Ege Postası
Geri

Başkan Özgün'den halk oyunları ekibine Avrupa sözü

Artvin Belediye Başkanı Dr. Emin Özgün halk oyunları yarışmasında Artvin'e Türkiye birinciliğiyle dönen ekibi Avrupa'ya tatile gönderme sözü verdi.Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nun İstanbul’da düzenlediği Büyükler Türkiye Şampiyonası...
Başkan Özgün'den halk oyunları ekibine Avrupa sözü
Haberler / Spor
23 Temmuz 2013 Salı 12:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Artvin Belediye Başkanı Dr. Emin Özgün halk oyunları yarışmasında Artvin'e Türkiye birinciliğiyle dönen ekibi Avrupa'ya tatile gönderme sözü verdi.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nun İstanbul’da düzenlediği Büyükler Türkiye Şampiyonası Geleneksel Düzenlemeli (Stilize) Dal Birincisi olan Artvin Belediye Spor Kulübü Halk Oyunları topluluğu Artvin’e döndü.

Otobüsün Artvin’e girişinde coşkuyla karşılanan halk oyunculara ilgi yoğun oldu. Karşılama törenine katılan Artvin Belediye Başkanı Dr. Emin Özgün, başarılarının Türkiye ile sınırlı kalmaması gerektiğini söylediği ekibi Avrupa’ya gönderme sözü verdi. Başkan Özgün, yaptığı açıklamada, "Yarışma için olmasa bile Artvin’in adını Türkiye’ye duyurduğunuz için sizi Avrupa’ya tatile yollama sözü veriyorum." dedi.

Artvin’e dönen halk oyunları topluluğu için Çok Katlı Otopark önünde karşılama töreni düzenlendi. Düzenlenen karşılama törenine Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, Belediye Başkan Yardımcıları Zafer İnce ve Erdinç Eldemir, CHP Artvin İl Başkanı Seçkin Kurt ve CHP eski Merkez İlçe Başkanı Cüneyt Öztürk katıldı. Karşılamada Ekip Eğitmeni Murat Altuntaş’a bir buket çiçek takdim edildi. Ekip Eğitmeni Altuntaş’ı tebrik eden Başkan Özgün, daha sonra oyunculara ve ailelerine teşekkür etti.

Karşılamada halka hitaben bir konuşma yapan Artvin Belediye Başkanı Dr. Emin Özgün, yakın bir akrabasının vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirerek başladığı konuşmasında, hayatın içinde acı ve sevincin var olduğunu kaydetti. Başkan Özgün, şöyle devam etti:

"Bu gördüğünüz ekip Artvin’i, Artvin Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu olarak Türkiye şampiyonu yapmıştır. Bundan ötürü hem kendilerini hem ailelerini kutluyorum böyle özel çocuklar yetiştirdikleri için. Biz geçmişte basket takımı kurduk Artvinli çocuk yetişmedi. Futbol takımı kurduk Artvinli çocuk yetişmedi. Folklor ekibi kurduk, çocuklara soruyorum içinizde yabancı var m? ‘Yok’ diyorlar ‘hepimiz Artvinliyiz’ diyorlar. Zaten folklorda Artvin’in bir kültürü biliyorsunuz. Artvin turizm ve eğitim kenti olacak. Nasıl olaca? İşte bu kendine has değerlerini ön plana çıkararak, yaşatarak olacak.

Çocuklar diyor ki ‘en büyük Artvin propagandasını biz yapıyoruz’. Nasıl yapıyorsunu? dedim. Dedilerki ‘İstanbul’da aslanlar gibi Artvin Belediyesi’nin bayrağını dalgalandırdık’ Ben de diyorum ki bayrağımızı dalgalandırdığınız için size helal olsun. Çocuklar diyor ki; 'Başkanım biz Türkiye’ye sığmıyoruz. Türkiye şampiyonu olduk bizi Avrupa’ya gönder.' Ben de size söz veriyorum sizi Avrupa’ya göndereceğim. Yarışmaya olmasa bile sizi Avrupa’ya gezmeye göndereceğim. Bu vesileyle hepinizi kutluyorum, başarınız Artvin’e hayırlı olsun."

Başkan Emin Özgün halk oyunları topluluğu ile hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra karşılama töreni sona erdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası