Ege Postası
Geri

CHP Karşıyaka'da gözler Bostanlı'da: Engin'den mesaj seli!

CHP Karşıyaka’da önümüzdeki hafta yapılacak delege seçimleri öncesi ilçe kongresinin anahtar mahallesi durumundaki Bostanlı’da çok sayıda üye Vilayetler Evi’nde bir araya geldi. Toplantıya Bostanlı Mahallesi üyesi CHP İzmir İl Eski Başkanı Ali Engin damga vurdu. Engin parti içi mesajlar verdiği konuşmasında partiyi, partili başkanları kahvelerde, sosyal medyada eleştirenlerle bir araya gelmelerinin mümkün olmadığını ifade etti. CHP Karşıyaka'da gözler Bostanlı'da!
CHP Karşıyaka'da gözler Bostanlı'da: Engin'den mesaj seli!
Haberler / Yerel Politika
20 Ağustos 2015 Perşembe 20:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - CHP İzmir’de delege seçimleri tüm hızıyla sürüyor. Delege seçimlerinin ve ilçe kongresinin merakla beklendiği ilçelerin başında, ‘Partinin kalesi’ olarak nitelendirilen Karşıyaka yer alıyor. Karşıyaka’da üyeler 29-30 Ağustos’ta sandık başına gidecek.

Karşıyaka’da yapılar toplantılarını sürdürürken, gözler ilçe kongresinin anahtar mahalleleri arasında olan Bostanlı’daki seçimde olacak.

Bin 316 üyenin bulunduğu ve seçimde 48 delegenin seçileceği Bostanlı geçmiş yıllarda İl eski Başkanı Ali Engin ile Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cevat Durak arasındaki rekabete sahne oluyordu.

KATILIM GENİŞ OLDU
Çift listeli seçimin yapılması beklenen Bostanlı’da Bostanlı Çalışma Grubu, delege seçimine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Grubun çağrısıyla, Bostanlı Mahallesi’nden yaklaşık 250 üye Vilayetler Evi’nde bir araya geldi. 

Toplantıda il eski başkanı Ali Engin, kardeşi il eski yöneticisi Abdullah Engin, il eski yöneticisi Müjdat Ünsalan, Karşıyaka Belediyesi CHP’li meclis üyeleri Nurşen Balcı, Önder Koç, İsfahan Naki, Şükrü Parmaklı, Murat İpek ve Hayrullah Özkan, il yöneticisi Dilek Bilgin, ilçe eski başkanı Ali Karaege, ilçe kadın kolları başkanı Sibel Özenir, il gençlik kolları başkan yardımcısı Murat Dilşen, ilçe eski gençlik kolları başkanı Ahmet Can Kapçak gibi isimler yer aldı. 

ENGİN DAMGA VURDU
Toplantıda CHP İzmir İl Eski Başkanı Ali Engin’in konuşması damga vurdu. CHP’nin parti içi demokrasiyi en çok işleten parti olduğunu ve üyeler olarak bunun kıymetini bilmeleri gerektiğini ifade eden Engin, “ Partimiz delege seçimleri ve kongreler süreçlerinden güçlenerek çıkıyor. Yine bu sürecin sonunda yeni fikirlerle çıkacağımızdan inancımız tam. CHP parti içi barışı uzlaşma kültürünü oluşturma adına da önemli mesafe aldı. Artık yaka paça kavga etmiyoruz. Eskiden böyle geleneklerimiz vardı. Şimdi böyle toplantılarla istişare ediyoruz. Siyaset kültürüyle ilgili bizden farklı düşünen arkadaşlarımızda farklı ortamlarda üyelere ulaşıyorlar” dedi.

KİMSENİN YÜZÜNÜ YERE EĞDİRMEDİM
3 yıl il başkanlığı yaptığını hatırlatan Engin,  “Parti için çalıştım. Kimsenin yüzünü yere baktıracak bir şey yapmadım. Yanlışlarımız tabi ki olmuştur. 500 köye gittim, partiye araç kazandırdık, borcu sıfırladık. Yeni il başkanının ve bundan sonra olacak isimlerin  “Yeni bir bina alacağım” diyeceği bir ortam yarattım” dedi.

ALIŞKANLIKLARINI TERK ETMEYENLER VAR
Delege seçimleri öncesi parti içi önemli mesajlar veren Engin, şunları söyledi;
 “5-6 yıl önce Kadifekale’den partililer Bostanlı’ya oy kullanmaya getiriliyordu. Şimdi böyle bir şey yapılması mümkün değil. Sistem buna izin vermiyor. CHP’de iyi şeyler oluyor. Belediyelerimiz iyi çalışıyor. Karşıyaka’da eski belediye başkanımız başarılı çalışmalara imza attı. Şimdi Hüseyin  Mutlu Akpınar’da başarıyla yol alıyor. Büyükşehir Belediyemizin yaptığı çalışmalar ortada. Borçsuz bir belediye. Hükümetten daha fazla yatırım yapıyor İzmir’e…Bir Türkiye’yi İzmir gibi yönetebiliriz. Belediyelerimiz bunu gösterdi. Ancak CHP üyesi olup AKP’lilerle işbirliği yapanlar var.  Kahvelerde birbirimizi kötüleyerek bir yere gelemeyiz. Emeğimize yazık olur. Bazı partililer ‘niye Tramvay yapılıyor, niye stat yapılıyor’ diye başkanlarımızı eleştiriyor sosyal medyada, kahve köşelerinde… Genel merkezi, Genel Başkanımızı eleştiriyorlar. Bu CHP’lilik değil. Önce koruyacaksın. Bazı arkadaşlarımızın tutumunu anlamış değilim. Herkese eleştiri hakaret. Partili belediye başkanlarını sosyal medyada eleştiriyor. Maalesef bir AKP’yle uğraştılar iki CHP’yle uğraştılar. Bu nedenle birlikte olmakta zorlandığımız arkadaşlarımız var. Alışkanlıklarını terk etmediler. Parti içinde önemli mesafeler kat edildi. Bizler de kazanımlarımız kaybetmemek için buradayız, bu toplantıları yapıyoruz. Bostanlı mahallesi çok önemli. Bostanlı’ya yakışacak bir seçim geçirmek istiyoruz. Yenme yenilme yok. Bu süreçler birbirini tamamlayan süreçler. İletişim, istişare güç birliği oluşturmak iyi bir şey.”

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası