Ege Postası
Geri

CHP Seferihisar'da Rahmi Tezel Çınar dönemi

CHP'de kurultay takvimi ilçe kongreleri ile devam ediyor. Bugün İzmir'de Seferihisar Olağan İlçe Kongresi yapıldı. Mevcut Başkan Senem Gürer Solak'ın aday olmadığı kongrede tek aday Rahmi Tezel Çınar oldu. Seçim sonunda 180 geçerli oyun 178'ini alan Çınar yeni ilçe başkanı oldu.
CHP Seferihisar'da Rahmi Tezel Çınar dönemi
Haberler / Yerel Politika
18 Ağustos 2023 Cuma 09:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi’nde 5 Ağustos’ta başlayan ilçe kongreleri süreci tüm hızıyla sürüyor.

Bugün İzmir'de Seferihisar'da kongre heyecanı yaşandı.

Seferihisar Olağan İlçe Kongresi Seferihisar Belediyesi Düğün Salonu’nda yapıldı.

Mevcut Başkan Senem Güler Solak aday olmazken, meclis üyeliğinden istifa eden Rahmi Tezel Çınar adaylığını açıkladı. 

İlçe örgütünün uzlaşı adayı olan Çınar kongrede tek aday oldu.

Sandıkların açılmasının ardından 180 geçerli oyun 178'ini alan Çınar yeni ilçe başkanı seçildi.

RAHMİ TEZEL ÇINAR: KÜSKÜNLÜKLERİ, DARGINLIKLARI BİTİRECEĞİZ

İlçe Başkan Adayı Rahmi Tezel Çalışkan da "CHP'li olmak demek, kendini adamaktır. 'Siyaset bana ne verecek demek değil, topluma ne vereceğim' demektir. Atatürk ilke ve inkılaplarının savunucu olmak demektir. Partimizi mutlaka iktidar yapma görevimiz ve zorunluluğumuz var. Gönül gönüle hep beraber bunu başaracağımıza inanıyorum. Bu yolun zorluğunu bilerek aday oldum. Elimi taşın altına koymak için hazırım. Önümüzdeki süreçte güçlü ve dinamik olmak zorundayız. Bunu hep birlikte başaracağız. Ben ve ekibim çok inandık. Moralliyiz, inançlıyız... Yağmur çamur demeden tüm mahallelerimizde, köylerimizde çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayacağız. Elbette parti içinde tartışmalar olabilir. Ancak biz barış ve kardeşçe yaşayacağımız ülke özlemiyle tüm engelleri aşmaya hazırız. Küskünlükleri, dargınlıkları bitireceğiz. Kardeşçe beraber çalışacağız. Siyasette dün yoktur. Tüm samimiyetimle söylüyorum düne takılı kalmayacağım. Sandıklar açıldığı andan itibaren dün bitmiştir. Salondan hep birlikte el ele çıkacağız! Partimizin iktidar özlemine bir nebze ışık tutabilmek için çıktığım bu yolda küskünlüğe, dargınlığa izin vermeden iktidar yürüyüşüne devam edeceğiz. Sahada olan ekibimle gurur duyacaksınız. Size bunun sözünü veriyorum” diye konuştu

LİSTE BELLİ OLDU

KONGREDE NELER YAŞANDI?

Kongreye CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP İzmir eski Milletvekili Tacettin Bayır, Seferhisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ve çok sayıda partili katıldı.

Kongrenin Divan başkanlığı'na CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan seçildi.

"27 MİLYON SEÇMENİ ASLA SUÇLAMAYACAĞIZ"

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, “Seferihisar gurur duyduğumuz bir ilçe örgütüdür. Seçimlerde başarılı olmuş, her zaman partimizin bayrağını en üstlere taşımış, örnek bir ilçedir. Sıcak soğuk demezler, gitmedikleri yer, çalmadıkları kapı kalmaz. Yine son seçimlerde de örgütümüz çok yüksek oy ile partimizin bayrağını en üste taşıdı. Burada Genel Başkanımıza çok yüksek oy çıktı. Biz Seferihisarlının görevini eksiksiz bir şekilde yerine getirildiğini biliyoruz. Bu için minnettarız. 14-28 Mayıs'ta seçim yaşadık. Bu salonda herkesin büyük bir gayret ve özveri ile sayın Genel Başkanımızın 13'üncü Cumhurbaşkanı olması için büyük emek harcadı. Ancak bu ucube sistem sonucunda 25 milyondan fazla oy aldık ve seçimi de rakibimiz kazandı. Umutsuzluğa düşmeye gerek yok. Biz çok iyi biliyoruz ki Cumhuriyetin sonsuza kadar yaşamasının tek bir koşulu var, CHP'nin sonsuza kadar yaşamasıdır. CHP'liler var olduğu sürece biz cumhuriyeti sonsuza kadar koruyacağız. Çalışmalarımızı yürüteceğiz bize oy vermeyen 27 milyon seçmeni asla suçlamadan kırmadan, tekrar onlara ne kadar haklı olduğumuzu anlatmak gibi görevimiz var. Sokakta dolaşıyoruz, pazarlara gidiyoruz, vatandaşlarla konuşuyoruz. Seçim öncesi yapılan manipülasyonlar sonrası seçmen şimdi diyor ki; 'Keşke ellerim kırılsaydı da onlara oy vermeseydim'. İktidar seçim kazanmak uğruna ülkenin kaynaklarını harcadı." diye konuştu.

"BOYUNUZUN ÖLÇÜSÜNÜ ALACAĞIZ"

Arslan, “Her siyasi parti belli dönem içinde var olur, gelir ve gider. Zamanında Anavatan Partisi ve Doğru Yol Partisi de böyleydi. Göreceksiniz AK Parti'de böyle olacak. Ancak CHP 100 yıldır var ve yaşamaya devam edecek. CHP 86 milyonun partisidir. CHP'nin yeri Atatürk’ün yanıdır, terörün tam karşısıdır. Önümüzde yerel seçimler var. Kendi gücümüzle ittifak olur olmaz o ayrı. Ben İzmirli olarak, sizlerin oy verdiği milletvekili olarak açıkça belirtiyorum. İttifaksız Seferihisar'da 6 oku yine belediyede göndere çekeceğiz. İzmir'in 30 ilçesinde ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde tekrar 6 oklu bayrağımızı dalgalandıracağız. Bizim ittifaka kurban edecek 1 tek ilçemiz dahi yok. Bizim gücümüz yeter. Biz pazarlıksız, amasız, fakatsız varız. İzmirliler bizi sever biz de İzmirlileri severiz. Belediyelerimizin yaptığı çalışmaları anlatacağız ve 30 ilçe artı Büyükşehir'i kazanacağız. Son dönemlerde pek çok  açıklama var, 'şurayı burayı alırız' diye. İzmir'in 30 ilçesinde ve Büyükşehir'de hodri meydan! Oyunuzun ölçüsünü de boyunuzun ölçüsünü de hep beraber alacağız." dedi.

"BEN KENDİSİNDEN RAZIYIM"

Arslan, "Biz İsmail Yetişkin kardeşim ile gençlik kollarından beri tanışıyoruz. Kendisini iyi bilirim. Ben İsmail’in kişisel olarak kendisinden razıyım. Partimizin geleneğini göreneğin bilen, tüzüğünü programını bile disiplinli bir partilidir. Seferihisar belediye başkanlığını da alnının akıyla çok güzel şekilde yapıyor, yapmaktadır. Ben kendisinden razıyım örgütünde de razı olduğunu biliyorum” dedi.

ASLANOĞLU'NDAN DEĞİŞİM MESAJI

CHP'deki değişime CHP üyeleri nin karar vereceğine vurgu yapan, "CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, "28 Mayıs’tan sonra iktidar topyekün bir savaşa başladılar. Muhalefeti zorda bırakmak için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar. Muhalefetin, seçilmiş vekillerini bile Meclise sokmamak için her türlü baskıyı yapıyorlar. Belediyelerimizin üzerinde baskı gün geçtikçe artıyor. Muhalefeti bu baskıların sonunda yıldırmak istiyorlar. Sizlerin sayesinde CHP dimdik ayakta kalacak. Bizler bugün bu kongremizde ilçemizi 2 yıl yönetecek ilçe başkanını, il delegelerini seçeceğiz. Bugüne kadar 13 ilçede kongrelerimiz tamamladık. Kongrelerde güçlenerek yenileniyoruz, birileri de yandaş kanallarda bize ayar vermeye çalışıyor. Her akşam yandaş kanallarda partimizi ayrıştırmaya çalışıyorlar. Bir kez daha söylüyorum; CHP’de değişimin nasıl olacağına, partimizin neler yapması gerektiğine CHP’nin üyeleri karar verir. Onlar bizim adımıza karar veremezler." diye konuştu.

SENEM GÜRER SOLAK: HİÇ İZİN VERMEDİK

İlçe Başkanı Senem Güler Solak, "Bundan 5 yıl önce göreve geldiğimde herkes gibi ülke ve ideallerim için çalışmaya başladım. Görevden ayrılırken geçen 5 yıl hayatımın en anlamlı 5 yılı oldu. Bu sürede çok şey yaşadık, başımıza ne gelirse gelsin birbirimize düşmedik buna hiç izin vermedik. Örgütlü olmanın ne kadar değerli olduğunu gördüm. Burada bana bu şansı tanıyan CHP’li yoldaşlarıma teşekkür ederim. Her biriniz birer isimsiz kahramanlarsınız. CHP kuruluşun ve kurtuluşun partisidir. Hepimiz iyi biliyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti Atatürk’ün çizdiği laik çizgiye oturduğu gün yeniden ayağa kalkacaktır. Bu da ancak CHP ile olacaktır. İzmir'de oyunu en çok artıran ilçelerin başında olduk. Emeği geçen herkes gurur duymalı. Bugün bayrağı devrediyorum. Bu bir yarış değil. Partimiz ve ilçemiz için en doğru karar olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

YETİŞKİN'DEN ÖN SEÇİM ÇIKIŞI

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin de kongrede söz alırken, "Bir çok ili ve ilçeyi CHP’li belediyeler yönetiyor. İnanıyorum ki önümüzdeki dönemde daha da iyi bir sonuç alacağız. Bunun için enseyi karartmaya gerek yok. Ön seçim çok güzel bir şey evet. Bir üye yapımız var ki  çocuğunu işe sokmak için koşarak üye oluyor, çocuğu işe girmedi mi karşısında farklı bir bayrağı alıp bize sallayabiliyor. Bu üye yapısı ile ne kadar doğru sonuç çıkar onu bilemem. En kötü atamadan daha iyidir tabii ki ön seçim. Bunlara genel merkez karar verecek. En son genel başkanım ile yaptığımız konuşmada 'Madem ön seçim isteniyor, tüzük değişikliği yapıyoruz, bunu içine koyacağız' dedi. Senem hanım ve arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Omuz omuza bir seçim süreci atlattık. Oyumuzu artırarak devam ediyoruz. Seçimler kaybedilir, kazanılır. Önümüzde yerel seçim var. El ele kol kola girmiş şekilde birlik olursak hiçbir güç önümüzde olamaz" diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası