Ege Postası
Geri

Bu pazara ‘hormon’ giremez

Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi tarafından açılan Köy Pazarı’nda organik ürün bereketi yaşanıyor. Tarladan direkt tüketiciye ulaştırılan hormonsuz, ilaçsız meyve ve sebzeler vatandaşların ilgisini çekiyor. Organik ürünlerle beraber...
Bu pazara ‘hormon’ giremez
Haberler / Güncel
27 Ağustos 2013 Salı 12:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi tarafından açılan Köy Pazarı’nda organik ürün bereketi yaşanıyor. Tarladan direkt tüketiciye ulaştırılan hormonsuz, ilaçsız meyve ve sebzeler vatandaşların ilgisini çekiyor. Organik ürünlerle beraber yöresel gıdalar ve ev hanımlarının yaptığı yiyecekler de burada satışa sunuluyor.

    Güneykent Mahallesi’nde bulunan ve 3 bin 500 metrekare kapalı alana kurulan Şahinbey Köy Pazarı, haftanın 6 günü açık bulunuyor. Gaziantep’in köylerinden gelen üreticiler burada tarlalarında yetiştirdikleri meyve ve sebzeleri doğrudan halka satabiliyor. Yine Gaziantepli ev hanımlarının evlerinde yaptıkları yiyecekler de burada vatandaşın beğenisine sunuluyor. Fabrikasyon olmayan, tamamen doğal olarak hazırlanan ürünlerin bulunduğu pazar da bölgedeki çeşitli illere ait yöresel gıdaların da satışı gerçekleştiriliyor. Henüz yeni kurulmasına rağmen vatandaşlar Köy Pazarı’na büyük ilgi gösteriyor. Ünal Soysal isimli vatandaş, çok güzel bir yer yapıldığını, başka bölgelerde de bu tarz satış yapılan mekanların hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Hanifi Kökdemir de tarladan getirilen ürünlerin direkt sofralarına girdiğini ifade ederek, bu hizmetin devam etmesi temennisinde bulundu.

    Pazarda satış yapan esnaf da ilginin ilerleyen günler de daha da artmasını beklediklerini dile getirdi. Duran Candar isimli esnaf Sofdağı’ndan üzüm, salatalık, domates gibi ürünleri getirdiklerini, talepten de memnun olduklarını kaydederken, Yusuf Kınacı ise hormonsuz meyce ve sebzelere halkın ilgisinin güzel olduğunu vurguladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası