Ege Postası
Geri

CHP İzmir İl Yönetimi'nden flaş kota kararı

CHP İzmir İl Yönetim Kurulu, delege seçimlerinde cinsiyet ve yaş kotasına uymayan kazanan listelere yönelik gelen itirazlar üzerine flaş bir karara imza attı. Alınan karara göre kotaya uymayan listelere, seçime giren diğer listelerden cinsiyet ve yaş kotasını tamamlayacak şekilde eklenecek isimler ile listelerden çıkarılacaklar çekilecek kurayla belirlenecek.Karar seçim yapılmayan mahalleleler içinde emsal olacak. Öte yandan Balçova'da yapılan delege seçimlerinde, partili kadınlar tarafından DHA muhabiri Elif Demirci'ye yapılan sözlü ve fiziki saldırı nedeniyle 5 kişilik komisyon kuruldu. CHP İzmir İl Yönetimi'nden gelen itirazlar üzerine
CHP İzmir İl Yönetimi'nden flaş kota kararı
Haberler / Yerel Politika
13 Kasım 2015 Cuma 19:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir İl Yönetim Kurulu, delege seçimlerine yönelik gelen itirazları masaya yatırdı. İl yönetimi devam eden delege seçimlerine yönelik flaş bir karara imza attı.

CİNSİYET VE GENÇLİK KOTASINA UYULACAK
Mahallelerde  cinsiyet ve yaş kotasına uymayan kazanan listelere yönelik gelen itirazlar üzerine il yönetimi, kotaya uyulması yönünde karar aldı. Alınan karara göre kotaya uymayan listelere, seçime giren diğer listelerden cinsiyet ve yaş kotasını tamamlayacak şekilde isimler çekilecek kurayla eklenecek. Listeye eklenecek ve çıkarılacak isimler kurayla belirlenecek. Karar ilçe başkanlıklarına bildirilecek. Kurayı ilçe başkanlıkları çekecek.

2 MAHALLEDE İTİRAZ VAR
Menemen'de Mermerli, Buca'da Yiğitler mahallesinde kazanan listelerde cinsiyet ve yaş kotasına uyulmadığı yönünde itiraz yapılmıştı. Bu mahalleler için kura çekilecek. Alınan karar hafta sonu yapılacak seçimler içinde geçerli olacak.

Bayraklı ve Urla'dan gelen itirazlar ise reddedildi.Karşıyaka ve başka ilçelerden gelen itirazlar bir sonraki toplantıda ele alınacak.

HAKARETTEN DİSİPLİNE YOLLANDI
CHP Bornova Üyesi Birol Doyranlı, sosyal medya üzerinden Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik hakaret içeren ifadeler kullandığı gerekçesiyle kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi.

ALİAĞA'DA KARAR DEFTERİ İNCELENECEK
Aliağa'da ise gelen itirazlar üzerine, Savaş Akıncı, Orhan Karaoğlu, Nurettin Gelmez ve Şirin Akgül'den oluşan bir heyetin yönetim kurulu karar defterini incelemesi yönünde karar alındı.

DEMİRCİ'YE YAPILAN SALDIRI İÇİN KOMİSYON KURULDU
Öte yandan il yönetim kurulu, Balçova İlçesi Çetin Emeç Mahallesi'nde yapılan delege seçimlerinde partili kadınlar tarafından DHA muhabiri Elif Demirci'ye yapılan sözlü ve fiziki saldırı nedeniyle komisyon kurdu. Bahar Gürsul, Nahide Atalay, Nurcan Adıgüzel, Fulya Türkelli ve Hüseyin Çamaşırcı'dan oluşan komisyon ilçeye giderek delege seçimlerinde yaşananlar hakkında rapor hazırlayacak. Komisyonun rapor doğrultusunda Demirci'ye saldırıda bulunan partililer hakkında disiplin işleminin yapılıp yapılmayacağına karar verilecek. Demirci'ye saldıranlar arasında Balçova Belediye Meclis Üyesi Remziye Yüksel'in de bulunduğu öne sürülmüştü.


Toplantıda Demirci'ye yapılan saldırının kabul edilemez olduğu yöneticiler tarafından dile getirildi.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası