Ege Postası
Geri

CHP İzmir'de 7. gün mesaisi!:Alsancak’ta çift liste bombası

CHP İzmir’de delege seçimlerinde 7. gün mesaisi yaşandı. Konak’ta gözler iki kez seçimin iptal edildiği Alsancak’taydı. Sandık üçüncü kez kuruldu, sürpriz bir gelişme yaşandı. İlk iki seçime tek liste ile girilen Alsancak'ta çift liste sürprizi yaşandı. CHP PM Üyesi, İzmir eski Milletvekili Alaattin Yüksel’in yer aldığı yeşil listeye Ali Gündüz, Muharrem Toprak, Gaffar Akkel ve Doğan Sever gibi isimlerin yer aldığı kırmızı liste rakip oldu. Yeşil liste 70 oy aldı. Kırmızı liste 15 oy da kaldı. Yüksel delege seçildi. PM Üyesi Yüksel'in mahallesi Alsancak’ta çift liste bombası
CHP İzmir'de 7. gün mesaisi!:Alsancak’ta çift liste bombası
Haberler / Yerel Politika
21 Ağustos 2015 Cuma 11:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EDA EBRU NANECİ/ HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de delege seçimleri mesaisi sürüyor. 15 Ağustos’ta başlayan sandık maratonunda 6 gün geride kaldı.

Seçimlerinin 7.gün de Konak ve Buca’da toplam 9 mahallede sandık kurulacak, Foça’da ise çarşaf listeli delege seçimi heyecanı yaşanacak.

Konak’ta  Kemalreis, Kılıçreis, Muratreis, Pirireis, Alsancak, Buca’da  Çaldıran, Çağdaş, Gaziler, Aydoğdu, Karanfil mahallelerinde delegeler seçilecek.



FOÇA’DA ÇARŞAF LİSTE
30 ilçe arasında çarşaf listeli delege seçiminin yaşanacağı tek ilçe ise Foça…Saat 17:00’de sandık kurulacak, Yeniköy, Ilıpınar ve Kozbeyli’de seçim yapılacak. Delege olmak isteyenler adını yazdıracak, alfabetik sıraya göre listelerde adaylar sıralanacak. Üyeler seçilecek delege sayısı kadar oy pusulasında işaretleme yapacak. CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer, “ Daha önce parti büyüklerimizden gördüğümüz geleneği devam ettiriyoruz. Foça’da demokrasi şöleni yaşanacak. Seçimler 3 gün sürecek” dedi.



ALSANCAK’TA ÜÇÜNCÜ KEZ
Konak’ta gözler Alsancak Mahallesi’nde…İlki yeter çoğunluğu sağlanamadığı için ikincisinde ise hazirun listesinde eksiklik yaşanması nedeniyle iptal edilen Alsancak’ta üçüncü kez sandık kuruldu.  İlk iki seçim tek liste ile yapılmış listede CHP PM Üyesi, İzmir eski Milletvekili Alattin Yüksel de yer almıştı.

YÜKSEL’E RAKİP ÇIKTI
Aynı zamanda CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak'ın ilçesi olan Alsancak’ta üçüncü kez yapılan seçimde çift liste bombası yaşandı. Yüksel’e muhalif isimlerden Ali Gündüz, Alsancak’ta kırmızı liste çıkardı. Listede eski milletvekili  Muharrem Toprak, Gaffar Akkel,  milletvekili aday adayı Doğan Sever gibi isimler yer aldı.

Yeşil listede Yüksel dışında, eski milletvekili aday  adayı Onur Utkan İlçi de yer alıyor.

Seçim Ziraat Mühendisleri Odası Lokali'nde yapılıyor. Saat 15:30’da oy atma işlemi başladı. Sandık 19:30’da kapanacak. 



YÜKSEL: DAHA DEMOKRATİK OLACAK
PM Üyesi Eski Milletvekili Alaattin Yüksel, mahalle delegesi yazıldığı Alsancak Mahallesi’nde oy kullanmadan önce açıklamada bulundu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yüksel, bir kez ertelenen, bir kez iptal edilen mahalle seçimi için ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koalisyon çalışmalarında oynadığı rol için şöyle konuştu: "Seçimimiz yüzde 30 çoğunluk sağlanmadığı içinde tekrarlandı. İkincisinde de genel merkez listesiyle buradaki listeler uyuşmadığı için geçersiz sayılabilir diye iptal oldu. Şu an üçüncüyü yapıyoruz önceki seçim tek listeydi, ikisinde de seçilmiştik. Bu defa iki liste var. Daha demokratik olacak. Türkiye’de demokrasiye önem verilmediği için CHP’den başka kimse parti içi demokrasiyi temsil etmiyor. CHP çok daha fazla hassas davrandı. Herhangi bir hukuka, tüzüğe aykırı bir duruma düşmemek için yöneticilerimiz son derece titiz davranıyorlar. Bu sefer bir sorun çıkaracağını sanmıyorum" 

3 KASIM’DA GELDİLER 1 KASIM’DA GİDERLER
"Seçmenin yüzde 70’i seçime doğru oluşturulan kaosun Erdoğan tarafından oluşturulduğunu düşünüyor" diyen Yüksel sözlerini şöyle sürdürdü: "Tayyip Erdoğan 7 Haziran seçimleri sonuçlandığından itibaren, parlamentodaki aritmetiği kendisi için tehlike gördü ve beğenmedi. ‘Milli irade değil Recep Tayyip Erdoğan’ın iradesi önemlidir’ dedi ve karar verdiği tekaa seçim için çalıştı.  Seçim sonuçlarını etkilemek açısından terörün azması ve ekomiminin allak bullak olmasına sebep oldu. Türkiye’yi kaosa sürekledi. Hemen hemen her gün Türk Bayrağına sarılı tabutlarala gençlerimizi öbür dünyaya uğurluyoruz. Kısa vadeli siyasi çıkarlar için Türkiye’yi kan gölüne çevirdi. Ekonominin sonuçları yüzlerce, binlerce fabrikanın kapanması milyonlarca insanın işsiz kalmasına sebep olur. Tayyip Erdoğan bu arattğı kaosun altında kalacak. AKP’nin tek temsilcisi gibi davranıyor. Başbakan Davutoğlu falan değil tek karar verici kendisi görüyor. Seçmenin yüzde 70’i seçime doğru oluşturulan kaosun Erdoğan tarafından oluşturulduğunu düşünüyor. 1 Kasım’da seçim olur ve 3 Kasım’da geldiler 1 Kasım’da giderler."

YÜKSEL DELEGE SEÇİLDİ
Sandık saat 19:30'da kapandı. Yüksel'in yer aldığı yeşil listeye 70 oy çıkarken, kırmızı liste 15 oy da kaldı. Yüksel delege seçilmeyi başardı.Yeşil listeden delege seçilen diğer isimler şöyle; "Yeşim Turbil, Fehime Özcanşen, Cengiz Şahin, Alaatin Yüksel, Ozan Karataş, Onur Utkan İlçi, Halil Pektaş ve Ahmet Yıldız...

KONAK’TA DİĞER SONUÇLAR
Konak Mehmet Ali Akman Mahallesi’nde Cenap Börühan, Onur Temiz, Şennur Barutçu gibi isimler delege seçildi. Muratreis Mahallesi’nde Meclis Üyesi Murat Erginci delege seçildi. Piri Reis Mahallesi’nde ise Sosyal İş Sendika Başkanı Müfit Ereş, İl Kadın Kolları Eski Başkan Özgün Utku delege oldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası