Ege Postası
Geri

CHP İzmir’de delege seçimleri sürüyor: İşte itiraz raporu!

CHP İzmir’de delege seçimleri tüm hızıyla sürüyor. Sonuçların ardından itirazlarda gelmeye başladı. Bornova Tuna Mahallesi’nde kazanan listede Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafı ve Türk Bayrağı olması nedeniyle itiraz yapılırken seçimin iptal edilmesi bekleniyor. Çiğli’de de bir çok mahallede itiraz yapıldı. Konak’ta bir itiraz yapılırken, Çeşme’de bazı mahallelerdeki seçimin tarihler askıya çıkmadan yapıldığı iddia edildi. CHP İzmir’de delege seçimleri sürüyor
CHP İzmir’de delege seçimleri sürüyor: İşte itiraz raporu!
Haberler / Yerel Politika
17 Ağustos 2015 Pazartesi 12:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP’de delege seçimleri tüm hızıyla sürüyor. CHP İzmir’de ilk iki gün Buca, Konak, Karabağlar, Çiğli, Bornova ve Bayraklı gibi büyük ilçelerde sandık kuruldu. Bir çok mahallede çift liste rekabeti yaşandı.

"CHP İZMİR'DE SANDIKTA 2. GÜN MESAİSİ: KİMLER KAZANDI/KAYBETTİ" HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!!!

TUNA’DA KAZANAN LİSTEYE İTİRAZ

Sonuçların ardından itirazlarda gelmeye başladı. Çift listenin yarıştığı ve Nihat Çalışkan’ın listesinin kazandığı Bornova Tuna Mahallesi’nde sonuca itiraz yapıldı. Kazanan listenin oy pusulasında Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafı ve Türk Bayrağı olması nedeniyle itiraz yapılırken, ilçe yönetimi il başkanlığına durumu bildirdi. İlçe yönetimi il başkanlığının da görüşü doğrultusunda ilk yönetim kurulu toplantısında karar alacak. İlçe Başkanı Fatma Doğru,” Tuna’da kazanan listeye itiraz oldu. İtirazı yönetim kurulu toplantısında değerlendireceğiz” dedi. Tuna Mahallesi’nde sonucun iptal edilip seçimin tekrarlanması bekleniyor.

ÇİĞLİ’DE İTİRAZ YAĞMURU

En çok itirazın geldiği ilçelerin başında Çiğli yer aldı. İlçe eski başkanı Ali Rıza Koçer, mevcut ilçe başkanı Utku Gümrükçü ve yerel seçimde belediye başkan aday adayı olan Aziz Buğa’nın destek verdiği beyaz listelerle, Çiğli Belediye Başanı Hasan Arslan,  CHP İzmir  İl Başkan Yardımcıları Niyazi Arslan, Ali Karabay, Şirin Akgül ve Çiğli Belediye eski Başkanı Metin Solak’ın destek verdiği mavi listelerin rekabetine sahne olan Çiğli’de Köyiçi, Uğur Mumcu, EVKA-2 mahallelerinde sonuca itiraz yapıldı. Uğur Mumcu Mahallesi’nde kazanan listeden delege seçilen bir ismin parti üyesi olmadığı iddiasıyla itiraz yapıldı. Köyiçi Mahallesi’nde sandık başında yapılan sayımla, ilçe binasında yapılan sayım sonucunda sonuçların farklı çıkması nedeniyle itiraz yapıldı.  EVKA-2 Mahallesi’nde ise sandık görevlisinin  seçimde delege adayı olarak  yer alması nedeniyle itiraz edildi. İlçe yönetimi Salı günkü toplantısında itirazları değerlendirecek. 

KONAK'TA SEÇİM 1 GÜN ÖNCE YAPILDI İTİRAZI

Konak'ta Turgutreis Mahallesi'nde delege seçiminin bir gün önce yapıldığı iddia edildi. İlçe binasındaki askıda 16 Ağustos Pazar günü muhtarlık binasında yapılacağı duyurulan seçimin bir gün önceden yani 15 Ağustos Cumartesi günü farklı bir yerde yapıldığını iddia eden meclis üyesi Murat Erginci ve partililerin, İl Başkanı Bedri Serter ve Genel Merkez'e konuyu aktardıkları öğrenildi. Turgutreis Mahallesi'ndeki seçime itiraz yapıldı. İlçe yönetimi itirazla ilgili karar alacak.

İlçe yönetimlerinin aldığı kararlar il başkanlığına bildirilecek. İtirazlar il başkanlığına da yapılabiliyor. İl yönetimleri, itirazlara yönelik değerlendirme sonucunda ilçe yönetiminin kararından farklı bir karar da alabiliyor. 

ÇEŞME’DE LİSTE ASILMADI İDDİASI

Çeşme’de ise bazı partililer, seçimlerin tarihi ve seçimin yapılacağı yerlerin,  sandık kurulduktan bir gün sonra ilçe binasında askıya çıktığını iddia etti. Partililer durumu il başkanlığına bildirdi. Partililer Celal Bayar, Ardıç, Altınyunus, Boyalık ve Çakabey mahallelerinde Cumartesi günü seçim yapıldığını ancak tarihin ve sandık kurulacak yerlerin Pazar günü askıya çıktığı için kimsenin seçimden haberi olmadığını iddia etti. İlçe Başkanı Ekrem Oran ise, “Biz Cuma günü seçim takvimini askıya çıktık. İddialar doğru değil. Bu mahalleler küçük yerler. Seçimimizi yaptık. Katılım gayet güzel oldu" diye konuştu.

3. GÜN MESAİSİ

Öte yandan delege seçimlerinin üçüncü gününde Buca’da Karağaç, Doğancılar, Kırıklar, Kaynaklar Merkez, 29 Ekim, Yıldızlar, Zafer, Konak'ta Sümer, Bornova’da ise Yeşilçam, Gökdere, Kavaklıdere mahallelerinde seçim var. Buralarda sandık akşam kurulacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası