Ege Postası
Geri

CHP İzmir'de parti içi yarış başlıyor: Rakamlarla delege seçimi!

Erken seçim ihtimali kuvvetlenirken CHP’de parti içi yarış başlıyor. Partinin İzmir Örgütü’nde heyecan dorukta. 3,5 yıl sonra üyeler delegeleri seçmek için sandık başına gidecek. İşte rakamlarla CHP İzmir’de delege seçimi… CHP İzmir'de parti içi yarış başlıyor
CHP İzmir'de parti içi yarış başlıyor: Rakamlarla delege seçimi!
Haberler / Yerel Politika
14 Ağustos 2015 Cuma 11:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti ve CHP arasındaki koalisyon görüşmeleri olumsuz sonuçlanırken, erken seçim ihtimali kuvvetlendi. CHP’de parti içi yarışta start alıyor.  Kongre/kurultay takvimine göre delege seçimleri 15 Ağustos Cumartesi başlıyor.

Genel Merkez’e yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre delege seçimleri ve lçe kongreleri ertelenmeyecek. İl kongrelerinin ise erken seçim olması halinde ertelenmesi ağırlık kazanmış durumda.

CHP İzmir’de heyecan dorukta. 3,5  yıl sonra üyeler delegeleri seçmek için sandık başına gidecek.

İşte rakamlarla CHP İzmir’de delege seçimi…
  • Delege seçimleri 15 Ağustos’ta başlayacak 6 Eylül’de tamamlanacak.
  • İzmir’de 42 ay sonra örgüt delege seçimleri için sandığa gitmiş olacak. (En son delege seçimleri Ocak-Şubat 2012’de yapılmıştı)
  • İzmir’de 136 bin 969 üye oy kullanma hakkına sahip.
  • Toplam 7 bin 778 delege seçilecek.
  • 30 ilçede toplam bin 305 mahalle var.
  • İlçeler bazından en çok delegenin seçileceği yer 392 kişi ile Karşıyaka, en az delegenin seçileceği yer ise 56 delege ile Karaburun…
  • En fazla mahalle Bergama’da (137)
  • En az mahalle Balçova’da (8)
  • Büyük ilçelerden  Bornova, Karabağlar, Buca, Konak ve Menemen’de 15 Ağustos Cumartesi günü bazı mahallelerde delege seçimleriyle start ilk gün verilecek.
  • Mevcut 30 ilçe başkanı da son yapılan delege seçimlerinde ilçe başkanlığı koltuğunda oturmuyordu. 30 başkan da ilk kez  süreci götürecek.
  • 2012’de yapılan delege seçimleri sonrası gerçekleşen ilçe kongrelerinde başkan seçilen sadece 4 isim hala görevinin başında. Bu isimler Balçova’da Aygül Eryılmaz, Gaziemir’de Umut Tekin, Buca’da Bektaş Gül ve Dikili’de İsmail Hakkı Şener.
  • Seçilmiş ilçe başkan ve yönetimleri, belediye başkanları doğal ilçe delegesi sayılıyor.
  •  3,5 yıl önceki kongrede seçilen il yönetimi bugüne kadar 1 yerel seçim, 1 genel seçim, 1 Cumhurbaşkanlığı seçimi, 1 önseçim yönetti. Delege seçimleri, mevcut yönetimin yürüteceği 5’inci seçim olacak. 

SERTER: HER TÜRLÜ ÖNLEMİ ALDIK
CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, erken seçime gidilen süreçte parti içi yarışın keskinleşmemesi, kırılıp, dökülme olmaması için çoğu mahallede listelerin uzlaştırılarak teke düşürüldüğünü söyledi. Serter, "Yarışın demokratik olması için her türlü önlemi aldık. Ben ve il yöneticilerim de sandıkları gezeceğiz. Amacımız, partililerimizin yanında olmak. Yarışa giren her delegeye eşit mesafedeyiz. İlçe başkanlarının çoğu aynı göreve yeniden aday. Karşılarına rakip de çıkabilir. İyi olan kazanır. Başkanlar iyi çalışıyor memnunum ama takdir delegenin" dedi. 
 

İlk gün seçime gidecek mahalleler şöyle: 
 
BUCA: Kozağaç, Ufuk, Çamlıkule, Hürriyet, İnkılap
 
BORNOVA: Erzene, Barbaros, Çınar, Karacaoğlan, Koşukavak, Yıldırım Beyazıt, Zafer
 
KARABAĞLAR: Abdi İpekçi, Gazi, Salih Omurtak
 
KONAK: Akarcalı, Akın Simav, Akıncı, Alireis, Alsancak, Altay, Altınordu, Atilla, Aziziye, Ballıkuyu, Barbaros, Boğaziçi, Bozkurt, Cengiz Topel, Çahabey, Çankaya, Dolaplıkuyu, Duatepe, Emirsultan, Etiler, Faikpaşa, Fatih, Ferahlı, Fevzipaşa, Güneş, Güneşli, Güney, Güngör, Güzelyurt, Halkapınar, Hilal, Hurşudiye, İsmetkaptan, Kahramanmescit, Kestelli, Konak, Kosova, Kubilay, Kurtuluş, Levent, Mirali, Namık Kemal, Odunkapı, Oğuzlar, Pazaryeri, Sakarya, Süvari, Tan, Türkyılmaz, Uğur, Vezirağa, Yeni, Yenidoğan, Yenigün, Yenişehir, Yeşildere, Yeşiltepe, Yıldız, Zafertepe, Zeytinlik

DELEGE SEÇİMİ YAPILACAK!


Gün içinde kongre takviminin iptal edildiği yönünde iddialar ortaya atıldı. CHP İzmir İl Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre, kongre takviminin durdurulacağı yönünde haberlerin çıkması üzerine Genel Sekreter Gürsel Tekin’le yapılan telefon konuşmasında Tekin’in “Delege seçimlerinin iptali söz konusu değil” dediği  öğrenildi. Bazı basın yayın organlarında yayınlanan 'kongrelerin iptal edildiğine' ilişkin belgenin gerçekliği yansıtmadığını ve B planı olarak kaleme alınan bir taslak olduğunu belirten Genel Merkez yetkilileri, "Kongre süreçlerimiz devam ediyor" dedi.

ÜYELERE MESAJ ATILDI

İzmir'de 136 bin 969 üyenin cep telefonuna "Sayın üyemiz kongre sürecimiz takvim doğrultusunda devam etmektedir. Mahalle ve delege seçimlerimiz duyurulan şekilde yapılacaktır" mesajı atıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası