Ege Postası
Geri

Başkan Tugay'dan çarpıcı mesajlar: İsraf ve tek adam vurgusu!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay; Yücel Erten’in, İzmir Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği görevinden alınması ile ilgili EGE’YE BAKIŞ’a konuştu. Tugay, Erten’in İzBBŞT'de büyük bir otorite kurduğu ve ayrılan bütçeyi çok fazla israf ederek kullandığını dile getirdi. Seçildiği günden itibaren Erten hakkında şikayetler aldığını belirten Tugay, “Benim Şehir Tiyatroları’na müdahalem falan yok. Benim, Şehir Tiyatrosu’nda ‘tek adam’ sistemine karşı bir müdahalem var" dedi. Öte yandan Tugay, “Birileri belediyenin kaynaklarını gereksiz yere kullanıyorsa israf varsa yanlış bir şey varsa ben müdahale ederim, edeceğim de. Bundan dolayı da bazı insanlar kızıyor, bozuluyor. Ondan sonra bir saldırıya geçiyorlar” dedi.
Başkan Tugay'dan çarpıcı mesajlar: İsraf ve tek adam vurgusu!
Haberler / Yerel Politika
11 Temmuz 2024 Perşembe 12:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, EGE’YE BAKIŞ’a konuştu. Tugay, kent gündemini meşgul eden konulardan Yücel Erten’in görevden alınmasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“YÜCEL ERTEN ‘TEK ADAM’ OLMUŞTU”

Göreve geldiği zaman, Yücel Erten hakkında çok sayıda şikayet aldığını söyleyen ve Erten’in Şehir Tiyatroları’nda büyük bir hakimiyet inşa ettiğini belirten Cemil Tugay, “Ben belediye başkanlığına başladığım zaman birçok sanatçı, Yücel Erten’i bana şikayet etti. Dediler ki: ‘Bu adam tek adam oldu. Her şeyi o belirliyor. Yönetim kurulunu o atıyor ki yönetim kurulu Ocak 2024’te yapılan değişiklikle beraber ‘yönetim kurulu kendi genel sanat yönetmenini belirler’ diye karar alındı. Kendisi yönetim kurulunu belirliyor. Yönetim kurulu Yücel Erten’i belirliyor. Yani kendini seçecek insanları kendisi atıyor. Demokratik sisteme kızmışlar ve bu sistemi ‘ben seni seçiyorum sen de beni seç’e çevirmişler. Danışma kurulu, Yücel beyi lağvetmiş” ifadelerini kullandı.

“BÜYÜK BİR İSRAF VARDI”

Erten’in Şehir Tiyatroları bütçesini kullanırken büyük bir israf halinde olduğunu dile getiren Tugay, “İnanılmaz bir bütçe kullanıyor orada. Bayağı bir para harcanıyor. Oyunlara baktım, oyunlar çok eleştiriliyor. Tamamen kendi seçimleri oynanıyor. Bir oyunun prömiyerine gittim. Oyun sonrasında bir kokteyl vardı. Bayağı pahalı bir kokteyl organizasyonuyla beraber yapmışlar. O da beni çok rahatsız etti. Salon dolu değil. Düşünün bir oyunun 1 Mayıs’ta prömiyerini yapıyorsunuz ve ardından kokteyl veriyorsunuz. Sanatçıların yakınları gelse oranın dolması lazım. Dolmamıştı salon, boştu. Ben de halktan kopuk bir çalışma yapıldığını gözlemledim açıkçası. Gelen eleştiriler de bu yöndeydi” dedi.

“BENİM ŞEHİR TİYATROLARI’NDA ‘TEK ADAM’ SİSTEMİNE MÜDAHALEM VAR”

Şehir Tiyatroları’nın da tıpkı belediyenin diğer kurumları gibi amacının halka hizmet vermek olduğunun üzerinde duran Tugay; “ ‘Yeni bir danışma kurulu oluşturalım’ diye bir öneri sundum. Yeni kurul bu işi enine boyuna incelesin. Görev almak isteyen kişiler o kurula başvurup ön elemesinden geçsin. Ondan sonra kimin genel sanat yönetmeni olacağına karar verilsin. Biz böylesine gayet makul bir karar almışken, kendisi ve araya sokabildiği birkaç insan sanki büyük bir haksızlık varmış gibi gerçekle hiçbir ilgisi olmayan şeyler söylediler. Benim Şehir Tiyatroları’na müdahalem falan yok. Benim, Şehir Tiyatrosu’nda ‘tek adam’ sistemine karşı bir müdahalem var. Buranın belediye olduğunu, halka hizmet etmekle yükümlü olduğumuzu ve benim de belediye başkanı olarak bu kurumun düzgün işleyebilmesi için gerekli düzenlemeleri yapma hakkım olduğunu hatırlaması lazım. Burası Yücel Erten’in özerk alanı falan değil. Kimsenin keyif alanı da değil. Neticede benim sadece görmek istediğim şey, kendine yönelik değil halka yönelik bir Şehir Tiyatrosu. Benim politik tercihim budur” diye konuştu.

GEREKSİZ HARCAMALAR VURGUSU

Öte yandan, Manşet İzmir Gazetesi'ne de çarpıcı açıklamalarda bulunan Tugay, “Benim burada belediye başkanı olmamdan memnun olmayan değişik insanlar var. Bir kısmı zaten farklı partiden, onların tercihleri ben değildim. Bir kısmı kendi parti içi yarışlarda maalesef istediklerine erişmemiş insanlar. Bir kısmı da ben belediyeye başladıktan sonra belediye üzerinden sağladıkları faydayı şu anda göremiyorlar. Çünkü ben belediyenin gereksiz harcamalarının çoğunu fark ettim ve durdurdum.  Sonuçta ben halka karşı sorumluyum. Vicdanıma karşı sorumluyum. Birileri belediyenin kaynaklarını gereksiz yere kullanıyorsa israf varsa yanlış bir şey varsa ben müdahale ederim, edeceğim de. Bundan dolayı da bazı insanlar kızıyor, bozuluyor. Ondan sonra bir saldırıya geçiyorlar. Değişik çevreler üzerinden yapıyorlar. Bazen sosyal medyadan bazen medyanın kendisinden bazen araya bilirlerini aracı olarak koyuyorlar. Bunları fark ediyorum ama bunlar normal, bunlar olacak. Neticede biz haklıysak doğru olduğuna inanıyorsak bunları zaman içerisinde insanlara açıklayabiliyoruz. Bence biz daha çok güçleniyoruz, ben öyle düşünüyorum. Yanlış bir şey yapmadıkça bunlar bizi güçlendirecek şeyler” dedi.

HOŞNUT OLMAMALARININ SEBEBİ BU!

İZBETON’un piyasadaki algısı kesinlikle düzelmeye başladı. Borçlarını ödüyorum. Bayağı bir borçla bırakıldı bu firma” diyen Tugay, şunları söyledi:

“Çekler kesilmiş, 2 milyar 600 milyon gibi bir rakam. Ocak’a kadar çek kesilmiş. Çek olayı da normalde olmaması gereken bir şey. Çeklerden dolayı her ay 350-400 milyon liralık bir ödemesi var. Onları yapıyor İZBETON. Bir taraftan da hizmet için bir bütçe oluşturuyor, yolları da elinden geldiğince yapıyor. İZBETON’da sahada çalışan işçilerin emekli olduktan sonra, TİS nedeniyle emekli olan işçi yerine çocuğunun personel olarak işe alınıyor. Hüseyin Sezer daha önce de İZBETON Genel Müdürü’ydü. 5 yıl aradan sonra kurumu aldığında kendi yorumu şu oldu; ‘’İZBETON’un sağlam bir personel yapısı, araç-gereç farkı ve ciddi bir operasyon kabiliyeti var. Saha işçisi (asfalt, taş döşeyen) insanlar emekli olmuşlar. Toplu iş sözleşmesinde ‘işten ayrıldığında onun yerine çocuğu işe başlayacak’ yazdığı için çıtı pıtı bir kız gelmiş babasının yerine işe başlamış.’’ Bu şekilde işe giren yüzlerce insan var. Uzun zamandır yeni araç alınmamış. Senelerdir İZBETON’un kendi personeli sahada iş yapmıyormuş. Yapılacak işler müteahhitlere verilmiş. Bizim yönetim anlayışımız burada farklı. Bazı insanların bizden hoşnut olmamasının sebebi de bu. Biz ne diyoruz? Kendi aracımızla, kendi personelimizle hizmet edelim. Şu anda hizmet anlayışımız bu yapıya geri dönmeye başladı. Ona göre değiştiriyoruz her şeyi. Bu değişme ve kendine gelme süreci doğal olarak biraz zaman alır” 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası