Ege Postası
Geri

CHP Çeşme’de kongre sona erdi! Sait Kavasoğullar güven tazeledi

Çeşme İlçe Kongresi'nde mevcut Başkan Sait Kavasoğullar'ı tek aday oldu. Kullanılan 164 oyun 160'ını alan Kavasoğullar'ı başkan seçildi. Kavasoğullar,"Ekrem Oran seçildiği günden bu yana yaptığı çalışmalarla Çeşmemizin çehresini de değiştirdi. Ekrem Oran’a çok teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum. Sonuna kadar da destekçisi olacağımı ilan ediyorum”dedi. Parti Sözcüsü Öztrak,"Seçimleri kazanamadık. Biz kaybetmedik dediğimiz zaman kızıyorlar. Yere düşüp kalkamıyorsanız, kaybetmişsinizdir. Kongrelerimiz ile ayağa kalkıyoruz. Yerel seçimlerde tarihi başarıya imza atacağımıza inanıyoruz." dedi. İl Başkanı Aslanoğlu da konuşmasında birlik ve beraberliğe dikkat çekti. CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da mücadele mesajı verirken, "Mücadeleden kaçılır, korkulur mu? Biz başkan olalım diye mücadele etmiyoruz, cumhuriyeti karanlığa teslim etmeyelim diye mücadele ediyoruz. 6 yıl cezaevinde yattım.Namussuz değilim, hırsız değilim. Aramızda alçaklar varsa kerpetenle söküp atacağız." diye konuştu
CHP Çeşme’de kongre sona erdi! Sait Kavasoğullar güven tazeledi
Haberler / Yerel Politika
19 Ağustos 2023 Cumartesi 12:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI-  Cumhuriyet Halk Partisi'nde 5 Ağsutos'ta başlayan ilçe kongreleri süreci tam gaz devam ediyor.

Bugün İzmir'de sandık kurulan üç ilçeden biri olan Çeşme'de kongre saat 11.00’de Çakabey Kültür Merkezi’nde başladı, sandıklar saat 17.00'de kapandı. Kongrenin Divan Başkanlığı'nı CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel yaptı.

Kongrede Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın desteğini alan mevcut Başkan Sait Kavasoğullar'ı tek aday oldu.

Kullanılan 164 oyun geçerli olan 160'ını alan Sait Kavasoğullar yeniden başkan seçildi.

İDDİALI YEREL SEÇİM MESAJI

Üçüncü dönemine başlayan Kavasoğullar'ı, "Coşkulu ve katılımı yüksek bir kongre gerçekleştirdik. Yeni yönetimimizi oluşturduk. Bundan sonra sahaya çıkacağız. Yerel seçimler için çok iddialıyız. Çeşme'deki CHP bayrağını gönderden hiç kimse indiremez" dedi.

Kongreye CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir milletvekilleri Tuncay Özkan ve Yüksel Taşkın, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ve çok sayıda partili katıldı.

LİSTE BELLİ OLDU

KONGREDE KİM NE MESAJ VERDİ?

KAVASOĞULLAR'INDAN EKREM ORAN'A AÇIK DESTEK

Mevcut İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar, “İlçe kongremizin ilk adımını birlik içinde gerçekleştirdik. Şartlar ne olursa ne olsun bu sevdadan vazgeçmeyeceğiz. Aydınlık ülkemizi inşa edemedik. Tersanelerimiz, fabrikalarımız, vatandaşlığımız satılmış. Mülteciler ile şehirlerimiz doldurulmuş. Beyefendi itibardan tasarruf etmezken milyonlarca vatandaşımız açlık sınırında yaşıyor. Ormanlarımız yandaşlarca talan ediliyor. Doktor ve mühendislerimiz yurt dışına kaçıyor. Evlatlarımızın başına bir şey gelmesin diye mücadele ediyoruz. Kadın cinayetlerini görmezden gelenlere karşı savaşıyoruz. Bilindiği gibi 2024 Mart’ta yerel seçimler var. Yerel seçimlerde belediyelerimizi korumak zorundayız. CHP’li başkanımızla devam edeceğiz. Ekrem Oran seçildiği günden bu yana yaptığı çalışmalarla Çeşmemizin çehresini de değiştirdi. Ekrem Oran’a çok teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum. Sonuna kadar da destekçisi olacağımı ilan ediyorum” diye konuştu.

ÖZTRAK: YEREL SEÇİMLERDE TARİHİ BAŞARIYA İMZA ATACAĞIZ, KONYA'YI BİLE ALACAĞIZ

Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Hesapta yoktu, belediye başkanımız davet etti. Geçerken uğramak kabul edin. Evet il başkanımız konuştu. Seçimleri kazanamadık. Biz kaybetmedik dediğimiz zaman kızıyorlar. Yere düşüp kalkamıyorsanız, kaybetmişsinizdir. Kongrelerimiz ile ayağa kalkıyoruz. Yerel seçimlerde tarihi başarıya imza atacağımıza inanıyoruz. Bu sefer Bursa, Balıkesir ve Konya’yı bile alacağız göreceksiniz.En haksız ve adaletsiz bir seçimi yaşadık. Sahte videolar kullanıldı. Güvendikleri tek şey bizi darmadağan etmek. Biz hep birlikteyiz, bu seçimi alacağız. Bu yıl bizim yüzüncü yılımız. Bu yüzüncü yıl CHP’liler olarak büyük bir coşkuyla kutlayacağız.Bu seçim bir merhaleydi. 2024’teki seçimlerle sonuçlanacak. Karşı tarafa yenilgi yaratabilirsek her şey değişecek. Bu seçimde CHP Lideri 25,5 milyon seçmenin oyunu aldı. 30-35 milyon oy alarak AKP’nin gidişinin önünü açacağız."

ASLANOĞLU: İÇ MESELELERLE VAKİT KAYBETTİK

İl Başkanı Aslanoğlu da konuşmasında birlik ve beraberliğe dikkat çekti. Aslanoğlu, “14’üncü kongremiz bu. Bütün konuşmaları pür dikkat dinlenen ilk kongre. Diğer kongrelerde kulis nedeniyle uyarmak zorunda kalıyorduk. AKP muhalefet üzerindeki baskılarını artırıyor. Belediyelerimizde her gün yeni soruşturmalarla bizi yıldırmaya çalışıyorlar. Bizi yıldırma çalışmaları işe yaramaz. Yüzyıllık çınar dimdik ayakta. İlçelerimizin çoğunda ortak listelerle yol aldık. Bizler yeni dönemi şekillendirirken kimileri yandaş medya kanallarında ders vermeye çalışıyor. CHP’de değişimin nasıl olacağına CHP’nin üyeleri karar verir. Toplumu AKP belasından kurtarmaya erişmiştik ama olmadı. Montaj kasetleriyle baş edemedik. Bizlerin de eksik yaptığı şeyler var. Bu kürsü de bunun için var. Partinin eleştirileceği yerler TV kanalları, basın ve sosyal medya değil. Partimizi eleştireceğimiz yerler danışma kurulları ve ilçe kongrelerimizdir. Bizlere neleri daha farklı yapsaydık daha iyi olurdu. Lütfen söyleyin. Partide yönetim kademelerinde olanlara bir sözüm var; önce eleştiri oklarını kendimize yöneltelim. Benimle birlikte görev almış bütün arkadaşlarımız neyi eksik yaptıklarını bu kürsüden anlatmalı. Bir kişinin değil hepimizin eksikleri vardı. Neleri yapacağımızı anlatmamız lazım. Kürsüden gelen her öneriyi kurultaya taşıyacağıma söz veriyorum. Biz burada 3 listeyle de gitsek salondan omuz omuza çıkarız. Yarın sabah itibariyle yerel seçim için sokak sokak çalışacağız. 29 Mayıs sabahı başladı bu çalışmalar. İç meselelerle vakit kaybettik. Çeşme’de belediye başkanlığını bir kez daha kazanacağız. 30 ilçe ve büyükşehirde kazanacağız. Omuzlarımız düşmüş olabilir ama AKP ve MHP’lilerin özgüvenle dolaştığı bir durum yok. Boylarının ölçülerini bir kez daha alacaklar. 30 yıldır bu şehirde iktidarız. Bize bir rehavet sonucu vermeyecek bu durum. Gece gündüz durmadan çalışacağız."

TUNCAY ÖZKAN: ALNIMIZ AÇIK BAŞIMIZ DİKTİR

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, “Beraber çok büyük bir yolculuktan geliyoruz. İzmir’de kazanıyoruz. Durumumuzu görmezsek tedavi edemeyiz. 10 dönem olanlar var diyorlar. 50 yıldır mücadele edenler var. 25 milyon oy aldık. 'Özeleştiri yapın' diyorlar. Hiçkimse bu partiyi mücadeleden geri duramaz. 27 Mayıs günü darbe olmasaydı evimizi yakacaklardı, dedem korksaydı mücadelenin içinde olmazdık. Mücadeleden kaçılır, korkulur mu? Biz başkan olalım diye mücadele etmiyoruz, cumhuriyeti karanlığa teslim etmeyelim diye mücadele ediyoruz. 6 yıl cezaevinde yattım. Namussuz değilim, hırsız değilim. Aramızda alçaklar varsa kerpetenle söküp atacağız. Bize kimse ayar veremez. Çocuklarımız için buradayız. Siyaseti de onlar için yapıyoruz. Bedelini ödeyerek yapıyoruz. Mustafa Kemal’in yoluna baş koyanlar yorulmazlar. Biz burada hep beraber mücadele ediyoruz. Alnımız açık, başımız diktir. Milletvekili olayım diye çıkmadım. Cumhuriyet mitinglerinde milletvekili miydim? Olmasam ne olur? Namus şeref sözü, tüküreceğim yüzlerine yıkılacak saltanatları. Sakın ola düşmanı dinlemeyin. Düşmanlarını dinleyerek siyaset yapılmaz." diye konuştu.

YÜKSEL TAŞKIN: CHP OLMASAYDI DİYE DÜŞÜNÜN

CHP İzmir Milletvekili Yüksel Taşkın, “CHP olmasaydı Türkiye’de neler eksik olurdu? Basın hayatımız çok renksiz olurdu. Sabah akşam bizi konuşanlar ekmeksiz kalırdı. CHP olmasaydı ne demokrasi olurdu ne cumhuriyet olurdu. Sabah akşam partimizi krizle eleştiriyorlar. Bizim kongre sürecimiz olgunlukla devam ediyor. Seviyenin hiç düştüğünü görmedim. Burası CHP, iktidar ortaklarından birinin kurultayı 2 saat sürdü. Bizim içimizde siyasi rekabet meşrudur. Bu konuda eksiklerimiz var, rekabet edeceğiz ve bütün enerji CHP dışına yönelecek. Bu parti asıl hedefini dışarıda aramayı başardı ve eşik atladı. Bizim hiçbirimiz eleştiriden muaf değiliz. Şimdi zamanı değil tavrından kurtulmamız lazım. O anda değiştirmek gerekiyor bazı şeyleri. Sürekli seçimlere girdiğimiz için şimdi zamanı değil dedik. Dönemin ruhuna göre tüzükte değişim gerekiyor. Ön seçimi kesin bir kurala bağlamak gerekiyor. Dönem kısıtlaması gerekiyor, YSP’de 2 dönem örnek olabilir. 3 yıl gece gündüz çalıştık ama olmadı. CHP kongre süreçleri ile dimdik ayakta... İzmir’de CHP olmasaydı diye düşünün. Ulusal bayramlar sahici kutlanıyor. İzmir’e gelenler burada kalmak istiyor. CHP’li belediyeler varsa bunlar var yoksa burada yağma var. Buraya milli ve yerli değil diye bakanların gözü doğamızda ve rantımızda. Biz bu koşullarda bile seçimi aldık her şeyi yapabiliriz olarak bakıyorlar. Onlar bizden korkmayınca her şeyi yapabiliyor. İzmir’de matematik 30 artı 1 mümkündür öyle görünüyor, gerekirse ittifaktaki arkadaşlar ile yapacağız." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası