Ege Postası
Geri

Büyükşehir'de İnciraltı zirvesi: Tugay planlara veto!

İNDEGER Başkanı Karabulut, İzBB Başkanı Tugay ile yapılan görüşmeyi anlatarak, görüşmeden olumlu bir sonuç çıkmadığını kaydetti. Tugay'ın mevcut planı kabul etmediğini ve yeni plan istediğini dile getirerek, "Toprak sahiplerimiz umutsuzluğa kapılıp topraklarını satmasın. Süreç Bakanlık nezdinde ilerliyor" çağrısında bulundu.
Büyükşehir'de İnciraltı zirvesi: Tugay planlara veto!
Haberler / Yerel Politika
12 Temmuz 2024 Cuma 11:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İnciraltı Gelişim Derneği  (İNDEGER) Başkanı Tayfun Karabulut ve beraberindeki heyet bugün Egemenlik binasında İzmir Büyükşehir Belediye (İZBB) Başkanı Cemil Tugay ile görüştü. Toplantının ardından açıklamada bulunan Karabulut, görüşmeden olumlu bir sonuç çıkmadığını belirtti.
 
“SOYER VATANDAŞTA OLUMSUZ BAKIŞ AÇISINA NEDEN OLDU”
 
Karabulut, Başkan Tugay’a İnciraltı ve Bahçelerarası’nın durumunu ve bugüne kadar verilen mücadeleyi anlattığını kaydederek, "İzBB Başkanımızla görüşmeyi gerçekleştirdik. İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahipleri olarak yaşanan süreci, alanın mevcut durumunu, planlarda gelinen süreçleri anlattık. Geçmiş dönem İzBB Başkanı Tunç Soyer’in bölgemizde yarattığı olumsuz tavırlar ve duruş, vatandaşların Büyükşehir’e olumsuz bakış açısına neden oldu, Cemil başkanımızın bu süreci telafi etmesini ve planların büyükşehrin katkılarıyla ilerlemesini istedik” dedi.  
 
YENİ PLAN ÖNERİSİ 

 Başkan Tugay’ın “Yeni plan” önerisinde bulunduğunu aktaran Karabulut, “Başkanın planlarla ilgili önerileri oldu. Biz de kendisine ‘bu süreçleri Çevre Şehircilik Bakanlığımız ve sizle el ele vererek, üzerinde tadilat yaparak yürüyebiliriz’ dedik ama mahkemenin durdurmadığı, İzmirliler tarafından benimsenen planın artık geri dönülmez noktada olduğunu söyledik. Cemil Başkanımız planı beğenmediğini, kabul etmediğini söyledi, yeni bir plan istediğini söyledi. Biz de bunu kabul etmedik. Başkanımız yeni plan tavrını sürdürdü. Konuya olumlu yaklaşmadı. Ne bizim ne de İzmir’in kaybedecek bir günü daha yok” ifadelerini kullandı. 

"HALKIN DESTEĞİ VAR"
 
Karabulut, toprak sahiplerinin umutsuzluğa kapılmaması gerektiğini belirterek, “Büyükşehir önceki başkanı Soyer’in döneminde açılan dava vardı, kendisinin planlara katkısı değil olumsuz etkisi vardı, Tugay’ın tavrı da bizim için olumsuzluk değil, çünkü zaten İzBB’nin tavrı böyleydi ama sürecin hızlanması için biz İzBB bürokratları ve başkanımız da sürece katkı koysun isterdik. Planla ilgili olumsuz bir süreç yok. Cemil Başkanın desteği yok ama halkın desteği var” diye konuştu. 
 
"FİKRİNİ DEĞİŞTİRECEK!" 

 Karabulut açıklamasının devamında, "İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahiplerimiz endişe kapılıp topraklarını satmasınlar. Süreç Bakanlık nezdinde yürüyor. Biz birçok mücadeleyle bugüne geldik. En son tercihimizdir Büyükşehir’in karşımızda olması, biz inanıyoruz ki Cemil Başkan fikrini değiştirecek ve yanımızda olacak" ifadelerine yer verdi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası