Ege Postası
Geri

Başkan Sındır’a “Balkan” teşekkürü

Bornova Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen “Ata Toprakları Kültür Gezisi”nden dönen İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdullah Gül ve Bornova Belediyesi Meclis Üyesi Şenay Biçer, Başkan Sındır’ı makamında ziyaret edip desteklerinden dolayı teşekkür etti
Başkan Sındır’a “Balkan” teşekkürü
Haberler / Yerel Politika
30 Eylül 2012 Pazar 10:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 İZMİR- Bornova’da yaşayan Balkan göçmeni yurttaşların “Ata Toprakları Kültür Gezisi”ne destek vererek akrabalarıyla buluşmalarını sağlayan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’a, İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdullah Gül teşekkür ziyaretinde bulundu. Bu gezi sayesinde Bornova’da yaşayan Balkan göçmenlerinin ata topraklarını gezme, görme ve akrabalarıyla birarada olma fırsatı bulduğunu söyleyen Gül, “Her zaman yanımızda oldunuz. Katkılarınız sayesinde gerçekleşen bu gezide göçmen yurttaşlarımız çok mutlu oldu. Akrabalarıyla hasret giderdi. Abdullah Gül, “Siz artık Balkanların da belediye başkanısınız” dedi.

Bornova Belediyesi CHP meclis üyesi ve Sancak Dostları Platformu kurucusu Avukat Şenay Biçer, yoğun programı nedeniyle geziye katılamayan Başkan Sındır’a gönderilen plaket ve hediyeleri teslim etti. Başkan Sındır’ın Balkan ülkelerinde de çok iyi tanındığını ve sevildiğini belirten Biçer, “Karadağ Türkiye Dostluk Derneği Başkanı Rıfat Rastoder ve Karadağ Türkiye Büyükelçisi Mehmet Niyazi Tanılır, Novipazar Belediye Başkanı Dr. Meho Mahmutoviç ve Sırbistan Devlet Bakanı Sulejman Uglanin’in selamlarını getirdik. Görüştüğümüz yetkililer Balkan ülkeleriyle Bornova arasında çok güzel bir kardeşlik olduğunu dile getirdiler” diye konuştu.

Balkan göçmeni yurttaşların Bornova’da yoğun olarak bulunduklarını ve iki ülke arasında dostluk, kardeşlik köprüsü oluşmasını sağladıklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Muhacirler kaybedilmiş topraklarımızın aziz hatıralarıdır. Bornova’mızda yaşayan göçmen yurttaşlarımız için düzenlenen geziye elimizden geldiğince destek olduk. Onların ata topraklarını görmelerine, akrabalarıyla buluşmalarına katkı sağladık. Bornova Belediyemiz ve Balkan ülkeleri arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkileri her geçen gün büyüyerek devam edecektir” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası