Ege Postası
Geri

Başkan Karakayalı’dan çarpıcı açıklamalar: ‘Çalmadık çaldırmadık!’

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, TR35 TV’de yayınlanan Birol Soylu ile 10. Köy programında, hizmetlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Karakayalı açıklamasında, “2019 yılında geldiğimiz zaman belediyenin 96 milyon lira borcu vardı. Dövize çevirince 17,5 milyon dolar borcumuz vardı. Şu an 3,5 milyon dolara düşürdük. Yıllardan beri gelen borçları ödedik. Halkın parasını çalmadan çırpmadan halkın yararına harcadık. Kemalpaşa halkı müsterih olsun verdiğiniz her kuruş vergi binaya değil insana yatırım olarak girdi. Ne çalıyoruz, ne çaldırıyoruz. AKP ilçe başkanı kentsel dönüşümden yakınmış. Biz rantçı değil halkçı belediyeyiz” dedi.
Başkan Karakayalı’dan çarpıcı açıklamalar: ‘Çalmadık çaldırmadık!’
Haberler / Yerel Politika
11 Ocak 2024 Perşembe 12:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, TR35 TV’de yayınlanan Birol Soylu ile 10. Köy programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

“KABUS DÖNEMİ”

5 yıllık dönemin pandemi, deprem ve ekonomik kriz sarmalında geçtiğini aktaran Rıdvan Karakayalı, “2019-2024 yıllarını kapsayan dönem Türkiye’deki belediyeler için bir kabus dönemi oldu. Geldik pandemi patladı. Pandemide 26 ayımız geçti. Hiçbir belediye bir şey yapamadı. Kahveler, okullar, spor alanları kapalı. Çalışma arkadaşlarımız karantinaya alındı. Biz belediyelerde 3’te 1 işgücü ile çalıştık. Ardından İzmir depremi oldu. Ardından büyük deprem oldu. Son 1 yıldır da müthiş bir ekonomik kriz var. Ben 1 yıldan beri 6 yerin ihalesini çıkarıyorum müteahhit ihaleye girmiyor. Benim her ihalem 50 bin liraya patlar. Eskiden müteahhitler birbirini yerdi. Şimdi dosyayı alıyorlar ancak uğramıyor. Biz yatırım yapamayınca adımız iş yapmayana çıkıyor. Sen önce ekonomiyi düzelt ardından belediyeden iste. Buna rağmen bir çok hizmet ürettik” ifadelerine yer verdi.

“ÇALMIYORUZ, ÇALDIRMIYORUZ”                      

5 yıllık dönemde belediyenin borçlarını erittiğine dikkat çeken Karakayalı, “2019 yılında geldiğimiz zaman belediyenin 96 milyon lira borcu vardı. Dövize çevirince 17,5 milyon dolar borcumuz vardı. Şu an 3,5 milyon dolara düşürdük. Yıllardan beri gelen borçları ödedik. Halkın parasını çalmadan çırpmadan halkın yararına harcadık. Kemalpaşa halkı müsterih olsun verdiğiniz her kuruş vergi binaya değil insana yatırım olarak girdi. Ne çalıyoruz, ne çaldırıyoruz. Bazı şeyler aksayabilir ancak ekonomik krizden beri yatırım yapamıyoruz. Türkiye’nin en büyük parası olan 200 TL’ye yarım kilo kıyma alınamıyor” dedi.

“ÖNCE İNSAN DERİM”

5 yıl döneminde yaptığı hizmetleri anlatan Rıdvan Karakayalı, “Biz sosyal demokrat bir partiyiz. Ben önce insan derim. Önceliğin dar gelirli insanlarımızdır. Dar gelirli insanların yaşantısını nasıl destekleyebilirim diye düşündüm. Üreticiye nasıl destekleriz diye baktık. Biz bunu yapmaya çalıştık. Çalışan kadınlarımıza destek olmamız için kreş açtık. 6. Kreşimiz yola, görev sonuna kadar 10. Kreş açılacak. Bütün beldelerimizde kreş olacak. En büyük sorunumuz çocukların bakımı. Özel sektörde kreş fiyatları çok yüksek. Biz çok cüzi bir ücret alıyoruz. Üreticimize zeytinyağı fabrikası açtık. Eğitimde fırsat eşitliği için dershane açtık. Şu an bin çocuğumuz bu dershaneden faydalanıyor. Sporda bir çok atılımlarımız oldu. 13 branşta çocuklarımıza eğitim veriyoruz. Kemalpaşa Belediyesi’nde 100 tane öğretmen çalışıyor” diye konuştu.

“EĞİTİM İÇİN FEDA OLSUN”

Kemlapaş’ya üniversite getirmek için gösterdiği çabayı anlatan Kemalpaşa belediyesi Başkanı Karakayalı, “Ben bir çok üniversiteye çağrı yaptım. İsterseniz gelin belediye binasını alın, ben çadırda işimi görürüm dedim. Benim en büyük hayalim Kemalpaşa’ya bir üniversite gelmesiydi. Demokrasi Üniversitesi’nin hazırlık bölümü 2 yıldan beri Ulucak’ta binamızı onattık. 2 yıldan beri 1300 öğrenci eğitim görüyor. Bir kongre merkezimiz vardı, atıl durumdaydı. Geçen dönem yapılmış ancak biz 14 yıl boyunca borcunu ödüyoruz. Ne için hangi amaçla yapıldı bilmiyorum. Ben bu binayı da verdim. Oraya da fakkülte yapılacaktı. Ancak devletimiz mali olarak destek olmadığı için kaldı. O alana 3-43 tane fakülte açmayı düşünüyoruz. Demorkasi Üniversitesinin spor bilimlerine de alan verdim. Ben devlet terbiyesi almış bir insanım. Devlet bizim devletimiz. Çocuklar bizim çocuklarımız. Ben patronlara değil öğrencilere veriyorum. Kemalpaşa’nın bütün malları feda olsun. Eğitim yuvası için neden vermeyeyim? Ben eğitim için tereddüt etmeden veririm. Türkiye’nin geleceği eğitimdir” ifadelerine yer verdi.

KEMALPAŞA’YA METRO HAYALİ

Kemalpaşa için 2 büyük hayalini anlatan Karakayalı, “Kuzey yarım kürede Kiraz’ın ilk çıktığı yer Kemalpaşa’dır. Burada 20 bin ton Kiraz heba oluyor. Biz bunu sanayiye nasıl geçirebiliriz? Yalnız Kiraz değiş şeftali, üzüm, vişne, kayısı gibi çeşitli meyve türleri yetişiyor. Bizim bunu dünya pazarına satarak çiftçiye para kazandırmamız lazım. Fiyat ayarlamasını da benim control etmem gerekiyor. Benim en büyük hayalim böyle bir frabrikaydı. 3,5 yıldır bekliyoruz. İhaleye çıkacaktık ama geç kalındı. İkinci hayalim metroydu. İzmir’e çok yakınız 2 tane OSB var. Manisa’nın 4 ilçesi ile bağlantılı. Torbalı yolu bağlantyısı Kemalpaşa’yı uçurdu. Benim en büyük hayalim Kemalpaşa ile İzmir’i entegre etmek. 7/24 yaşayan şehir haline getirmekti” ifadelerini kullandı.

“KEMALPAŞA PARTİLER ÜSTÜ BİR YER”

İttifakın dağılmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Karakayalı, “Artık Kemalpaşa partiler üstü bir yer oldu. Kişiye  çok önem veriyor. Duruşum çok önemli. Ben yüzde 7 arttırarak geçen dönem kaybettim. Kaybetmemizin bir çok sebebi vardı. Kendi partimiz içindeki insanların yaklaşımı farklı oldu. 9 adayımız var, hangi aday olursa olsun arkasında pervane olmamız lazım. Beni yapmasalar dahi kendim olmuş gibi çalışırım. Partim için elimden gelen her şeyi yaparım. Partiye gönül verdiysen kişisel kırgınlığı bir tarafa bırakacaksın. Benim kapım kimseye kapanmadı. Ne olursa olsun Kemalpaşa’da oylarımızı toparlarız. Kemalpaşa bizim ilçemiz. Taşın altına elimizi koyalım ve beraber yönetelim diyeceğiz. Mümkün olduğu kadar birleşmeye çalışacağız. Şimdiye kadar halkın bir kuruşunu çar çur etmedik” dedi.

RANTÇI DEĞİL HALKÇI BELEDİYE

Kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulunan Karakayalı, “Çok şey yaptık aslında ama satmayı beceremedik. Kuzey imar planını yaptık. 2010 yılında başladım benden sonrakiler beceremedi. Biz hayata geçirdik. 3. Çevre yolunun alyapısı yapılınca açacağız. Torbalı yolunun imar planlarını hallettik. 8 Eylül entsel dönüşümü onaylandı şimdi askıda. AKP ilçe başkanı kentsel dönüşümden yakınmış. Biz rantçı değil halkçı belediyeyiz. Türkiye Kemalpaşa nasıl bu dönüşümü yaptı diye konuşuyor” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası