Ege Postası
Geri

CHP'li Emel Tangobay ‘delegelere’ seslendi: Karabağlar'da bir devrim yapalım!

CHP'de kurultay takvimi işliyor. Karabağlar Olağan İlçe Kongresi’ne sayılı günler kala CHP Karabağlar İlçe Başkan Adayı Emel Tangobay Ege Postası’na önemli açıklamalarda bulundu. Karabağlar’ın İzmir’in en zor ilçelerinden biri olduğunu söyleyen Tangobay, "Karabağlar tam bir Türkiye mozaiği. Çok farklı bir yapısı var. Ama çalışmak için de çok daha iyi bir yer. Karabağlar'da güzel bir çalışma modeli ortaya koyabilmemiz için de iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Şimdiye kadar Karabağlar’da kadın bir ilçe başkanı olmadı. Karabağlar’da bir devrim yapalım. Bütün delege arkadaşlarımı buradan selamlıyorum. Bana desteklerini bekliyorum" dedi.
CHP'li Emel Tangobay ‘delegelere’ seslendi: Karabağlar'da bir devrim yapalım!
Haberler / Yerel Politika
18 Ağustos 2023 Cuma 14:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Gönül MORSÜNBÜL/ EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi’nde 5 Ağustos’ta başlayan ilçe kongreleri süreci tüm hızıyla devam ediyor.

Kongre süreci devam eden CHP İzmir İl Örgütü’nde gözler kritik ilçelerin başında gelen Karabağlar’a çevrildi.

CHP Karabağlar'da 27 Ağustos’ta gerçekleşecek olan Olağan İlçe Kongresi’ne sayılı günler kala Karabağlar İlçe Başkan Adayı Av. Emel Tangobay ile kongre ve Karabağlar üzerine konuştuk.

"ÖRGÜTTEN GELEN TALEPLE ADAY OLDUM"

Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyasete oldukça erken bir dönemde başladığını söyleyen Emel Tangobay, "Hep siyasetle ilgiliydim aslında. Üniversite yıllarında da siyasete hep ilgim vardı. Daha sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi’ne üyeliğim oldu. Üniversite döneminde hem çalıştığım hem de okuduğum için ve kamuda da resmi bir görevim olduğu için o dönem üye olamazdım. Kamudan istifa ettikten sonra partiye üye oldum ve o günden itibaren 10 günlük partili olduğumdan beri partide aktif olarak çalışıyorum. Sandık güvenliği eğitimleri, 10 günlük partiliyken vermeye başladım zaten. Daha sonra birçok kademede görev aldım. Cumhuriyet Halk Partisi'nde kadın kolları, eğitim komisyonu, hukuk komisyonu, seçim koordinasyon kurulu, ilçe seçim kurulu, Parti okulu eğitmeni ve Belediye meclis üyeleri eğitmeni, il ve ilçe kongre delegeliği, meclis üyeliği görevlerinde emek vermiş ve deneyim kazanmış, bir arkadaşınız olarak Parti örgütümden İlçe Başkanı adayı olmam yönünde gelen talepleri değerlendirerek örgütün adayı olarak Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar İlçe Başkanlığı'na adayım. Partide hiçbir emeği olmadan tepeden inme ilçe başkanlığına aday değilim. Bir örgüt emekçisi olarak grupların değil bütüm Cumhuriyet Halk Partililerin adayıyım' dedi.

"TÜRKİYE’NİN CHP’YE İHTİYACI VAR"

Tüm dünyada etkisini gösteren Türkiye’nin de içinde olduğu sıkıntılı bir süreçten geçildiğini ifade eden Tangobay, "Ekonomik kriz, işsizlik, nitelikli iş gücünün, gençlerin yurt dışına gitmesi, mülteci sorunu gibi birçok sorunumuz var. Türkiye’nin Cumhuriyet Halk Partisi’ne bu süreçte olduğundan daha fazla ihtiyacı var. Böylesi bir süreçte, örgütümüzden gelen adaylık teklifini oldukça değerli buluyorum. Parti’nin tabanından gelen, örgütü çok iyi bilen ve sorunlar karşısında mücadele konusunda oldukça hazırlıklı olan bir aday olarak buradayım" dedi.

"TÜRKİYE’NİN GERÇEK VE SOMUT OLAN SORUNLARI YERİNE…"

Türkiye’nin gerçek ve somut olan sorunları yerine, seçim sabahından itibaren Cumhuriyet Halk Partisi’nin tartışıldığına dikkat çeken Tangobay, "Türkiye’nin bütün sorunları görmezden gelindi. Ekonomik kriz, mülteci sorunu, işsizlik, yurt dışına göçler, sosyal adaletsizlikler… Bunların hiçbiri yokmuş gibi bir tablo ortaya konuluyor ve seçim sabahından beri partimiz devamlı bir tartışma altında. Bunu oldukça yanlış buluyorum. Çünkü Türkiye’nin gerçek sorunları var. CHP zaten kendi kongre sürecini başlattı, kendi içerisinde kongreyi olması gerktiği gibi yapacaktır. Bunu da sonlandırmak gerektiğini düşünüyorum. Türkiye’nin gerçek gündemine dönmesi gerekiyor. Biz de Karabağlar özelinde bunu yapacağız. Karabağlar’da seçildiğimizde CHP’nin burada sesinin daha gür çıkması için daha çok sokakta olacağız. Gerek Karabağlar’ın sorunları gerek de Türkiye’nin sorunları ile ilgili bütün örgütümüzü herkesi davet ederek bir eylemsellik de harekete geçireceğimiz belirtmek istiyorum" dedi.

"BİZİM DELEGELERİMİZ BİLİNÇLİDİR"

Yüzyıllık bir parti kültürüne sahip olduklarını vurgulayan Tangobay, bilinçli bir delegeye sahip olduklarını belirterek, "CHP üzerine kurulan olumsuz algıdan etkilenen delegelerimiz olabilir. Ama genel anlamda bizim delegemiz bilinçli bir delegedir. Parti kültürünün ne olduğunu bilir. 100 yıllık bir parti kültürümüz var. Delege arkadaşlarımız da bunun bilincindeler. Onlar da bu sürecin birleştirici bir şekilde ilerlemesini istemekteler. İlçe Başkanlığı parti içi bir yarış.Önümüzde bir yerel seçim var.Bu yerel seçimde hep birlikte çalışarak yerel yönetimlerde tekrar başarılı olmak hedefimiz" dedi.

"DEĞİŞİMİ SADECE ‘KOLTUK’ DEĞİŞİMİ OLARAK GÖRMÜYORUM"

Cumhuriyet Halk Partisi’nde bir süredir devam eden ‘değişim’ tartışmalarını değerlendiren Tangobay, "Değişim kavramının altını doldurmak gerekiyor. Değişimden ne anladığımızı bilmek, konuşmak, açmak gerekiyor, Değişimi sadece koltuk değişimi olarak görmüyorum. Sadece bir koltuk değişimiyle sonuç alınabilineceğine de inanmıyorum. Bu değişimin köklü olması gerektiğini düşünüyorum. Bizim tüzüğümüzün zaten bir yenilenme süreci başladı. Aynı zamanda programımızın yenilenme süreci başladı. Parti örgütlerine de katkı konulabilmesi açısından bu konuda bilgi verildi. Çalışma modellerimizin gözden geçirilmesi gerekiyor. İl ve ilçe teşkilatlarımızın nitelikli, yapabilirliği yüksek, koşuşturacak kadrolarla olması gerekiyor. Değişim dediğimizde bütün bunları hepsinin 'bir' olarak görülmesi gerekiyor.  Bunlar hepsi birleşirse o zaman çok daha güzel bir sonuç elde edilir. Ama diğer türlü sadece birinin kadro değişikliği ile çok da olumlu sonuçlar çıkacağını düşünmüyorum. Dolayısıyla değişimin bir bütün olması ve değişim kavramının içini doldurmak gerektiğini düşünüyorum’ dedi.

Öte yandan Tangobay'ın 'Delegeler de yeni bir heyecan, yeni bir ses istiyorlar. Bunu da gözlemliyorum ve bizim de bunu yapacağımıza inanıyorum" sözleri dikkat çekti.

"BU BİR PARTİ İÇİ DELEGELİK YARIŞIDIR"

İzmir’de yapı olarak en zor bölgelerden biri olan Karabağlar’da mahalle delege seçimleri oldukça çekişmeli geçmişti. Tangobay delege seçimlerinin kırıcı olmaması gerektiğini belirterek "Bu bir Parti içi delegelik yarışıdır. İnsanlar birbirini kırmamalı. Dostane sürmelidir. Ama bitti bu süreci atlattık. Bundan sonra önümüze bakacağız artık. Kongremizi de yapacağız ve el ele tutuşup biz partimizi iktidara taşımak için yerelden genele gitmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz." dedi.

"KADIN ADAYLARDAN DAHA ÇOK KISTAS ARANIYOR"

Kadınların hayatın her alanında olduğunu söyleyen Tangobay, özellikle siyasi alanda kadınların aday olmak istediğinde erkeklere göre çok daha fazla kıstas arandığını eleştirdi. 

Tangobay, "Kadınlar hayatın her alanında var. Kadınlar siyasette de var. Tüm partilerde bu böyledir aslında. Çok emek verir kadınlar. Partilerini iktidara taşımak için sokaktadırlar. Hayatın her alanında da vardırlar. Fakat karar mekanizmasına gelindiğinde biz kadınlar karar mekanizmasında yeterince temsil edilmiyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, tüm dünyada henüz birçok ülkede kadınların seçme ve seçilme hakkının olmadığı bir dönemde Türkiye’deki kadınlara bu haklar verilmiştir. Fakat biz şuan o dönemdeki seviyede bile değiliz. Bunu yükseltmemiz gerektiğine inanıyorum. Ama bunu kadınların kendilerinin de istemesi gerektiğine inanıyorum. Biz kadınlar siyasette özellikle aday olduğumuz zaman önümüze çıkarılan kıstaslar çok daha fazla olabiliyor. Belki bir erkekte bu kadar çok kıstas aranmıyor. Aslında eşit kıstasların aranması gerekiyor. Ama kadınlarda çıta çok daha yukarılara çıkarılıyor. Biz bunları aşar mıyız, tabiki biz bunları aşıyoruz, aşacağız da. Dolayısıyla kadınlar siyasette karar mekanizmalarında, hayatın birçok alanında daha çok var olmalılar. Bazı alanlarda yöneticilik pozisyonunda kadınlar çok daha ileride. Ama siyasette de daha fazla, daha görünür olmalı. Çünkü kadın farkını ortaya koymalı diye düşünüyorum. Bizim Karabağlar'da 416 delegemizden 125'i kadın. Kadınlarla biraraya geldiğimiz de daha adaletli, daha kucaklayıcı, daha çözüm odaklı ve daha yapıcı bir siyaset üreteceğimizi düşünüyorum" dedi.

"SÖZÜPEK’İN ADAYLIK AÇIKLAMASINDA OLMASINI ARZULARDIK"

Geçtiğimiz yünlerde ilçe binası önünde kalabalık bir grupla adaylık açıklaması yapan Tangobay’ın adaylık açıklamasında mevcut ilçe başkanı ve aynı zamanda rakibi olan Bülent Sözüpek’in olmaması dikkat çekmişti. Tangobay bu konuya ilişkin olarak "Kendisinin o gün şehir dışında olduğu bana söylendi. Bana özel bir tavır olmadığını düşünmek istiyorum. Tabii olmasını arzulardık, fakat yoktu kendisi. Şehir dışında olduğundan dolayı olmadığı söylendi" değerlendirmesinde bulundu.

"BİRLEŞTİRME MİSYONUYLA YOLA ÇIKIYORUM VE 416 OYA TALİBİM"

Kongreye yaklaşık 9 gün kala, Tangobay delegelere seslenerek "Ben örgütten  gelen bir insanım. Örgütün talebiyle adaylık yoluna çıktım. Ve bütün delegelerin oyuna talibim. Bir grubun, bir şahsın, bir kişinin adayı değilim. Örgütün adayıyım. 416 delegemiz var. Bütün delegelerimizin oyuna talibim. Hepsini ziyaret edeceğiz. Ziyaretlerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor. Ben birleştirme misyonuyla yola çıkıyorum. Karabağlar’da bütün partilileri bir araya getirme misyonuyla yola çıkıyorum. Seçimi kazandıktan sonra da bize oy versin vermesin bütün partililerimizle birlikte çalışmak istiyorum. Asla bize oy vermedi düşüncesiyle hareket etmeyeceğiz. Böyle bir anlayışımız yok. Karabağlar’da tekrar umudu yükseltip, iktidara gelmek için burada yol yürüyeceğiz. Onların desteklerini bekliyorum" dedi.

"KARABAĞLAR TAM BİR TÜRKİYE MOZAİĞİ"

Karabağlar’ın İzmir’in en zor ilçelerinden biri olduğunu söyleyen Tangobay, "Karabağlar tam bir Türkiye mozaiği. Çok farklı bir yapısı var. Ama çalışmak için de çok daha iyi bir yer Karabağlar. Burada güzel bir çalışma modeli ortaya koyabilmemiz için de bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Şimdiye kadar Karabağlar’da kadın bir ilçe başkanı olmadı. Karabağlar’da bir devrim yapalım. Yapabilirliği olan bir adayım. Bütün delege arkadaşlarımı buradan selamlıyorum. Bana desteklerini bekliyorum" dedi.

 

 

CHP Karabağlar'da Emel Tangobay yola çıktı; 'Örgütün adayıyım' vurgusu

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası