Ege Postası
Geri

CHP İzmir İl Kongresi'nde 'çarşaf- blok' tartışması

CHP İzmir’de 38. Olağan kongre blok-çarşaf tartışmasının lehte ve aleyhte konuşmalar gerçekleştirildi. Blok liste adına lehte konuşmayı CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin gerçekleştirirken, aleyhte konuşmayı ise CHP Karşıyaka İl delegesi Birol Soylu ve CHP İzmir eski Milletvekili Musa Çam yaptı. Blok liste aleyhine konuşma yapan Soylu, “Korkmayın, bizim zincirlerimizden başka kaybedeğimiz bir şey yok. İşten atılmaktan, evlatlarınızın işlet atılmasından korkmayın. Çünkü bizim belediye başkanlarımız bunu yapmaz. Cüzdana değil vicdana oy vermenizi istiyorum” diye konuştu.
CHP İzmir İl Kongresi'nde 'çarşaf- blok' tartışması
Haberler / Yerel Politika
16 Eylül 2023 Cumartesi 14:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- CHP 38.Olağan İzmir İl Kongresi gerçekleşiyor. 617 delege İl Başkanını, yönetim kurulunu ve kurultay delegelerini seçmek için sandık başına gidiyor. 
Kongre öncesi seçim ‘çarşaf liste mi, yoksa blok liste mi olmalı’ tartışması sürüyor. Kongrede seçimin çarşaf liste mi yoksa blok liste mi yapılmasına nihai kararı delegasyon verecek.Blok-Çarşaf tartışmasının arbedeye dönmesi üzerine, solan boşaltıldı. Blok listeye karşı çıkan partililere çevik kuvvet müdahale etti. 

Arbede sonrası kongre çarşaf-blok liste konuşmalarıyla devam ediyor. Blok liste adına lehte konuşmayı CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin gerçekleştirirken, aleyhte konuşmayı ise CHP Karşıyaka İl delegesi Birol Soylu yaptı. 

GÜLTEKİN: BLOK LİSTE ANTİDEMOKRATİK DEĞİL 

Blok liste lehine söz alan CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin, “CHP’de seçimin hangi usulle yapılacağı, kimlerine ne olacağına bu partinin özgürce seçilmiş il delegeleri verir. Bu şekilde salonda hakimiyet kuranlar değil. Burada ilçe başkanları adına söz aldım. İl kongresinin ev sahibi ile başkanlarıdır. Bu örgütün tozunu yutanlardır. Blok liste seçilecek listenin kalıcı olmasını sağlar. Adaletli bir temsiliyeti sağlar. Blok liste kişisel hesapların görüldü liste değildir. Kimsenin adaylık hakkı elinden alınmaz, blok listede isteyen kendine güvenen aday olur bütün örgüt arkasında durur. Blok listeden yana söz aldım. Çarşafa karşı değiliz. ‘Çarşaf alın teridir’ yazan arkadaşları sahada ter dökerken görmedim. Günlerdir kamuoyunu işgal eden bir konu var. Ben dahil ilçe başkanları bir konuya netlik getirmek istiyoruz. Blok liste antidemokratik gibi algı yaratılmaya çalışıyorlar. Hepimiz ilçelerde seçimleri blok yaptık. Ben antidemokratik olarak delegelerime söyletmem. Buna müsaade etmiyoruz. Hangi ilçede çarşaf yapıldı? Mantıklı bir gerekçeye dayandırmalıyız. Kendi kişisel ikbali için var olma çabası için ilçe başkanlarımıza ve bizlerle yola çıkmış il delegelerimize antidemokratik delege demek bize yapılacak en büyük hakarettir. Bunu kabul etmiyoruz, gereğini örgütün sahiplerine bırakıyoruz. Kişisel bir irade için burada CHP’yi temsili bir kenarı bırakalım, bir kadın olarak az önce yapılan saldırıyı kınıyorum ve bu örgütün gereğini yapacağını biliyorum. İlçe başkanlarıyla örgütüyle belediye başkanlarıyla, büyükşehir belediye başkanıyla İzmir sonuna kadar genel başkanımız kemal Kılıçdaroğlu’nun yanındadır. İzmir var oldukça CHP’nin değerleri var olacaktır” dedi. 

SOYLU: CÜZDANA DEĞİL VİCDANA OY VERİN

Blok liste aleyhine konuşma yapan CHP Karşıyaka İl Delegesi Birol Soylu ise,” Az önce konuşan arkadaşımızı dinlediniz. Burada hiç kimse genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı değil. Kılıçdaroğlu bizim onurumuz CHP şerefimizdir. Kimse kimseden daha iyi partililik taslamasın. CHP kongreleri her zaman çarşaf ile yapılır ve şenlik havasında geçer. Bugün Tunç Soyer’i tenzih ediyorum ama bu yanlışlıkların içine neden sürükleniyor? Ne bu yanlışlıklar? 15 gündür ilçe başkanları inim inim inliyor. Blok liste de blok liste. Bana ‘Birol abi baskı var ne yapalım?’ dediler. Çarşaf liste herkese siyaset yapma hakkını verir. Hatırlarsanız ve çarşaf listeyi deldim, girdim. Çarşaf olmasa yapabilir miydim? Hayır yapamazdım. Bizim bir olmaya ihtiyacımız var. Az önceki gürültü hiç hoş değildi. Yandaş basın burayı çok iyi takip ediyor. Bizim eksiğimiz salonun bir yarısı diğer yarısını sevmiyor. Bizim kavgamız demokrasi, ekmek kavgası. Ben herkesi birleşmeye devam ediyorum. Kavga bize yakışmaz. Bizim kavgamız faşizm ile kavga. Ben zindanlardan geldim, işkence gördüm. Beni hiçbir görüntü bu kadar üzmemişti. Hanımefendi, çalışılmadığını söyledi ama kendisi İzmir’de yoktu. Biz iç çamaşırlarımıza kadar ıslandık. Korkmayın, bizim zincirlerimizden başka kaybedeğimiz bir şey yok. İşten atılmaktan, evlatlarınızın işlet atılmasından korkmayın. Çünkü bizim belediye başkanlarımız bunu yapmaz. Cüzdana değil vicdana oy vermenizi istiyorum” diye konuştu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası