Ege Postası
Geri

CHP İzmir’de sandıkta 2. gün mesaisi:Kimler kazandı/kaybetti'

CHP İzmir’de delege seçimlerinde ikinci gün mesaisinde Bayraklı, Çiğli, Karabağlar, Buca, Bornova, Konak gibi büyük ilçelerde seçim heyecanı yaşandı. 18 mahallede sandığın kurulduğu Çiğli'de sonucun merakla beklendiği Ataşehir ve Küçük Çiğli mahallelerinde seçime mavi liste damga vurdu. İki ilçe eski başkanı Ali Rıza Koçer ve Nihat Gültekin delege olmayı başaramadı. Konak Çınartepe'de dört listeli yarışı İl Başkanı Bedri Serter de takip etti. Buca'da ise mevcut ilçe başkanı Bektaş Gül'ün ağırlığının olduğu listeler seçim kazandı. CHP'de 2. gün raporu: Kimler kazandı/kaybetti'
CHP İzmir’de sandıkta 2. gün mesaisi:Kimler kazandı/kaybetti'
Haberler / Yerel Politika
16 Ağustos 2015 Pazar 10:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir Örgütü’nde delege seçimleri heyecanı yaşanıyor. İlk gün Buca, Konak, Bornova, Karabağlar ve Menemen gibi büyük ilçelerde sandık kurulmuştu.

'CHP İZMİR'DE SANDIK KURULDU 1. GÜN  NELER YAŞANDI'HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

İkinci gün mesaisinde çok sayıda mahallede seçim yapıldı. Gün içinde gözler mavi ve beyaz listenin rekabetine sahne olan Çiğlİ'den gelecek sonuçlardaydı. Bayraklı’da ise üç mahallede seçim heyecanı yaşandı. Bayraklı Merkez, Refik Şevket İnce ve Fuat Edip Baksi mahallelerinde seçilen delegeler belli oldu. İlk gün üç mahallede sandığın kurulduğu Karabağlar’da ikinci gün mesaisinde Aşık Veysel, Şehitler, Aydın, Karabağlar, Cennetoğlu, Kibar, Bozyaka ve Tahsin Yazızı mahallelerinde delege seçimi yapıldı.Konak’ta Pazar mesaisinde gözler Çınartep’de oldu. Çınar Düğün Salonu'nda yapılan seçimde dört liste yarıştı. Bornova’da ise  Mevlana, Egemenlik, Gaziosmanpaşa, Gürpınar, Tuna, Ümit, Beşyol ve Çamiçi mahallelerinde seçim yapıldı. Delege seçimlerindeki sonucun merakla beklendiği ilçelerin başında gelen Buca’da ise gün içinde Barış, Çamlık, Cumhuriyet, Laleli, Güven, Atatürk, İnkılap ve Hürriyet mahallelerinde üyeler sandık başına gitti..



ÇİĞLİ’DE ÇİFT LİSTE REKABETİ
Çiğli’de ilçe siyasetinin önemli isimlerinden olan, ilçe eski başkanı Ali Rıza Koçer, mevcut ilçe başkanı Utku Gümrükçü ve yerel seçimde belediye başkan aday adayı olan Aziz Buğa’nın destek verdiği beyaz listelerle, Çiğli Belediye Başanı Hasan Arslan,  CHP İzmir  İl Başkan Yardımcıları Niyazi Arslan, Ali Karabay, Şirin Akgül ve Çiğli Belediye eski Başkanı Metin Solak’ın destek verdiği mavi listeler yarıştı.

Çiğli'de mahallelerde oy atma işlemi saat 10:00’da başladı, 17:00’da bitti.

ATAŞEHİR’DE FLAŞ SONUÇ
Gözler 761 üyenin bulunduğu 56 delegenin seçileceği Ataşehir Mahallesi’ndeydi. Beyaz listede Ali Rıza Koçer dışında, meclis üyeleri Semra Aksu, Mustafa Avdan, belediye başkan aday adayı Gürbüz Bal gibi isimler yer aldı. Mavi listede ise İl Başkan Yardımcıları Niyazi Arslan, Ali Karabay, eski belediye başkanı Metin Solak, eski ilçe kayyum başkanı Behçet Köymen, meclis üyesi Güven Dursun, KAFESAN Genel Müdürü Alihan Yıldız yer aldı.



KOÇER DELEGE OLAMADI
Seçimi mavi liste 222 oyla kazandı.  Beyaz liste 201 oy aldı. İlçe eski başkanı Ali Rıza Koçer ve meclis üyesi Semra Aksu delege seçilemedi. 


ARSLAN MAHALLESİNDE KAZANDI
Çiğli’de sonucu merakla beklenen mahallelerden biri de çift listenin yarıştığı 31 delegenin seçildiği Küçük Çiğli Mahallesi oldu. Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın mahallesi olan Küçük Çiğli’de Arslan,  mavi listenin ilk sırasında yer aldı. Arslan'ın mavi listesine karşı yerel seçimde belediye başkan aday adayı olan Aziz Buğa ve ilçe eski başkanı Nihat Gültekin’in ağırlığının hissedildiği sarı liste yarıştı. Seçimi mavi liste 241 oyla kazandı. Sarı liste 208 oy da kaldı. İlçe eski başkanı Gültekin delege olamadı.

Belediye başkanı Arslan, uyum problemi yaşadığı ve sıcak bakmadığı ilçe başkanı Gümrükçü'ye karşı iki önemli mahallede zafer kazanmış oldu.


ESENTEPE’DE GÜNDÜZ DELEGE OLAMADI
Esentepe Mahallesi’nde de çift liste rekabeti yaşandı. Son olağanüstü ilçe kongresinde başkan adayı olan Çiğli Belediye CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Gündüz’ün mavi listesiyle, meclis üyesi Yüksel Arduç’un beyaz listesi yarıştı. Seçim 50'ye 40 beyaz liste lehine sonuçlandı. Çiğli Belediye CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Gündüz delege seçilemedi. Esentepe'den delege seçilen isimler Yüksel Arduç, Dilo Güneş, Mikail Polat, Demir Kusun ve Zuhal Mercan oldu.

BALATÇIK, UĞUR MUMCU VE EVKA-2'DE  MAVİ KAZANDI

Balatçık’ta iki liste yarıştı. Mavi listede Ahmet Kaçar, Filiz Filiz yer alırken, beyaz listede İbrahim Büyükgöl, Hasan Akar ve Rıza Doğan gibi isimler kendine yer buldu. Seçimi 185 oyla mavi liste kazandı. Beyaz liste 35 oy da kaldı.Evka-2 Mahallesi'nde de mavi liste kazandı.Uğur Mumcu Mahallesi'nde beyaz liste 132'de kaldı. İpi göğüsleyen mavi liste 140 oy aldı.

İZKENT'TE GÜMRÜKÇÜ

Çiğli İlçe Başkanı Utklu Gümrükçü'nün mahallesi olan İzkent'de de iki liste yarıştı. Gümrükçü'nün listesi 81 oya karşı 117 oyla kazandı.

KIŞLALI, ŞİRİNTEPE VE GÜZELTEPE'DE BEYAZ LİSTE KAZANDI

Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi’nde de ipi beyaz liste göğüsledi.  Beyaz liste 155, mavi liste 92 oy aldı. Şirintepe'de de beyaz liste 261'e karşı 281 oyla seçimi kazandı.Güzeltepe'de ise beyaz liste 284, mavi liste 268 oy aldı.




KAKLIÇ'TA SANDIK KURULMADI!
Çiğli Kaklıç Mahallesi'nde ise sandık kurulamadı. Oy atmaya gelen partililer sandık kurulmadığı için hazirun listesine imza atmadı. Sandık görevlisine ulaşılamayınca tutanak tutuldu, seçimin başka bir gün yapılacağı belirtildi.





BAYRAKLI'DA 3 MAHALLEDE SEÇİM YAPILDI
Bayraklı’da ise üç  mahallede tek listeli seçim yaşandı. Üç mahallede de Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve mevcut ilçe başkanı Cemalettin Alper'in hakimiyeti dikkat çekti. Fuat Edip Baksi'de delege listesinde İl Başkan Yardımcısı Nahide Atalay ve Bayralı Belediye Başanı Hasan Karabağ'ın eşi Bahriye Karabağ yer aldı. Bayraklı Merkez'de ise İlçe eski başkanı Levent Ölçer, meclis üyeleri Ramazan Bulut, Veli Topal, Sema Turan ve Mustafa Çekiççi ile ilçe kadın kolları başkanı Zeliha Aydoğmuş delege seçildi.

Fuat Edip Baksi’den delege seçilen isimler şöyle; Nahide Atalay, Bahriye Karabağ, Zabit Mumcu, Birgül Özsoy, Ebru Özdemir, Coşkun Şahin, Zeki Uyar, Ali İhsan Çiftçi, Onur Çalışkan, Ali, Gökçen, Salih Demir, Ayşe Kaymaz, Erhan Kaya, Zahra Kaşıkçı, Ali Kadir Karakoç, Deniz Yücel, Mehmet Karakuş, Hasan Sanver

Bayraklı Merkez Mahallesi’nden delege olan isimler şöyle; Levent Ölçer, Zeliha Avar, Sema Turan, Veli Topal, Ramazan Bulut, Mustafa Çekiççi, Kemal Karacan, Öznur Mercan, Zeliha Aydoğmuş, Kadir Yıldız, Ali Rufat Koç, Server Çetin

Refik Şevket İnce Mahallesi’nden delege seçilen isimler şöyle; Hüdai Çetiner, İbrahim Çelik, Dincay Taşdemir, Ayhan Bahar, Yurtttaş Kırmızı, Ferhan Kotan, Mehmet Şimşek, Sezgin Göse, Selda Güner





BORNOVA'DA GÖZLER MEVLANA MAHALLESİ'NDEYDİ
Bornova'da gözler Mevlana Mahallesi'ndeydi. İlçenin büyük mahallelerinden olan Mevlana'da seçime tek listeyle gidildi. Ali İhsan Bayar ve Cemal Kömürcü gibi isimler delege seçildi.

Kemalpaşa Mahallesi’nde yapılan seçimde Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Bülent Çetinkaya, Tuna Mahallesi’nde Nihat Çalışkan delege oldu. 




KARABAĞLAR'DA O İSİM DELEGE LİSTESİNDE 

Karabağlar’ın Karabağlar Mahallesi’nde ise çift liste yarıştı. Latif Dostugür’ün hazırladığı liste ipi göğüsledi. Dostügür dışında, İbrahim Kocaman, Zafer Tangül, Necmettin Er, Yalçın Çatalbaş, Erkan Eruzundal, Davut Bulğak delege seçildi.

Aşık Veysel Mahallesi'nde ise tek listeyle seçime gidildi. Kemal Tarım Bakımevi'nin sahibi Oktay Seçmen delege listesinde yer aldı. Karabağlar İlçe başkanı Orhan Polat mahallelerdeki seçimi yakından takip etti.



BUCA'DA LALELİ'DE SEÇİM İPTAL!
Buca'da ilk sonuç Laleli Mahallesi'nden geldi. Çift listeli yarışta sanıkta 3'te 1 oranında katılım sağlanamadığı için Laleli'de seçim iptal edilirken başka bir tarihe ertelendi.

GÜVEN MAHALLESİ'NDE SEÇİM TAMAM
Buca Güven Mahallesi'nde seçim sonuçlandı. Mevcut ilçe yönetimine muhalif Oktay Gökdemir ve Lokman Fazla'nın destek verdiği liste Bektaş Gül'e yakın isimlerimn desteklediği listeye 7 oyla kaybetti.
Güven Mahallesi'nde kongre delegesi olan isimler şöyle;
Gülperen Ayna, Murat Belen, Hüsnü Ersan, Mehmet Feraset, Faruk Göçer, Ali Kurt, Erol Ölek, Cengiz Yıldız


BARIŞ'TA GÜL KAYBETTİ

Öte yandan seçim sonucunun merakla beklendiği mahallelerden biri de Barış Mahallesi oldu. Meclis üyeleri Canan Özkara ve Ali Güzel'in yer aldığı beyaz listeyle mevcut ilçe başkanı Bektaş Gül'e yakın isimlerin yer aldığı mavi liste yarıştı. Beyaz liste 118 oy alırken mavi liste 105 oy da kaldı. Barış Mahallesi'nde  delege olan isimler şöyle; Harun Düşenkalkan, Canan Özkara, Alİ Güzel, Raif Bilgin, Fatma Yazgan, Şengül Süzen, Hakan Gülen, Gülsüm Karaçaylaklı, Mustafa Keçkin, Adil Çelikel, Kazım Sinan, Aziz Topbaşı, Şehmuz Gezici, Pakize Kahraman, Recep Aktaş ve Suat Çeken...

Kaybeden mavi listede Derviş Beng, Ergün Aydın, Mustafa Albayrak gibi isimler yer alıyordu.

ATATÜRK MAHALLESİN’DE BEYAZ LİSTE KAZANDI
Atatürk Mahallesi’nde mavi listede Hasan Tice, Engin İlgen, Gülbahar Ataseven gibi isimlere karşılık, Bektaş Gül’ün desteklediği beyaz listede Fikret Yılbaş, Hüseyin Kaymak, Nurgül Polat gibi isimler yer aldı. 
Atatürk Mahallesi’nde de ki yarışta seçimi İlçe başkanı Gül’ün desteklediği beyaz liste 120’ye karşı 155 oyla kazandı. Delege olan isimler ise şöyle; Fikret Yılbaş, Hüseyin Kaymaz, Hacer Bilgüli, Filiz Cihangir, Evren Karakoyun, Mesut Karaboğa, Halil İbrahim Arslan, Dursun Polat, Hüseyin Kaban, Aytaç Eroğlu, Kenan Öztürk, Murat Koşugen, Veli Oğuztürk

HÜRRİYET’TE ÇİFT LİSTE SÜRPRİZİ

İlk gün tek listeyle seçime gidilen ancak üçte bir çoğunluğun sağlanamadığı için seçimin ertelendiği mahallelerden olan Hürriyet’de ikinci sandık mesaisinde çift liste yarıştı. İlçe Başkanı Bektaş Gül’ün ağırlığının hissedildiği beyaz listeye karşı, meclis üyesi Serkan Kalmaz, eski meclis üyesi Lokman Fazla ve il yöneticisi Orhan Karaoğlu’nun destek verdiği sarı liste yarıştı. Beyaz liste 98 oyla seçimi kazandı. Sarı liste 45 oy aldı. Hürriyet’te delege olan isimler şöyle; Tarkan Ayhan, Necdet Aytekin, Remzi Gelibolu, Mehmet Gündoğdu, Cemal inal, Zeki Kaya, Halise Kaya, Necla Koloğlu, Yavuz Korkmaz, İsmail Sarıtaş, Muamer Süne, Pınar Şen, Gürkan Terzi, Şüheda Tunçer…

İNKILAP'TA TEK LİSTE

İlk gün, üçte bir çoğunluğun sağlanamadığı için ertelenen İnılap Mahallesi'ndeki seçim yeniden yapıldı. Tek listeyle gidilen seçimde Mehtap Kafa, Ali Rıza Kaya, Hıdır Kaya, Halil Peşdemir, Naci Şimşek, Emre Aykut, Aytaç Karsal, İbrahim Eroğlu, Mahmut Aran, Murat Adak, İsmail Sekkin delege olmayı başardı.


CUMHURİYET VE ÇAMLIK'TA GÜL KAZANDI
Buca Çamlık ve Cumhuriyet Mahallesi’nde ilçe başkanı Gül’ün
desteklediği beyaz listeler seçimi kazandı. 




KONAK'TA DÖRT LİSTELİ YARIŞ
Konak'ta parti üye sayısının fazla olduğu Çınartepe'de tam dört liste yarıştı. Çınar Düğün Salonu'nda sandık kurulurken katılım yoğun, tansiyon yüksekti. İlçe Başkanı Şakir Başak partililere sık sık uyarıda bulundu. Başak “Burada YSK’ya aykırı bir durum yok, zarfların hepsi boş. Kimseyi kazandırma gibi bir derdimiz yok. Kim kazanırsa kazansın zaten biz kazanmış olacağız” dedi.


İl Başkanı Bedri Serter, İl Sekreteri Osman Peri seçimi yakından takip etti.



ÇINARTEPE’DE ‘KIRMIZI’ GÜLDÜ
Seçim sonrası Çınartepe'de kırmızı liste 184, beyaz liste 114, mavi liste 95, turuncu liste de 95 oy aldı. Kırmızı liste zafere ulaştı. Kırmızı listenin seçimi kazanması sonucunda Çınartepe’de Eray Kalkan, Garip Karatay, Hüseyin Kaygusuz, Rıfat Aydoğdu, Engin Çelik, Tünay Canpolat ve Binali Yıldız delege olmayı başardı.


ALSANCAK’TA YÜKSEL DELEGE OLDU
Sandıkta üçte bir oranında katılım sağlanamaması nedeniyle ilk gün ertelenen Alsancak 'ta seçim yeniden yapıldı. Tek listeyle seçime gidilen Alsancak Mahallesi’nde Parti Meclisi Üyesi ve İzmir eski milletvekili Alaattin Yüksel ve eski milletvekili aday adayı Onur Utkan İlçi delege seçildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası