Ege Postası
Geri

Balkan Zirvesi'nde Sancaklı'dan çarpıcı mesajlar

MHP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Balkan Göçmenleri ve Türk Kimliği” konulu panel büyük ilgi, gördü. İki yaşındayken Balkanlar’dan zorunlu göç kapsamında Türkiye’ye gelen Saffet Sancaklı’nın konuşması salondakiler tarafından sık sık alkışlarla kesildi.
Balkan Zirvesi'nde Sancaklı'dan çarpıcı mesajlar
Haberler / Yerel Politika
5 Mart 2013 Salı 13:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - MHP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Balkan Göçmenleri ve Türk Kimliği” konulu panel büyük ilgi, gördü. Atatürk Stadyumu Hakemler Derneği Salonu’nda gerçekleşen panele konuşmacı olarak MHP MYK Üyesi Özcan Pehlivanoğulu, MHP MYK Üyesi ve Eski Milli Futbolcu Saffet Sancaklı, Balkan Göçmenleri Federasyonu Başkanı Vahap Savaşan ve Doç. Dr. Murat Hatipoğlu katıldı.

MHP İzmir İl Teşkilatı’nın, son günlerde BDP ve AK Parti milletvekillerinin Balkan göçmenleri ile ilgili tartışma yaratan açıklamaları üzerine düzenlediği “Balkan Göçmenleri ve Türk Kimliği” konulu panele yoğun bir katılım oldu. MHP ilçe teşklitalarının yanısıra İzmir’deki tüm Balkan Göçmenleri dernek ve temsilcilerinin de katıldığı panele İzmirlinin de ilgisi büyük oldu.

Karataş: Sırtımızdan hançerlendiğimiz yıllar

Slayt gösterisiyle başlayan panelin açılış konuşmasını MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş yaptı. Tarihin en büyük acılarını yaşamış bir milletin evlatları olarak bu kutsal vatan toprağında hep birlikte yaşıyoruz diyerek sözlerine başlayan Karataş, “geçtiğimiz yüzyılda yaşadıklarımız işgaller, sürgünler, göçler ve katliamlar hiçbir zaman unutamayacağımız acı olaylardır” dedi.

Bu olayları, kendileri için tarihin ibret vesikaları olarak niteleyen Başkan Karataş sözlerini şöyle sürdürdü: “Vatan kaybettiğimiz ve sırtımızdan hançerlendiğimiz yılları unutmak o günleri düşünmemek bizleri uçurumun kenarına getirebilir. Son vatan parçamız Türkiye’mizin de parçalanmasına sebep olabilir. Bu sebeple daima uyanık olmalı birliğimizi bozacak bizi bölüp parçalayacak ve birbirimizden koparacak her türlü oyuna karşı çıkmalıyız. Şanla, şerefle; kanla ve canla kurduğumuz bu birlik Türk Milleti adıyla sonsuza dek yaşayacaktır. Türk Milleti bölünmez bir bütündür. Bu milleti meydana getiren herkes birbirinin öz kardeşidir.”

Pehlivanoğlu Hakan Şükür’e seslendi

Panele oturum başkanlığı yapan MHP MYK Üyesi ve Rumeli Balkan Federasyonu Kurucusu Özcan Pehlivanoğlu, açıklamaları tartışma yaratan AKP Milletvekili Hakan Şükür’e seslenerek, "herkes şu veya bu olabilir; Türk milleti, bütünleşmeyi, sarsılmaz iradeyi, birliği ifade eder. Hakan Şükür; sen, Türk soyundan olmasaydın,Türk kültürüne bağlı olmasaydın seni T.C. vatandaşlığına almazdı bu devlet. 'bana bunu söylettiler, ben değişime dönüşüme uğradım de' " şeklinde konuştu.

Pehlivanoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Bu millet, 10 yıl savaşarak kurduğumuz bu devleti, İmralı canisiyle müzakere edenlere bırakmayacaktır. Bugün PKK'nın estirdiği terörle geçmişte Balkanlarda, Ermenilerin Doğu Anadolu'da estirdiği terörün farkı yoktur. Söz konusu vatansa, vatan toprakları korunacaksa analar bin yıl daha ağlar. Anayasa'dan Türk kimliğinin asla çıkarılmaması için elimizden geleni yapmalıyız. Yoksa, Balkanlarda Türklerin yaşadıklarını yaşayacağız. Türk'ün kaderi bu olamaz. Türk, bu toprakların sahibidir. Türk milleti gerekeni yapıp menfaatini korumalıdır."

Sancaklı: “Babam ormanını bırakıp bu ülkeye gelmiş”

İki yaşındayken Balkanlar’dan zorunlu göç kapsamında Türkiye’ye gelen Saffet Sancaklı’nın konuşması salondakiler tarafından sık sık alkışlarla kesildi. O yıllarda kendisinin ve ailesinin yaşadığı sıkıntıları anlatan Sancaklı şunları söyledi: “Bugün bir mahalleden diğerine taşınmak bile zorken, Balkanlar'dan göç ettirilen Türklerin yaşadıklarını düşünün. Benim babam o topraklardaki ormanını bırakıp bu ülkeye gelmiş. Bir de kalkıp Saffet Sancaklı neden MHP'de siyaset yapıyor diye soruyor bazıları. Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği İmralı canisinin elindeyse ben; Saffet Sancaklı, bunu kabul etmiyorum. Hiçbir Balkan göçmeni bunu kabul etmiyor. MHP bunu kabul etmiyor......Bu ülkede, bugün büyük bir tehlike var. Bizi ayrıştırmaya, bölmeye çalışıyorlar. Ülkücüler buna izin vermeyecek; bu gerçeği her yerde herekese anlatacak ve cevaplarını da demokratça sandıkta verecekler."

Kapanış şiiri Mehmet Akif Ersoy’dan

Panelin kapanış konuşmasını Mehmet Akif'in "Medeniyyet, size çoktan beridir diş biliyor, Evvela parçalamak, sonrada yutmak diliyor.Arnavudlar size ibret olacakken, hala,Ne bu şÃ»rîde siyaset, ne bu fasid dav? Görmüyor gittiği yanlış yolu, zannım çoğunuz...Size rehberlik eden haydudu artık kovunuz!" dizeleriyle yapan Özcan Pehlivanoğlu’nun “Mehmet Akif'i ağızlarından düşürmüyorlar ama Akif'i ağızdan düşürmemek değil onu örnek almak lazım” şeklindeki sözleri salonu dolduranların coşkulu alkışlarıyla karşılandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası