Ege Postası
Geri

PM Üyesi Yüksel bir türlü delege seçilemedi: O mahallede 2'nci iptal'

CHP Parti Meclisi Üyesi, İzmir eski Milletvekili Alaattin Yüksel’in de delege listesinde yer aldığı Alsancak’ta seçim ikinci kez iptal edildi. İlk seçim tüzük gereği üçte bir oranında katılım sağlanamadığı için iptal edilirken, ikinci iptalin gerekçe ise hazirun listesinde yapılan hata…Yüksel bir türlü resmi olarak delege seçilmeyi başaramazken, parti kulislerinde üçüncü seçimde çift liste rekabetinin yaşanabileceği konuşuluyor. CHP Karabağlar'da ise bazı meclis üyesi ve yakınlarının iş vaadiyle üyeleri etkilemeye çalıştıkları iddia edildi. İlçe başkanı Orhan Polat üyelere SMS attı. CHP PM Üyesi Yüksel bir türlü delege seçilemedi
PM Üyesi Yüksel bir türlü delege seçilemedi: O mahallede 2'nci iptal'
Haberler / Yerel Politika
18 Ağustos 2015 Salı 13:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de delege seçimleri tüm hızıyla sürüyor. Konak, Karabağlar, Bayraklı, Çiğli, Bornova ve Buca gibi büyük ilçelerde sandık kuruldu, çoğunlukla çift listeli seçim yaşandı.

EN DİKKAT ÇEKEN İSİM YÜKSEL
Delege seçimlerinde 3 gün geride kalırken, delege listelerinde şuana kadar dikkat çeken en önemli isim olarak CHP PM Üyesi, İzmir eski milletvekili Alaattin Yüksel göze çarpıyor ancak Yüksel bir türlü delege seçilmeyi başaramadı.

2. KEZ İPTAL EDİLDİ
Cumartesi günü yapılan ve Yüksel’in de delege listesinde yer aldığı Alsancak Mahallesi’ndeki seçim üçte bir çoğunluk sağlanamadığı için geçersiz sayılmış ve bir gün sonraya ertelenmişti. Alsancak’ta yapılan ikinci seçimde aynı listeyle tekrar seçime gidildi ama seçim ikinci kez geçersiz sayıldı.İlk seçimde oy kullanıp, ikinci seçim içinde sandık başına giden bazı partililer hazirun listesinde isimleri yer almayınca itirazda bulundu.  Yapılan araştırmada ilk seçime göre hazirun listesinde  11 kişinin eksik olduğu tespit edildi.  Alsancak’ta ilçe yönetiminin belirlediği bir tarihte seçim yeniden yapılacak. Parti kulislerinde iki seçimin tek listeli yapıldığı Alsancak’ta üçüncü seçimde çift liste sürprizi yaşanabileceği konuşuluyor.

BAŞAK’IN MAHALLESİ
Alsancak Mahallesi'nde oyunu kullanan ancak kendini delege listesine yazdırtmayan CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, yaşanan durumla ilgili “ İlk seçim tüzük gereği iptal edilmişti. İkinci seçimde ise bizden kaynaklanan bir hata oldu. Yönetim kurulu olarak Alsancak’ta üçüncü seçimin tarihini belirleyeceğiz” dedi.

CHP KARABAĞLAR’DA ŞOK İŞ VAADİ İDDİASI
Delege seçimlerinin sürdüğü ve genellikle küçük mahallelerde seçimlerin tamamlandığı Karabağlar’da büyük mahallelerdeki delege seçimleri öncesi bazı meclis üyelerinin ve yakınlarının Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun ismini kullanarak üyelere iş sözü verdiği iddia edildi. Üyelere  "Sen bizim tarafımızdan hareket et, senin oğlunu Karabağlar'da Büyükşehir'de işe sokacağız" dedikleri öne sürüldü.

SMS ATTI
Yaşanan gelişme üzerine Karabağlar İlçe Başkanı Orhan Polat üyelere SMS gönderdi.

SMS’te  şu ifadeler yer aldı; “Değerli CHP’liler delege seçimlerimizi şeffaf ve adaletli bir şekilde başlatmış bulunmaktayız. Üzülerek karşılaştığımız bazı kendini bilmezler, insanların umutlarıyla oynayarak iş sözleri vermektedir. Biz CHP’liyiz. Verilen sahte vaatlere karşı devrimci duruşumuzla gereken cevabı vermemiz, bu yakışıksız durumun önüne geçmemiz gerekmektedir. Saygılarımla.”


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası