Ege Postası
Geri

CHP Selçuk'ta yeni başkan İpek Onbaşıoğlu!

CHP’de 5 Ağustos’ta başlayan olağan ilçe kongreleri süreci devam ediyor. İzmir’de bugün Selçuk Olağan İlçe Kongresi yapıldı. Mevcut Başkan Mehmet Karanfil'in aday olmadığı kongrede tek aday olan İpek Onbaşıoğlu kullanılan 119 oydan 116'sını alarak yeni ilçe başkanı seçildi. Seçimde 3 oyda geçersiz sayıldı.
CHP Selçuk'ta yeni başkan İpek Onbaşıoğlu!
Haberler / Yerel Politika
19 Ağustos 2023 Cumartesi 07:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi’nde kongre takvimi işlemeye devam ediyor. CHP İzmir örgütünde ilçe kongreleri heyecanı yaşanıyor.

İzmir'de bugün Selçuk Olağan İlçe Kongresi’nde yapıldı..

Kongre saat 12:00’de Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Salonu’nda başladı.

 4,5 yıldır başkanlık görevini sürdüren mevcut Başkan Mehmet Karanfil aday olmazken, kongre tek listeyle yapıldı.

İpek Onbaşıoğlu kullanılan 119 oydan 116'sını alarak yeni ilçe başkanı seçildi. Seçimde 3 oyda geçersiz sayıldı.

SENGEL: HEP BİRLİKTE NİCE ZAFERLERE

Filiz Ceritoğlu Sengel, "Bu kongre saygı, sevgi, özveri, hoşgörü, emek ve sözde değil özde içtenlik içerir. Partimizin ilçe kongresi bir şölen oldu bizim için. İlçe Başkanım, Mehmet Karanfil’e ve yönetimine tüm emekleri için teşekkür ediyorum; İpek Onbaşıoğlu ve yönetimine de başarılar diliyorum. Hep birlikte nice şölenlere, nice zaferlere…" dedi.

KONGREDE NELER YAŞANDI?

Kongreye CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Yüksel Taşın, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, CHP İzmir İl Sekreteri Özlem Ünsal ve çok sayıda partili katıldı.

Kongrenin Divan Başkanlığı'na CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Aygül Eryılmaz seçildi.

LİSTE BELLİ OLDU

KONGREDE KİM NE MESAJ VERDİ?

SENGEL'DEN DANIŞMA KURULLARI TEPKİSİ

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, “CHP’de siyaset başka bir yolculuktur. Zordur, çetindir, engebelidir. Düşünen, yorumlayan, sorgulayan ve her zaman ‘haklısınız efendim’ demeyen insanlardan oluşan parti üyeleridir. Bizler basın önünde değil ilçe binalarımızda, danışma kurullarında tartışırız. Buradan genel merkeze iletilmesini istediğim bir mesajım var. İletilmesini de rica ediyorum. 8’inci günde delege seçimleri başlansın denmemeliydi. Danışma kurulları yapılmalıydı. Danışma kurullarını var olan vekiller ile eski vekillerle ayrı, eski ve yeni belediye başkanları ile ayrı, eski ve yeni belediye meclis üyeleri ile ayrı ayrı yapmak lazımdı” dedi.

SENGEL'DEN UYARI: TOPRLANMAK ZORUNDAYIZ

Sengel, “2014’te seçim kaybettik. Kayıptan sonra AK Parti’den bu belediyeyi ittifaksız geri aldık. 2019 pusulamız şimdiki seçim pusulası gibiydi.  Belediyeyi geri alanlar olarak aklımızı başımıza devşirelim. Tek ama tek gücümüzü ölçeceğimiz yer kendi içimizdir. Belediyedeki çalışanların çalışma reflekslerini düzeltmek 5 yılımızı aldı. Evet 28 Mayıs’ta kazanamadık. Üzgünüz. Hem de çok… Birbirimize sahip çıkmak, her ne kadar 14-28 Mayıs'ta çok üzülsek de çok fazlasıyla sinirlensek de yılsak da ne yaparsak yapalım toplanmak zorundayız. 6 ayımız kaldı. Filiz olsun diye CHP burada kalsın diye değil. Bir kez bıraktık vatandaşın nasıl sıkıntıya düştüğünü gördük. Üzüldük, yorulduk lüksümüz yok. Egolarınız da kenara bırakma zamanı. Selçuk’ta siyaset yapmak ve yetiştirmek ve birbirimize sahip çıkmaktan geçer” diye konuştu.

ASLANOĞLU: ÖZELEŞTİRİYE İHTİYACIMIZ VAR

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Bugün burada bizi bundan sonra yönetecek ilçe başkanlarımızı il delegelerimizi seçeceğiz. Buradan sonra il ve genel merkez seçimi yapacağız. Değişim buralardan yavaş yavaş başlıyor. Bizler burada partimizin geleceğine karar verirken birileri de yandaş medya kanallarında partimize ayar vermeye çalışıyorlar. Selçuk’ta partili arkadaşlarımın huzurunda ifade ediyorum. CHP'de değişimin nasıl olacağına, CHP'nin üyeleri karar verir. Öyle seçim zamanı ortada gözükmeyen, suya sabuna dokunmayan 3-5 kişi bizim adımıza karar veremez. Bizim her şeyi anlatacağımız yer partinin danışma kurullarıdır ya da ilçe kongreleridir..Muhakkak eksiklerimiz var. Bu nedenle özeleştiriye ihtiyacımız var. Kürsüye çıkacak arkadaşlarımdan ricam var .Değişimden bahseden herkesin önce nelerin eksik olduğunu söylemesi lazım" dedi.

"YOL KAZALARI YAŞADIK"

Aslanoğlu “Önümüzde yerel seçim var. Belediye başkanlarımız partinin görünen yüzüdür. Örgütün görevi başkanlarımız yaptığı hizmetleri kapı kapı gezerek halka anlatmaktır. Bize düşen görev burdur. Belediye başkanlarımız ile örgütümüz arasında bir tartışma yok. Belediye başkanlarımız da meclis üyelerimiz de bu partinin öz evlatlarıdır. Biz et ve tırnak gibi bugünden itibaren yerel seçim için çalışmalara başlayacağız. Bu kongreden birlik ve beraberlik içinde omuz omuza çıkacağız. Yarından itibaren hepimiz yerel seçimler için omuz omuza çalışmaya başlayacağız. Başkan Sengel güzel söyledi. Yol kazaları yaşadık başımıza nelerin geldiğini bilen ilçelerden Selçuk. O bilinçle durmadan yorulmadan çalışacağız. AKP’nin yeni faşizan uygulamalarına yol açamamak için belediyelerimizle ayakta duracağız” dedi.

 

ONBAŞIOĞLU: KÜSKÜNLÜKLERİ VE DARGINLIKLARI BİR KENARA BIRAKIP...

İlçe Başkan Adayı İpek Onbaşıoğlu, “Gerek yerelde gerekse genelde yaşadığımız sıkıntılara rağmen bir arada durmanın ne denli önemli olduğunun bilinci ile yine yan yanayız, omuz omuzayız. Ne mutlu ki geleceğe umutla bakmamızı pekiştiren partililerimiz, geleceğe ışık tutacak gençlerimiz buradalar. Partililik bilinci ile davamıza sahip çıkarak kalelerimizi terk etmeden içimizdeki mücadele ateşini daha da büyütecek hayallerimizi gerçekleştirerek bir arada olacağız. Elimizi taşın altına koyarak görevlerimi gururla yerine getireceğimden kimsenin şüphesi olmasın. Esas hedefim Atatürk’ün bu topraklarda kurduğu cumhuriyette yaşayan kadınlara, gençlere ve halkımıza kapsamlı bir gelecek inşa etmektir. Kadınlarımızın gücüne ve gençlerimizin enerjisine inancım tamdır. Yönetimimizde kadınların ve geçlerin liderliklerini destekleyecek ve onların şartlarına en üst noktaya çekmek için çalışacağım. Küskünlükleri ve dargınlıkları bırakıp bu ülkeyi geleceğe taşıyacak gençler için odağımıza partiyi koyarak mücadele edeceğiz. Bu ülkede yaşayan evlatlarımızın özgürce, adil ve eşit koşullarda bu ülkeye güven duyarak bu ülkede hayat kurmaları için mücadele edeceğiz. Bugüne kadar CHP’de Selçuk İlçe Örgütü olarak gösterdiğimiz başarıları halkımızın desteği ve güveniyle gerçekleşti. 2024’te daha büyük farkla kazanarak Selçuk’un potansiyelini ortaya çıkaracağımızdan eminiz. Atatürk’ün kurduğu, cumhuriyetin değerlerine bağlı olarak adalet, eşitlik, demokrasi ilkeleri ile donanmış bir yönetimle CHP’nin iktidar olması için çalışacağız. Geleceğe dair umutlarımızı kaybetmeden cesaretle ilerleyeceğiz. Kadınların, gençlerin desteği ile daha aydınlık bir Selçuk için mücadele edeceğiz” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası