Ege Postası
Geri

Başkan Sözen: Halka açmak için Türkbeleni'nin tahsisine talibiz

Antalya Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, geçtiğimiz günlerde meydana gelen orman yangınında hasar gören Türkbeleni'nin daha iyi korunması için halka açılması gerektiğini söyledi. Başkan Sözen, Türkbeleni yangını ve bölgenin...
Başkan Sözen: Halka açmak için Türkbeleni'nin tahsisine talibiz
Haberler / Genel
30 Temmuz 2013 Salı 17:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Antalya Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, geçtiğimiz günlerde meydana gelen orman yangınında hasar gören Türkbeleni'nin daha iyi korunması için halka açılması gerektiğini söyledi. Başkan Sözen, Türkbeleni yangını ve bölgenin Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nda belediye tahsisine talip olduğunu kaydetti. Makamında basın toplantısı düzenleyen Sözen, Türkbeleni'nde Manavgat'ın akciğerleri yandığı için üzgün olduklarını kaydetti. Türkbeleni'nde ilk ağaçlandırılma çalışmalarının 1955 yılında yapıldığına dikkat çeken Sözen, 60 yılda yetişen çamların bir anda yanarak kül olduğunu ifade etti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından bölgenin Manavgat Belediyesi'ne tahsis edilmesi halinde Türkbeleni'nin daha korunaklı ve halkın kullanımına açacaklarını savunan Sözen, bölgenin kısa sürede yeşillendirilmesi içinde bütün imkanlarını seferber ederek yardımcı olacaklarını kaydetti. Sözen, "Türkbeleni'nde Manavgat'ın akciğerleri yandı. 60 yılda yetişen çam ağaçları çayır çayır yandı. Manavgat halkı olarak yaralıyız. Acımız çok büyük. Türkbeni'nin belediyemize tahsisi için bir çok defa başvuruda bulunduk. Fakat başarılı olamadık. Türkbeleni, belediyemize tahsis edilmesi halinde hazır olan planla bölgeyi halka açacağımız. Halkın gönlünce çıktığı nefes aldığı bir yer olacak. Aynı zamanda bölgeyi koruma altına alacağız. Ormanlık alanların dipleri sürekli temizlenmesi gerekir. Biz buna talibiz. Yangın çıkan ağaçların dipleri alkollü içecek şişesi ile dolu. Burası mutlaka belediye tahsis edilmesi gerekir. Biz Türkbeleni'nin bu hali ile de talibiz." diye konuştu.

Başkan Sözen, Türkbeleni yanı sıra dünyaca ünlü kumul orman olan Sorgun Çamlığı'nın alanının belediyeye tahsisinden yana olduklarını söyledi. Türkbeleni'nde meydana gelen bir yangının Sorgun'da olmaması için bölgenin planlama ile koruma altına alınması gerektiğinin altını çizen Sözen, Kültür ve Turizm Bakanlığı kontrolünde olan bölgenin belediyelerine tahsis edilmesinde talip olduklarını sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası