Ege Postası
Geri

Delege seçimlerinde beşinci gün: Konak'ta arbede çıktı, seçim iptal

CHP İzmir’de delege seçimlerinin beşinci gününde gözler Konak’taydı. CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter oyunu Göztepe Mahallesi'nde kullandı. Çift listeli rekabetin yaşandığı Kültür Mahallesi'nde listeleri destekleyen isimler arasında tartışma yaşandı, sandık açılmadan ilçe binasına getirildi, seçim iptal edildi. İlçe yönetimi yeni bir tarih için karar alacak. Konak Kültür Mahallesi'ndeki seçimde tansiyon yükseldi
Delege seçimlerinde beşinci gün: Konak'ta arbede çıktı, seçim iptal
Haberler / Yerel Politika
19 Ağustos 2015 Çarşamba 09:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EDA EBRU NANECİ/HABER SERVİSİ - CHP’de delege seçimleri tüm hızıyla sürüyor. Dört günün geride kaldığı delege seçimlerinin beşinci gününde İzmir Örgütü’nde gözler Konak’taydı.  Konak’ta bir çok mahallede seçim heyecanı yaşandı. Bornova'da ise 3 mahallede sandık akşam kurulacak.

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter oyunu Göztepe Mahallesi'nde kullandı.

Çift liste rekabetinin yaşandığı Kültür Mahallesi'nde ise arbede çıktı, sandık ilçeye getirildi, seçim iptal edildi.

19 Ağustos Çarşamba, delege seçimlerinin yapılacağı mahalleler şöyle;

Bornova: Eğridere, Laka, Yakaköy,
Konak: 26 Ağustos, Akdeniz, Çimentepe, Ege, Göztepe, Güzelyalı, Hasan Özdemir, Kahramanlar,Mimar Sinan, Kültür, Mehmet Ali Akman, Tuzcu, Umurbey ve Ülkü 



KÜLTÜR’DE ÇİFT LİSTE REKABETİ

Kültür Mahallesi’nde çift liste rekabeti yaşanıyor.  Konak'ta mahallelerde genelde tek liste çıkarken, üyeler Kültür Mahallesi'nde çift liste için sandığa gitti. CHP İl eski Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, CHP İl eski Sekreteri Yekta Varnalı, CHP PM eski Üyesi Hüseyin Saygılı, eski milletvekili aday adayları Kazım Umdular ve Azmi Kumova dışında Şengül Baysak, Mustafa Dal gibi isimlerden oluşan beyaz liste ile CHP İzmir eski Milletvekili Sedat Uzunbay, Mehmet Aydın Öncel, Muhip Gürpınar, Feyzi Ağababaoğlu gibi isimlerden oluşan turuncu liste yarışıyor. 

KÜLTÜR’DE TANSİYON YÜKSELDİ
Öte yandan Kültür Mahallesi’ndeki seçimde tansiyon yükseldi. Çift listeli rekabetin yaşandığı Kültür Mahallesi’nde listelere destek veren isimler arasında arbede yaşandı. Tartışma esnasında sandık görevlisi ve ilçe yöneticisine fiziki müdahalede bulunulması nedeniyle yöneticiler seçim güvenliğinin kalmadığı gerekçesiyle tutanak tutarak sandığı açmadan ilçe başkanlığına götürdü. İl başkan yardımcıları Bahattin Özdemir ile Hüseyin Çamaşırcı ilçe binasına giderek, Başak ve yöneticilerden yaşananlara ilgili bilgi aldı.

SEÇİM İPTAL EDİLDİ
Yapılan istişare sonucunda seçimin iptal edilmesi kararlaştırıldı. İlçe yönetimi Kültür Mahallesi'nde yeni seçim tarihi için karra alacak. Seçim için il yöneticisi de görevlendirecek. CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, CHP PM eski Üyesi Saygılı'nın sandık sorumlusu ilçe yöneticisine saldırdığını iddia etti. 

SAYGILI: DARP İDDİASI YALAN
CHP eski PM Üyesi Hüseyin Saygılı, “ Asla böyle bir şey yok. Sandık kapanbmasına 5 dakika kala bir şahıs gelerek sandığı tekmeledi. Boş bşir sandığı buruşturup attı kaçtı. Sorduk bir şey varmı görevliler yok dedi, ancak tutanak tutmak istedi. Seçimi etkileyecek bir şey olmamasına rağmen tutanak tutuldu, sandık ilçe binasına götürülmek istendi. Biz bu olmamalı dedik. Beni hırpaladılar. Benim darp ettiğim yalandır. Ben bu zamana kadar kimseye kötü bir söz bile söylemedim. Olaylar sırasında boğazıma sarılanlar ilçe başkanlığına gittiğimde benden özür dilediler” dedi.




GÜZELYALI TEK LİSTE

Tek liste ile sandığa giden Güzelyalı Mahallesi'nde Nedim Altan, Mahmut Esat Aslan, Konak Belediyesi eski Başkanı Ahmet Sarışın, meclis üyeleri; Nükhet Akyıldız, Vedat Uğur, Zeynep Tulgar, Nurettin Akyol gibi isimler delege seçildi. 

GÖZTEPE’DE SERTER VAR
Öte yandan CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter’in mahallesi olan Göztepe’de seçime tek liste ile gidildi. 22 kişilik kongre delege listesinde şu isimler yer alıyor; “Bedri Serter, Yasemin Menokan, Pınar Şimşek, Sinan Gündoğan, Ahmet Karadağ, Rukiye Acar, Vedat Uzluer, Lütfi Türkel, Hale Elden, Mehmet Top, Kazım Zamangör, Gönül Demirel, Turgut Güldoğan, Haldun Sulanç, Halil Eraltuğ, Zerrin Cücen, Mustafa Cinkılıç, Cahit Kişoğlu, Zeynep Sakman, Ertan Parlar, Eda Çakmakçı, Muzaffer Arslan

SERTER OYUNU KULLANDI
İl Başkanı Bedri Serter liste başına yazıldığı mahallesi Göztepe'de sandık başına gitti. Sertel sandık başında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Mahalle seçimleri, belediye başkanlarının müdahalesi ve kotalar hakkında açıklama yapan Serter, "Sandık başlarında arkadaşlarımız özverili çalışıyorlar. Bazı sandıklarımız tek bazıları çift liste geçiyor. Genel Başkanımızın belediye başkanlarımızın sürece dahil olmaması yönünde talimatı var.  Zaten başkanlar bunlara dikkat ediyordur. Yüzde 50 kadın ve genç yapalım demiştik. Bazı mahallelerde sıkıntı yaşantı ama burada yüzde 50'ye yakınız. Bunlar aşılacaktır" dedi. 

KENDİM KADAR EMİNİM 
Serter Karabalar'da belediye meclis üyelerinin Başkan Selvitopu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu'nun adının kullanılarak iş vaadiyle seçimlere müdahale edilmesinin iddia edilmesi ve ilçe başkanı Orhan Polat'ın SMS atarak üyeleri bilgilendirmesine ilişkin "İlçe başkanı Polat iyi yapmış. Ne Aziz Bey, ne Muhittin Bey deneyimleriyle bu işlere bulaşmazlar. Bundan kendim kadar eminim" diye konuştu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası