Ege Postası
Geri

Büyükşehir Binası için kritik karar: Yıkıldığı yere yapılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısının üçüncü birleşiminde, İzmir depreminde hasar gören ve yıkılan Büyükşehir Belediye binası gündeme geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Binasının Konak Meydanı'nda yıkıldığı yere tekrar yapılmasına ilişkin önerge meclis gündemine geldi. AK Parti Grup Başkan Vekili Hakan Yıldız önergeye ilişkin, "Burası Tunç Soyer zamanında bir proje yarışması yapıldı. Belediye hizmet binasında çok meclisin ve başkanlığın içerisinde olduğu daha az yoğunluklu bir proje kabul edilmişti. Yeni yönetim ve başkanı kararıyla anladığımız kadarıyla yıkılan binanın yoğunluğunda, yapısında yeni belediye hizmet binasının yapılmasının gündemde olduğunu öğrendik. Açıkcası gönlümüz o bölgenin bir meydana dönemsi arzusu. Bunu fikri olarak düşünsek de uygulama olarak karşı çıkmıyoruz. Bir proje değişikliği gündemde. Kurula gitmesi için bir karar alındı" dedi.
Büyükşehir Binası için kritik karar: Yıkıldığı yere yapılacak!
Haberler / Yerel Politika
17 Mayıs 2024 Cuma 18:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısının üçüncü birleşimi Başkan Vekili Altan İnanç idaresinde gerçekleştirildi. 

MADDE VE EK KRİZİ BİTTİ 

Metropolis Antik Kenti’nde gerçekleştirilen toplantıda İzBB Başkanı Cemil Tugay’ın Meclis’in ‘gündem dışı konuşmalar’ kısmını canlı yayınlamama kararı sonrası CHP ve Cumhur İttifakı grubu arasında restleşme yaşanmıştı. Cumhur İttifakı ise Tugay’ın kararı sonrası tüm maddelerin ekleri ile okunması yönünde talep gelmişti. Bugün ise Cumhur İttifakı, meclisteki önergelerin madde numaralarıyla oylanması talebini kabul etti.

Mecliste önergelerin madde numaralarıyla oylanması talebine AK Parti grubundan kabul geldi. 

Geçtiğimiz mecliste yaşanan krizin mutabakat metni ile tatlıya bağlanacağını belirten AK Parti Grup Başkan Vekili Hakan Yıldız, "Geçtiğimiz çarşamba günü usul ve yönetemler konusunda mecliste fikir ayrılığı oluşmuştu. Biz de ekleriyle okunmasını talep etmiştik. Bu meseleyi önünüzdeki hafta grup başkan vekillerimizle herkesin konuşabileceği bir anlayış içerisinde hazırlanacak bir mutabakat metni yapma kararı verdik. İzmir'e yakışan siyaseti sürdürebilecğeimiz kanaatindeyiz. Madde başlıklarıyla oylanmasını kabul ediyoruz" dedi. 

KIRSAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI KURULUYOR

Meclis gündemine İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yeni kurulacak daire başkanlıkları ve birimlere ilişkin önerge geldi. 
Önergede geçen birimler şöyle:
6360 sayılı kanunun yürürlüğe girmesinin ardından köylerin mahalle olmasına bağlı oluşan yeni durumlar ile kırsala ilişkin sorunların hızlıca büyümesi, mevzuatın yetersizliği kırsal alan planlamasına ilişkin müdahale araçlarının yeniden tanımlanması gerekliliğini doğurduğu, bu kapsamda kırsal yerleşmelerin doğal çevresi, sosyo-kültürel yapısı, coğrafi ilişkileri ile İzmir ili ve bölgesel ölçekte hem özgün nitelikleri, hem de bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiği düşüncesi ile Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı kurulması; 

KENT TARİHİ VE TANITIM TARİHİ DAİRE BAŞKANLIĞI

Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığının kurulması; Harita Dairesi Başkanlığı isminin Kent Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı olarak değiştirilmesi; Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı ile Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının birleştirilerek Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı adı altında faaliyetine devam etmesi, 

HALK SAĞLIĞINDAN SORUMLU VETERİNER İŞLERİ

Genel Sekreter Yardımcılığı Makamına yani Şükran Nurlu'yabağlı olarak Daire Başkanı Veteriner İşleri Halk Sağlığından Sorumlu kurulması... Öte yandan Nurlu'ya bağlı Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığının Genel Sekreter Yardımcılığı Makamının Çağatay Güç'e bağlanması; Başkanlık Makamına bağlı olarak faaliyetini sürdürmekte bulunan Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığının Genel Sekreter Yardımcılığı Makamına Zeki Yıldırım'a bağlanması meclis gündemine gelerek ilgili komisyonlara sevk edildi. 

19 MAYIS'TA DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde 18 Mayıs 2024 Cumartesi günü saat 08:00' da "19 Mayıs Yol Koşusu" düzenlenecek.  10 kilometrelik yol koşusunda dereceye girecek başarılı sporculara para ödülü verilecek.

BÜYÜKŞEHİR'İN YENİ HİZMET BİNASI

İzmir Büyükşehir Belediye Binasının Konak Meydanı'nda yıkıldığı yere tekrar yapılmasına ilişkin önerge meclis gündemine geldi.

İlgili şu şekilde;
 "İzmir 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun 20/01/1994 tarih, 4841 sayılı Kararı ile belirlenen, İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 17/05/2013 tarih, 1310 sayılı Kararı ile güncellenerek son şeklini alan "Konak Meydanı ve Çevresi Tarihi Sit Alanı" içerisinde kalan ve mülkiyeti Belediyemize ait olan, Konak İlçesi, Ahmetağa Mahallesi, 7559 ada, 1 parsele plan notu ilave edilmesine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Konak Meydanı ve Çevresi Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği önerisinin, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu doğrultusunda işlem yapılmak üzere karara bağlanması hususunun görüşülmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.1957217)"

GÖNLÜMÜZ MEYDAN OLMASINDA 

Söz konusu önergeye ilişkin açıklama yapan AK Partili Hakan Yıldız, "Meclisin ve kamuoyunun bilgilenmesi için söz aldım. Burası İzmir depreminde hasar gören Büyükşehir Belediyesi binamızın olduğu yer. Komisyonda görüştük. Burası Tunç Soyer zamanında bir proje yarışması yapıldı. Belediye hizmet binasında çok meclisin ve başkanlığın içerisinde olduğu daha az yoğunluklu bir proje kabul edilmişti. Yeni yönetim ve başkanı kararıyla anladığımız kadarıyla yıkılan binanın yoğunluğunda, yapısında yeni belediye hizmet binasının yapılmasının gündemde olduğunu öğrendik. Açıkcası gönlümüz o bölgenin bir meydana dönemsi arzusu. Bunu fikri olarak düşünsek de uygulama olarak karşı çıkmıyoruz. Bir proje değişikliği gündemde. Kurula gitmesi için bir karar alındı" dedi. 

İZFAŞ’A SERMAYE ARTTIRIMI!

İZFAŞ A.Ş için 199 milyon 914 bin TL'lik sermaye arttırımına ilişkin önerge meclise komisyonlardan oy çokluğu ile geldi. 

"ZARAR ETMESİNİ ANLAMIŞ DEĞİLİZ"

AK Partili Yıldız, "İzmir’de önemli şirketin zarar etmesini anlamış değiliz, İZFAŞ uluslararası fuar düzenleyen bir şirket. Artık İZFAŞ’ın zarar etmediği, aynı şekilde umuyoruz Grand Plaza’nın zarar etmediği bir dönem olur. Cemil Başkan döneminde bu şirketler zarar etmekten vazgeçer ve biz katkı koymadan çalışmalarına devam ederler" ifadelerine yer verdi. 

EKONOMİ HATIRLATMASI 

CHP Grup Başkan Vekili Yıldır, "Ülkemizin ekonomik koşulları ağır, Her ne kadar bu ağırlık varsa da arkadaşımızın anlamlı uyarısını dikkate alacağız.

İZTARIM'A SERMAYE ARTTIRIMI 

İZTARIM A.Ş için 96 milyon 787 bin TL'lik sermaye arttırımı komisyonlardan oy çokluğu ile geldi. 

"KAHVECİLİĞİ BIRAKSIN" 

İZTARIM'ın sermaye arttırımına ilişkin söz alan AK Partili Yıldız, " Biraz önce CHP Grup Başkan Vekili yaptığımız eleştiriyi dikkate alacağı noktasında çok yapıcı bir iafde kullandı. Hem onu desteklemek için hem de hafızamızı tazelemek için söz aldım. Belediye şirketlerimiz sistematik olarak zarar etmekte. Bugünün ekonomi koşullarına bağlı bir durum değil. 5 yıl önce de zarar ediyorlardı. Yeni dönemde CHP'nin değerli Grup Başkan Vekili de çok sıkıntılı bir şirket olan İZBETON'da yönetim kurulu başkanı oldular. İZBETON'un sorunları çok daha fazla. Geçtiğimiz dönemde kurulan bu şirketlerimiz ana faaliyetlerin dışına çıkmıştı. İZTARIM'da bunlardan biri. Entegre tesisi, süt tesisi, halkın bakkalı/kasabı destekleyici gibi düşünülse de son zamanlarda kafe işlerine gittiler. İzmir kahve, Basmane Kapısındaki cafenin işletmesini alma gibi işlere girdiler. Biz o zaman da eleştirdik. Siz cafe işine girecekseniz İzmir'in Grandplaza şirketi var. Bir önceki dönemin hayalperest yaklaşımı yüzünden şirketlerin zararları büyüdü. İZTARIM'ın asli unsurlara dönmesi gerektiğini tavsiye ediyoruz. Kahve gibi faaliyetlerini bırakmasını istiyoruz. Grandplaza ne işe yarıyor? Maalesef sermaye arttırımları devam ederse sıkıntı büyüyecektir. Kurulan şirketlerin kuruluş amaçlarına ve çağa uygun, kar edebilir hale gelmesi için destek vermeye hazırız. Ancak bu sermaye arttırımı tamamı borç kapatmaya ve yanlış politikaların yol açtığı hataları örtmeye yönelik" dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası