Ege Postası
Geri

Bornovalı kadınların gezi keyfi

Tüm kadınların sosyal yaşama katılması amacıyla Bornova Belediyesi’nin düzenlediği “Kent Gezileri” büyük ilgi gördü. Her gün ayrı bir mahalleden kalkan servislerle Kemalpaşa’daki Nazarköy ve Çiniliköy’e giden kadınlar, nazar boncuğu yapımını yerinde gördü, Çiniliköşk Müzesi’ni gezip piknik yapmanın keyfini çıkardı. Bugüne kadar 14 mahalleden 1400 kadının katıldığı geziler, Bornova’nın tüm mahallelerinde yapılacak
Bornovalı kadınların gezi keyfi
Haberler / Yerel Yönetimler
2 Ekim 2012 Salı 09:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 İZMİR -Bornova Belediyesi tarafından başlatılan Kent Gezileri,  kadınların keyifli bir gün geçirmelerini sağlıyor. İlçedeki kadınları sosyal yaşama kazandırmayı hedefleyen Bornova Belediyesi bugüne kadar düzenlediği hobi beceri, kültür-sanat ve meslek edindirme kurslarının yanı sıra ‘Kent Gezileri’yle de kadınları evlerinden çıkarıyor. Kadınlar, evlerinden çıkarak mahalledeki arkadaşlarıyla kültür ve eğlence gezisi yapma fırsatı buluyor.

Bornova Belediyesi’nin düzenlediği Kent Gezileri’ne bugüne kadar 14 mahalleden 1400 kadın katıldı. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, gezi öncesi mahallelerin muhtarlık binası önünde buluşan kadınları yalnız bırakmıyor. Onlarla bir süre sohbet ettikten sonra gezecekleri yerlere uğurluyor. Servislere binen kadınlar, Kemalpaşa’daki Nazarköy’de nazar boncuğu yapımını yerinde görüyor. Çiniliköy’de ünlü Seramik Sanatçısı Ümran Baradan’ın oluşturduğu Çiniliköşk’ü gezip piknik yapıyor. İki köyün kültürel mekanlarını da gezen kadınlar keyifli bir gün geçiriyor. Bornova Belediyesi 11 Ekim’e kadar ilçedeki tüm mahallelerde kadın gezilerini tamamlamış olacak.

Kent Gezileri’ne katılarak dopdolu bir gün geçirdiklerini söyleyen kadınlar, ilk defa gördükleri nazar boncuğu yapımını, büyülendikleri Çiniliköşk’ü hayatları boyunca unutmayacaklarını dile getirerek, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’a teşekkür ettiler.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da, “Bütün gün ev işleriyle, çocuklarıyla ilgilenen kadınlarımızın farklı bir gün geçirmelerini istedik. Bu nedenle ‘Kent Gezileri’ni başlattık. Bornovamızın tüm mahalleri gezi programına dahil olacak. Kadınlarımız bu gezileri çok sevdi. Önümüzdeki yıl baharın başından itibaren gezilerimizi tekrar başlatacağız. Kadınlarımızdan gelen taleplere göre yeni yerlere gezi düzenleyeceğiz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası