Ege Postası
Geri

CHP İzmir'de Soylu'dan belediye başkanlarına çağrı

CHP İzmir İl Disiplin Kurulu Başkanı Birol Soylu, parti içinde devam eden olağan kongre süreciyle ilgili önemli bir çağrıda bulundu. Belediye başkanlarının delege seçimlerine müdahil olduğunu öne süren Soylu, "Maalesef CHP'li belediye başkanlarının delege seçimlerinde gösterdikleri performansı genel seçimlerde gösteremediklerini düşünüyorum. Belediye başkanlarına sesleniyorum. Şuana kadar delege seçimlerine müdahale ettiniz en azından ilçe kongrelerine ve il kongresine müdahale etmeyin" dedi. CHP İzmir'de Soylu'dan belediye başkanlarına çağrı:
CHP İzmir'de Soylu'dan belediye başkanlarına çağrı
Haberler / Yerel Politika
13 Kasım 2015 Cuma 14:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - İzmir'de bazı CHP'li belediye başkanlarının delege seçimlerine açık şekilde müdahil olduğunu ifade eden İzmir İl Disiplin Kurulu Başkanı Soylu, parti içi yarışlarda harcanan enerjinin genel seçimlerde aynı şekilde kullanılmadığını savundu. Asıl mücadelenin iktidar mücadelesi olması gerektiğine vurgu yapan Soylu, şunları söyledi;

KONGRELERE KARIŞMAYIN
"Maalesef CHP'li belediye başkanlarının delege seçimlerinde gösterdikleri performansı genel seçimlerde gösteremediklerini düşünüyorum. Bu kadar enerji eğer ki seçimlerde gösterilseydi aldığımız puanların daha üstünde alırdık. Özellikle belediye başkanlarımız delege seçimlerine müdahale ediyor. Belediye başkanları kendilerine tabi ilçe başkanları olması gayretindeler. Daha öncede gördük bunları. Büyükşehir Belediye Başkanı'nın son il kongresine müdahale ettiği gibi. Sorsan hepsi 'bu işe karışmıyoruz' diyor. Buna kimse inanmıyor bende inanmıyorum. Rica ediyorum şuana kadar delege seçimlerine müdahale ettiniz en azından ilçe kongrelerine ve il kongresine müdahale etmeyin. Asli görevleriniz halka hizmet götürmek ve hizmetlerle partinin bayrağını yükseltmektir. Nasıl ki örgütlerin belediyelerin işine karışması doğru değilse belediyelerinde örgütlerin işine karışmasını doğru bulmuyorum."

DELEGE ADAYI DEĞİLİM
Delege adayı olmadığının altını çizen Soylu, " Bu süreçte delege adayı dahi olmayacağım. Delege olup olmamamdan daha önemli sorumluluklarım olduğunu düşünüyorum. İl Disiplin Kurulu Başkanı olarak delege seçimlerine müdahail olmam da söz konusu olamaz" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA TAM DESTEK VERDİ
1 Kasım son uçlarına yönelik parti içinde yükselen olağanüstü kurultay taleplerinin doğru olmadığını ifade eden Soylu, " Partimizin Genel Başkan sorunu yok. Eğer ki Genel Başkanımız kadar örgütlerde çalışsaydı partimiz farklı noktada olabilirdi. Özellikle kadın ve gençlik örgütleri gözden geçirilmeli. Genel Başkanımızın kurmaylarını seçerken bu sefer daha dikkatli olacağını düşünüyorum" dedi.

HEDEFİM DEVAM ETMEKTEDİR AMA...
Son yerel seçimlerde Çiğli'den Belediye Başkan Adayı olduğunu hatırlatan Soylu, "Çiğli Belediye Başkanlığını nihai hedef koymuş biri olarak bu hedefim devam etmektedir. Ancak belediye başkanım görev yaptığı sürece partimin rozetini taşıyan bir belediye başkanıdır. Kendisine yardımcı olmak da görevimdir. Bu bir çatışma değildir. Daha iyi hizmet üretme rekabetirdir" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası