Ege Postası
Geri

Bursa'nın yeni stad inşaatı hızlanacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yeni stadyumun; stat, tribün ve kapı isimlerinin yıllık ya da birkaç yıllık satışı ile 1. ve 2. bodrum katlarda bulunan ticari alanların kiraya verilmesi konusunda meclis kararı aldı. Türkiye'de ilk kez belediye...
Bursa'nın yeni stad inşaatı hızlanacak
Haberler / Spor
23 Mayıs 2013 Perşembe 18:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bursa Büyükşehir Belediyesi, yeni stadyumun; stat, tribün ve kapı isimlerinin yıllık ya da birkaç yıllık satışı ile 1. ve 2. bodrum katlarda bulunan ticari alanların kiraya verilmesi konusunda meclis kararı aldı.

Türkiye'de ilk kez belediye imkanlarıyla yapılan stadyum için 100 milyon TL’´lik ek kaynağa ihtiyaç duyduklarını ve bu nedenle böyle bir uygulamaya gittiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Sadece kapı isimlerinin satışından 20 milyon TL gibi bir gelir elde etmeyi planlıyoruz." dedi.

Büyükşehir Stadyumu'nun 1. ve 2. bodrum katlarında bulunan ticari alanların kiraya verilmesi konusu, Büyükşehir Belediyesi’´nin Mayıs ayı meclis toplantısında görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Kararın hayırlı olması dileğinde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kararın stadyumun stat, tribün ve kapı isimlerinin satışıyla 1. ve 2. bodrum katlarında bulunan ticari alanların kiraya verilmesini içerdiğini söyledi.

Yeni stadyumun tamamlanması için 100 milyon TL’´lik ek kaynağa ihtiyaç duyduklarını belirten Başkan Altepe, "Bu uygulamayla birlikte kasamızdan para çıkmadan mevcut inşaat durumunu daha da ileriye taşımak istiyoruz. Esas hedefimiz bu. Sadece iç kapılara verilen isimlerden, ortalama 20 milyon TL gibi bir gelir elde etmeyi planlıyoruz. Bu da günümüz şartlarında oldukça iyi bir rakam." dedi.

Kapı isimlerinin satışından alınacak miktarın belli olmadığını, kiralama süresinin ise 1 yıl ya da 5 yıl olabileceğini ifade eden Başkan Altepe, sözlerine şöyle devam etti:

"Yarından itibaren öncelikle kapıların satışı için düğmeye basacağız. Şu konuya dikkat çekmek istiyorum. Kapılar kimsenin mülküne geçmiyor, sadece belli bir süre için kişi isimleri asılıyor. Birim fiyatı 200 bin TL'den 300-400 bin TL'lere kadar uzanan bir değer düşünüyoruz. Bu şekilde 90 küsur kadar kapının satışını planlıyoruz.

Bir stadyumun asıl gelirlerinin stat, tribün ve kapı isimlerinden sağlanıyor. Hemen yarın protokol yapabileceğimiz insanlar var. 4 kişiyle görüştüm, 4'ü de kabul etti. Bu kararla birlikte inşallah satış işlemlerini başlatmış olacağız."

Stadyumu Bursa ve Bursaspor için inşa ettiklerini, stadyum tamamlandığında tüm gelirlerin Bursaspor için kullanılacağını açıklayan Başkan Altepe, satışa çıkartılacak ya da kiraya verilecek mekanların piyasa değerleri üzerinden işleme tabi tutulacağını, değerine ulaşmayan mülklerin satış ya da kiralama işlemlerinin gerçekleştirilmeyeceğini ifade etti.

Maddeye ret oyu veren CHP Grubu'nun sözcüsü Osman Ayradilli de Türkiye'de ilk defa bir stadın devletin kasası dışında yapıldığını ifade etti. Ayradilli şunları kaydetti:

"Belediyenin bu yatırımı başka kanallarda kullanılması bizi üzdü. Diğer kulüplerin statlarına devlet yüklü miktarda para ayırdı. Bursa'nın devletten bu kadar az bir para almasını kabul etmiyoruz. Kendi yağımızda kavrulduk. Çok erken olduğunu yüzde 10 bütçenin katkı sağlamayacağını düşünüyorum. Erken sattığınız yerden fazla para kazanamazsınız."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası