Ege Postası
Geri

Belediye ve Valilik karşı karşıya! Kurul toplantısında izin krizi

İzmir'de bir süredir tartışma konusu olan gece çalışma izinleri konusu İzmir Valiliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni bir kez daha karşı karşıya getirdi. Mahalli Çevre Kurulu'nun son toplantısında masaya yatırılan çeşitli ticari ve konut projelerinin istedikleri izinlere kamu yararı gerekçesiyle onay verilirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve çeşitli kurumlardan taleplere veto geldi. Belediye ve Valilik karşı karşıya!
Belediye ve Valilik karşı karşıya! Kurul toplantısında izin krizi
Haberler / İzmir
21 Ocak 2016 Perşembe 12:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Yatırımcıların konut, rezidans ve benzer ticari faaliyetlerine yol, baraj, köprü, altgeçit gibi "Kamu yararı" statüsünde onay veren İzmir Valiliği'nin bu kararına İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden veto geldi. Son MÇK toplantısında değerlendirmeye sunulan 4 ayrı projeye gürültü yönetmeliğine aykırı olduğunu gerekçe gösteren yerel idare vatandaştan yana tavır koyarak gece çalışma izni verilmesine karşı çıktı.
 
TİCARİ PROJELER DE KAMU YARARINA ONAY İSTEDİ!
İzmir Valiliği bünyesinde kurulan Mahalli Çevre Kurulu toplantısında bir kez daha gündeme gelen gece çalışma izinleri konusu krize yol açtı. Gece saatleri ve hafta sonları da dahil olmak üzere 24 saat çalışma izni isteyen yatırımcılar ile kurumlara kamu yararı gerekçesi ile verilen onaylar yerel idare ve çeşitli kurumlardan veto yedi. Vali Yardımcısı Hüseyin Demirciler başkanlığında gerçekleşen son kurul toplantısında, söz konusu taleplere İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra, Devlet Su işleri, İl Jandarma Komutanlığı, EBSO ve Sahil Güvenlik Komutanlığı gibi kurumlardan da ret oyu geldi. Kamu yararı ihtiva etmeyen inşaatlara verilecek çalışma izinlerine karşı çıkan resmi kurumlar Pazar günleri yürütülecek inşaat faaliyetlerinin halkı olumsuz etkileyeceği gerekçesiyle izinlere vize vermedi.
 
KİMLER GECE ÇALIŞMA İZNİ İSTEDİ'
Toplantıda krize yol açan 4 proje ise, İzmir Ticaret Odası'nın Kordon'da yapımına başladığı yeni hizmet binası projesi, Bornova ilçesinde Yapıtsan İnşaat ve Oligopol Yapı'ya ait ticaret ve konut projeleri ile Karşıyaka'da Kumko Yapı tarafından inşaatı devam eden konut sitesi oldu. Valiliğin söz konusu projeleri köprü, baraj, otoyol, tünel, baraj gibi kamu yararı statüsüne alarak gece çalışma izinlerine onay vermesine kurumlar tarafından karşıt oy geldi.
 
MAVİŞEHİR'DEKİ İZİNLER YARGIYA TAŞINMIŞTI
Hatırlanacağı üzere, yine ticari konut ve rezidans gibi yatırımların Mavişehir, Bornova ve Narlıdere gibi noktalarda yerleşimin yoğun olduğu alanlarda verilen söz konusu izinler vatandaşlar ve sivil toplum örgütleri ile yerel idare tarafından sert tepki görmüş ve geçmişte verilen bu izinler yargıya taşınmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası