Ege Postası
Geri

CHP İzmir’de sandık kuruldu: Gün boyu neler yaşandı'

CHP İzmir’de üyeler delege seçimleri için sandığa gitti. İlk gün Bornova, Buca, Karabağlar ve Konak gibi büyük ilçelerde sandık kuruldu. Bazı mahallelerde çift listeyle seçime gidildi. Konak'ta, İlçe Başkanı Şakir Başak'ın mahallesi olan Alsancak ile Mithatpaşa'da sandıkta 3'te bir oranında katılım sağlanamayınca seçim geçersiz sayıldı. Buca'da Hürriyet ve İnkılap, Karabağlar'da ise Abdi İpekçi'de aynı durum yaşandı. Bu mahallelerde seçim yeniden yapılacak. Bornova Erzene'de çift listeli yarışta kırmızı liste kazandı. Buca Seyhan'da seçim iptal edildi. Menemen'de ise sandık akşam kuruldu. Buca,Karabağlar,Konak,Bornova ve Menemen'de heyecan...
CHP İzmir’de sandık kuruldu: Gün boyu neler yaşandı'
Haberler / Yerel Politika
15 Ağustos 2015 Cumartesi 10:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/EDA EBRU NANECİ/HABER SERVİSİ - CHP’de parti içi yarış başladı. Genel Merkez tarafından açıklanan kongre/kurultay takvimi doğrultusunda delege seçimleri start aldı.
 
İzmir’de 30 ilçede toplam bin 305 mahallede 7 bin 778 delege seçilecek. Sandık mesaisi 6 Eylül’e kadar sürecek.
 
İlk gün büyük ilçelerde Bornova, Buca, Karabağlar ve Konak’ta sandık mesaisi yaşandı. Bazı mahallelerde çift liste yarıştı.

İlk gün seçime gidilen mahalleler şöyle:
BUCA: Kozağaç, Ufuk, Çamlıkule, Hürriyet, İnkılap
BORNOVA: Erzene, Barbaros, Çınar, Karacaoğlan, Koşukavak, Yıldırım Beyazıt, Zafer
KARABAĞLAR: Abdi İpekçi, Gazi, Salih Omurtak
KONAK: Akarcalı, Akın Simav, Akıncı, Alireis, Alsancak, Altay, Altınordu, Atilla, Aziziye, Ballıkuyu, Barbaros, Boğaziçi, Bozkurt, Cengiz Topel, Çahabey, Çankaya, Dolaplıkuyu, Duatepe, Emirsultan, Etiler, Faikpaşa, Fatih, Ferahlı, Fevzipaşa, Güneş, Güneşli, Güney, Güngör, Güzelyurt, Halkapınar, Hilal, Hurşudiye, İsmetkaptan, Kahramanmescit, Kestelli, Konak, Kosova, Kubilay, Kurtuluş, Levent, Mithatpaşa, Mirali, Namık Kemal, Odunkapı, Oğuzlar, Pazaryeri, Sakarya, Süvari, Tan, Turgutreis,Türkyılmaz, Uğur, Vezirağa, Yeni, Yenidoğan, Yenigün, Yenişehir, Yeşildere, Yeşiltepe, Yıldız, Zafertepe, Zeytinlik




KONAK'TA SEÇİM HEYECANI BAŞLADI
Konak’ta delege seçimi heyecanın yaşandığı mahallelerden biri de Alsancak oldu. Ziraat Mühendisleri Odası Lokali'nde yapılan seçim tek listeyle gerçekleşti.Kongre delegesi olarak yazılan isimler arasında Parti Meclisi Üyesi ve İzmir eski milletvekili Alaattin Yüksel de yer aldı.  CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak kendi mahallesi olan Alsancak'ta oyunu kullandı. 

ALSANCAK ve MİTHATPAŞA'DA SEÇİM GEÇERSİZ
Konak Alsancak Mahallesi’nde mevcut parti üyelerinin 3’te biri oranında katılım gerçekleşmediği için sonuç geçerli sayılmadı. Seçim yarın (Pazar) aynı yer aynı saatte yeniden yapılacak.Katılım ne olursa olsun sonuç geçerli sayılacak. Mithatpaşa'da da aynı nedenle seçim geçersiz sayıldı ve ertelendi.

BAŞAK: PAZAR GÜNÜ YAPILACAK
İlçe Başkanı Başak, “Alsancak'ta 216 üyeden 54’ü oy kullandı.Sonucun geçerli olması için üyelerin 3’te bir oranında katılım göstermesi gerekiyordu. Bu sağlanamadı. Mithatpaşa'da da aynı durum yaşandı. Her iki mahallede de Pazar günü aynı saatte aynı yerden yeniden seçim yapılacak. İkinci seferde katılım ne kadar olursa olsun sonuç geçerli olacak. Bu bölgedeki partililerimizin çoğu yazlıklarında ve tatilde. Bu nedenle katılım düşük kaldı" dedi.




ÇANKAYA MAHALLESİ TEK LİSTE
Konak'ta seçim heyecanın yaşandığı mahallerden en önemlisi de Çankaya Mahallesi oldu. Toplam 14 delegenin seçileceği Çankaya’da tek liste ile seçime gidildi. Listede eski ilçe başkanlarından Ali Yılmaz, Selahattin Gürsoy, Konak eski Meclis Üyesi Fahri Elmas ve Büyükşehir Davası'nın avukatlarından Nilay Kökkılınç gibi isimler yer aldı.

SEÇİM 1 GÜN ÖNCE YAPILDI İDDİASI
Konak'ta Turgutreis Mahallesi'nde delege seçiminin bir gün önce yapıldığı iddia edildi. İlçe binasındaki askıda 16 Ağustos Pazar günü muhtarlık binasında yapılacağı duyurulan seçimin bir gün önceden yani 15 Ağustos Cumartesi günü farklı bir yerde yapıldığını iddia eden meclis üyesi Murat Erginci ve partililerin, İl Başkanı Bedri Serter ve Genel Merkez'e konuyu aktardıkları öğrenildi. Turgutreis Mahallesi'ndeki seçime itiraz yapıldı.

AKIN SİMAV DA TEK LİSTE
Akın Simav Mahallesi'nde de tek listeyle seçime gidildi. Mehmet Şükrü Ağırbaş, Alev Atalay, Hatice Gazzeoğlu, Hamit Taşdemir ve Aytekin Sözen delege seçildi. 


BAŞKAN SERTER TEFTİŞTE
Öte yandan CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, Konak'ta mahalle turuna çıktı. Delege seçimi için sandık kurulan noktalara giden Serter partililerle sohbet edip görevlilerden bilgi aldı. Serter yaptığı açıklamada, “Delege seçimlerinin startını verdik, kazasız, dertsiz, sağlıklı bir seçim olmasını diliyorum. Partililerimiz ve görevli arkadaşlarımız özveri ile hareket ediyor. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 
 
BUCA'DA UFUK MAHALLESİ'NDE GÜL VE BOZDAĞ KARŞI KARŞIYA
Buca’da beş mahallede sandık mesaisi yaşandı.  Gözler Ufuk Mahallesi'ndeki seçimdeydi.Mevcut İlçe Başkanı Bektaş Gül’e yakın isimlerin hazırladığı beyaz liste ile  ilçe eski başkanı Selim Bozdağ ile ekibinin hazırladığı kırmızı liste yarıştı. Beyaz listede Buca Belediye Meclis Üyesi Seyit Ali Selek yer aldı.

SICAK VE KÜÇÜK ALAN BUNALTTI
Ufuk'ta delege seçimlerinin yapılacağı yer son dakikada değiştirilince, yoğun ilginin yaşandığı delege seçiminde, üyeler oy kullanılan mekanın küçük olması nedeniyle hem sıcak hem de kalabalıkta zor anlar yaşadı. Delege seçimi için oy kullanacak üyeler, içeriye sırayla alınmak istendi, kapıda oluşan yoğunlukta üyeler arasında sık sık tartışma yaşandı.

SANDIK KAPATILDI!
Üyeler arasında tartışmalar, sandık başında duran görevlilere de sıçradı. Sandık başındaki görevliler sandığı kısa bir süreliğine kapattı. Yaşanan olayların ardından Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Bahattin Özdemir ve Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Savaş Akıncı olaya müdahale etti. Daha sonra ise mevcut CHP Buca ilçe Başkanı Bektaş Gül sandık başına geldi. Üçlü üyelerin sakinleşmesini sağladı.



İKİ AYRI LİSTEDEN İKİ ÜYE TARTIŞTI
Ayrıca beyaz listede yer alan parti üyesi ile kırmızı listede yer alan parti üyesi arasında sandık başında tartışma yaşandı. Oy kullanılan yerde ışık yetersiz olunca, bir kaç üye imza atılırken telefonla ışık tutmak istedi. Üyeler  sandık yakınına geçince, iki ayrı listede yer alan iki parti üyesi kendi arasında tartıştı. 


BEYAZ LİSTE KAZANDI
Ufuk Mahallesi’nde sandık saat 15:00’ta kapandı ve sayıma geçildi. 670 üyeden 361’i oy kullandı. 355 geçerli oydan kırmızı liste 160 oy, beyaz liste 196 oy aldı. İlçe Başkanı Bektaş Gül’e yakın isimlerin hazırladığı liste kazanmış oldu. 

KİMLER DELEGE SEÇİLDİ
Ufuk'ta delege seçilmeyi başaran isimler şöyle;  Selahattin Aras, Cengiz Çankaya, Hasan Daşdemir, Hıdır Doğan, Serdar Gökhan, Tayfın İrat, Allahverdi Nacar, Seyit Ali Selek, Aziz Tekin, Sıdıka Turan, Orhan Tuturmaz, Turan Uğuz ve Mete Yılmaz...


DİĞER MAHALELERDE TEK LİSTE
Buca'da Kozağaç, Çamlıkule, Hürriyet ve İnkılap mahallelerinde tek listeyle seçime gidildi. Çamlıkule'de Buca Belediyesi Siyasi Başkan Yardımcısı Murat Işık'In, Hürriyet'te ise Çağdaş Kaya'nın listelerde ağırlığı hissedildi. 

BUCA'DA 2 ERTELEME
Hürriyet ve İnkılap mahallelerinde oy sayımın ardından  üye sayısının 3'te biri oranında katılım sağlanamadığı için seçim geçersiz sayıldı. Seçim  yeniden yapılacak.

İnkılap Mahallesi delege listesinde şu isimler yer alıyor; Mehtap Kafa, Ali Rıza Kaya, Hıdır Kaya, Halil Peşdemir, Naci Şimşek, Emre Aykut, Aytaç Karsal, İbrahim Eroğlu, Mahmut Aran, Murat Adak, İsmail Sekkin...

Hürriyet Mahallesi delege listesinde şu isimler yer alıyor; Tarkan Ayhan, Necdet Aytekin, Remzi Gelibolu, Mehmet Gündoğdu, Cemal İnal, Zeki Kaya, Halise Kaya, Necla Kolğu,Yavuz Korkmaz,İsmail Sarıtaş, Muammer Süne, Pınar Şen, Gürkan Terzi, Şüheda Tunçer ...

ÇAMLIKULE VE KOZAĞAÇ'TA KİMLER DELEGE OLDU'
Kozağaç Mahallesi’nde seçim tamamlandı. Delege seçilen isimler şöyle; Mustafa Moroğlu (parti üyesi), Züleyha Bingöl, Özgür Koç, Alpay Sağlıkçıoğlu, Ayfer Savaş, Hüseyin Tezik, Yılmaz Yıldız, Yüksel Köse, Avni Elgün, Barış Özreçber, Nevzat Kaynak, Eray Duran, Levent Yavuz, Türkay Pirli, Sevgi Çelik, Sezgin Erdem, Fikret Alaca...

Çamlıkule Mahallesi'nde de seçim geçerli sayıldı. Delege seçilen isimler şöyle; Murat Işık, Cemal Köyel, Kamer Kurt, Atalay Demir, Cazim Durmaz, Murat Aydemir, Mülazim Yeşilyurt, Taner Çelik, Yalçın Sever, Yıldırım Dağdevir, İsmet Götmez, Murat Akan...


SEYHAN'DA İPTAL VAR
Akşamüstü sandığıun  kurulduğu Buca Seyhan'da ise seçim gelen itirazlar nedeniyle iptal edildi. Sandık başka bir gün kurulacak.




BORNOVA’DA GÖZLER ERZENE’DEYDİ
Bornova’da gözler Erzene Mahallesi’ndeydi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, oyunu kayıtlı olduğu Erzene Mahallesi’nde kullandı. İki listenin yarıştığı seçimde Kocaoğlu iki listede de ilk isim olarak yazıldı.İl Başkan Yardımcısı Metin Atmaca'nın ağırlığının olduğu kırmızı liste ile ilçe yönetimine yakın isimler tarafından hazırlandığı belirtilen ilçe eski başkanı Envar Dündar ve milletvekili aday adayı Erdal Duman'ın yer aldığı mavi liste yarıştı. 

KOCAOĞLU 50 KİŞİLİK KUYRUKTA BEKLEDİ
Oy kullanma işlemesinin başlamasının ardından Erzene Mahalle Muhtarlığı yakınındaki çay bahçesinde gerçekleştirilen seçime gelen Kocaoğlu’na ilgi büyüktü. Partililerle sohbet eden Kocaoğlu, sandık sırası bekleyen yaklaşık 50 kişilik kuyrukta oy sırası bekledi. Partililerin sıralarını vermesini kabul etmeyen Kocaoğlu seçim sürecini, “Bugün itibariyle CHP’de mahalle seçimleri başladı. Ben de Erzene Mahallesi delegesiyim oy kullanmaya geldim. Kongre sürecinin önce partimize, Bornova’ya, İzmir’e sonra da ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” sözleriyle değerlendirdi.

BARBAROS’TA DA ÇİFT LİSTE
Bornova’nın diğer büyük mahallesi Barbaros’ta da çift listeyle seçime gidildi. Sandıkta sarı ve mavi liste yarışıyor. Sarı listede de Büyükşehir Belediyesi Eski Meclis Üyesi Mevlüt Kökseven, İl Genel gibi isimler var. Mavi listede ise Birgül Tunalı, Ramiz Baltalı, Orhan Tuncar, Fehmi Eriştirenoğlu gibi isimler yer aldı.

ERZENE'DE KIRMIZI LİSTE KAZANDI
Bornova'da oy atma işlemi saat 17:00'de son buldu. Erzene’de İl Başkan Yardımcısı Metin Atmaca’nın ağırlığının hissedildiği kırmızı liste seçimi kazandı. Kırmızı liste 272 oy, mavi liste ise 24o oy aldı.

Erzene'de delege seçilen isimler şöyle;
Aziz Kocaoğlu, Metin Atmaca, Ethem İnal, Ayşe Pakyürek, Kürşat Tuncer, Sebahattin İnak, Ersoy Uluçay, Ferki Gündoğan, Gülçin Akay, Cüneyt İnal, Ercan Keser,Kamil İnal, Yavuz Nedim Yokaş, Gökhan Öztütüncü, Fezayir Karadağ, Ahmet Tokem, Yaşar Sağlam, Alper Özcan, Levent Çardak, Aguş BEylan, Ramazan Kılıç,İsmail Kulak, Ahmet Cun, Nuri Keleş, Osman Erbayraktar, Ayfer Çardak, Semih Esmer, Göksel Çeçe, Nur Beyaz, Metin Dalgıç, Engin Daşdemir, Murat Ersoylu, Ayşe Erkin...


İlçe eski başkanı Envar Dündar ve milletvekili aday adayı Erdal Duman delege seçilemedi.

BARBAROS'TA MAVİ LİSTE KAZANDI
Çift listenin yarıştığı Barbaros Mahallesi'nde seçimi mavi liste az bir oy farkla kazandı. 

Bornova'da Koşukavak Mahallesi'nde tek listeyle seçime gidildi. Bornova Belediyesi Eski Meclis Üyesi Barış Aysal delege oldu.



KARABAĞLAR'DA 3 MAHALLEDE SANDIK MESAİSİ
Karabağlar'da Abdi İpekçi, Gazi, Salih Omurtak mahallelerinde sçeim heyecanı yaşandı. Abdi İpekçi Mahallesi'nde çift liste yarışırken, Salih Omurtak ve Gazi'de ise tek listeyle seçime gidildi. 

Karabağlar İlçe Başkanı Orhan Polat üç mahallede de seçimi yakından takip etti.

Abdi İpekçi Mahallesi'nde yeter çoğunluk sağlanamadığı için seçim 30 Ağustos'a ertelendi.

Gazi Mahallesi'nde İnci Öztürker, Murat Öztürker, Satılmış Pekgöz, Salih Omurtak Mahallesi'nde ise Köksal Yıldız, Ramazan Satan, Salih Yüzdegeç ve Hüseyin Görmez delege seçildi.


MENEMEN'DE AKŞAM MESAİSİ

Menemen’de sandık saat 20:00’de kuruldu. Bütünşehir yasasıyla birlikte mahalle olan Yahşelli, Göktepe, Ayvacık, Bağcılar, Çaltı, Karaorman, Alaniçi’inde seçim heyecanı yaşanacak. Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak tüm ilçelerde seçimi takip edecek. Bu mahallelerde seçimin tek listeli geçmesi bekleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası