Ege Postası
Geri

Meclis üyelerine sosyal medya uyarısı: CHP'de fotoğraf yasağı

Geçtiğimiz ay kriz yaratan Bosna-Hersek gezisiyle ilgili tartışmaların ardından Konak Belediyesi'nin meclis üyelerine yönelik ilginç bir yasaklama kararı geldi. Konak Belediyespor bayan futbol takımının Bosna-Hersek'te oynayacağı maçlara giden CHP’li meclis üyelerine partinin ilçe başkalığı tarafından “sosyal medya uyarısı” yapılırken, CHP’li isimlere fotoğraf yasağı getirildi. Meclis üyelerine sosyal medya uyarısı
Meclis üyelerine sosyal medya uyarısı: CHP'de fotoğraf yasağı
Haberler / Yerel Politika
14 Ağustos 2015 Cuma 17:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Bosna Hersek'in Saraybosna kentinde oynanan UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi maçları için yurt dışına giden Konak Belediyesi meclis üyelerine fotoğraf yasağı geldi.
 
 MECLİS ÜYELERİNE FOTOĞRAF YASAĞI
11 Ağustos’ta başlayan gezi öncesinde CHP Konak İlçe Başkanlığı bünyesinde yapılan toplantı sonucuna göre, Konak Belediyesi’ndeki 9 belediye meclis üyesine fotoğraf yasağı geldi. İlçe Başkanı Şakir Başak’ın talimatı doğrultusunda artan eleştiriler ve tartışmaya yol açan gezi programında sosyal medya üzerinde herhangi bir fotoğraf paylaşılmaması ve müsabakalar haricindeki gezi, eğlence, yemek ve gece programlarıyla ilgili gizlilik kararı alındı.
 
İLÇE BAŞKANLIĞI GİZLİLİK KARARI ALDI
Başak’ın meclis üyelerine “Basına malzeme vermeyelim” şeklinde tavsiyelerde bulunduğu öğrenilirken, CHP’li üyelerin gezi boyunca sosyal medya siteleri üzerinden fotoğraf paylaşmaması dikkat çekti. CHP’li üyelerin aksine, AK Parti’li meclis üyelerinin gezi boyunca sık sık fotoğraf paylaştığı görülürken, AK Parti’de benzer bir yasak uygulanmadığı ya da partiden meclis üyelerine yasak getirilmediği öğrenildi.
 
GEZİ ÖNCESİ KARAR DEĞİŞTİRİLMİŞTİ
Heyet seçimi sırasında meclis üyelerini karşı karşıya getiren ve krize yol açan toplam beş günlük geziyle ilgili olası hukuki sıkıntılar nedeniyle yeni bir düzenlemeye giden Konak Belediyesi, spor kulübüyle birlikte düzenlenecek futbol turundan vazgeçmiş, bunun yerine Saraybosna Belediyesi’nin davetlisi olarak yurt dışına çıkma kararı almıştı. Bazı CHP'li isimlerin belediye bütçesiyle yurt dışı turuna gidilmesine karşı çıktığı ve hukuki anlamda sıkıntılar yaşanacağı yönünde eleştiriler getirdiği gezi programıyla ilgili son kararın ardından belediye meclis üyeleri olası Sayıştay soruşturması ve zimmet gibi sorumluluktan da kurtulmuştu.

 

BOSNA HERSEK'E KİMLER GİTTİ'
Saraybosna'da düzenlenecek turnuvaya futbol takımını izlemek üzere CHP grubundan Zeki Günen, Çetin Altun, Burhan Yılmaz, Doğan Bayram, Hale Elden, Zeynep Tulgar, Nükhet Akyıldız, Cem Aksen, Selami Ergül ve AK Parti grubundan ise Bilal Doğan, Ömür Şanlı, Abdullah Siyahkoç, Nurdan Metin,  Mustafa Türe’nin gitmesine geçtiğimiz ay düzenlenen meclis toplantısında oybirliğiyle karar verilmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası