Ege Postası
Geri

CHP İzmir'de hafta sonu alarmı!

Delege seçimi mesaisinin yaşandığı CHP İzmir’de, hafta sonu alarmı verildi. İl başkanlığı ilçelere 'Gözlemci istediğiniz mahalleri bildirin' yazısı gönderdi, kritik mahalleler için talep gelmeden görevlendirme yaptı. Karabağlar, Buca, Bornova, Çiğli ve Bayraklı’daki hafta sonu mesaisinin çift liste rekabetine sahne olması bekleniyor. Buca'da Efeler ve Yiğitler için il başkanlığı 3 yöneticiyle seçimi takip edecek. Karabağlar'da gözler Ali Fuat Cebesoy ile Yurtoğlu'nda. İlçe başkanı Orhan Polat, iki mahalle için gözlemci talep edecek. Çiğli'de ise mavi ve beyaz listenin rekabeti devam edecek. CHP İzmir'de delege seçimlerinde tansiyon yükseliyor
CHP İzmir'de hafta sonu alarmı!
Haberler / Yerel Politika
20 Ağustos 2015 Perşembe 11:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -CHP İzmir’de delege seçimleri tüm hızıyla sürüyor. Sandık mesaisinde 6. gün yaşanırken,  gözler hafta sonuna çevrildi. Cumartesi ve Pazar günü Buca, Karabağlar, Bornova, Bayraklı ve Çiğli’nin büyük mahallelerinde çift listeli rekabetinin yaşanacağı seçimler gerçekleşecek.

Delege seçimi yapılan bazı mahallelerde tansiyonu yüksek seçimlerin yaşanması hatta iptallerin gündeme gelmesi nedeniyle il başkanlığı harekete geçti.


"Delege seçimlerinde beşinci gün: Konak'ta arbede çıktı, seçim iptal"HABER İÇİN TIKLAYINIZ

İLÇELERE YAZI GİTTİ
Hafta sonundaki delege seçimleri öncesi, İl Sekreteri Osman Peri ve il başkan yardımcıları Bahattin Özdemir ve Savaş Akıncı imzasıyla ilçelere gönderilen yazıyla kritik görünüp, gözlemci olarak il yöneticisi istenilen mahallelerin isimlerinin bildirilmesi istendi. Yazıda, “Delege seçimlerinin tüzüğümüz ve kongreler yönetmeliğine uygun sonuçlanabilmesi ortak arzumuz olduğunu bilmekteyiz. İl yönetim kurulu üyelerimizden gözlemci talebiniz var ise il başkanlığımıza yazılı olarak bildiriniz. Bu vesile ile seçimlerin partimize yakışır bir şekilde sonuçlanmasını diliyoruz “ ifadeleri yer aldı.

BUCA’YA GÖREVLENDİRME
İl başkanlığı, iki mahalle için ise talep gelmeden görevlendirme yaptı. Buca Yiğitler ve Efeler mahallesindeki seçimleri takip etmeleri için İl başkan yardımcısı Gül Kalkan ve il yöneticileri Hasan Bağlarbunarı ile Nurettin Gelmez görevlendirildi. Yiğitler’de çift liste yarışacak. Hüseyin Yüzer ve Mehmet Süne’nin ilçe başkanı Bektaş Gül destekli mavi liste çıkarması, karşılarında ise Doğan Zengin ve Mustafa Totan gibi isimlerin beyaz liste ile yer alması bekleniyor. Efeler’de ise Hüseyin Yüzer ve Mehmet Süne’nin ilçe başkanı Bektaş Gül destekli listesi ile meclis üyesi İlhan Dal, ilçe kadın kolları başkanı Zahide Kuru ve Naime Bakışlı gibi isimlerin desteklediği liste yarışacak.

KARABAĞLAR’DA TANSİYON YÜKSEK
Hafta sonundaki delege seçimlerinde il  başkanlığının yakından takip edeceği mahaller arasında Karabağlar’da Ali Fuat Cebesoy ve Yurtoğlu da olacak. İlçe Başkanı Orhan Polat’ın bu iki mahalle için gözlemci olarak il yöneticisi talep edeceği öğrenildi. Ali Fuat Cebesoy da ilçe eski başkanı Polat Manduz ve belediye başkan aday adayı Ali İhsan Yıldız'ın listelerinin rekabeti yaşanacak.

MANDUZ'DAN SERTER'E ÇAĞRI
İlçe eski başkanı Manduz Ege Postası aracılığıyla İl Başkanı Bedri Serter'e çağrı yaptı. Manduz, " Mahallemizde demokrasi şöleni yaşayacağız. İl başkanımızın seçimi gözlemci olarak bizzat takip etmesini istiyoruz" dedi. 

Yurtoğlu’nda ise belediye meclis üyesi Bülent Sözüpek’in desteklediği liste ile belediyeye yakın isimlerin listesi yarışacak.İlçe başkanı Orhan Polat'ın mahallesi olan Yunus Emre'de de seçim heyecanı yaşanacak.

ÇİĞLİ’DE MAVİ- BEYAZ KAPIŞMASI
Bornova’da ise gözler Kazım Dirik, Doğanlar ve Ergene gibi mahallelerde olacak. Bayraklı’da Alpaslan, Emek ve Gümüşpala’da çıkacak sonuç merakla bekleniyor. Geçtiğimiz hafta belediye başkanı Hasan Arslan’a yakın mavi listeyle İlçe Başkanı Utku Gümrükçü’ye yakın beyaz listenin yarıştığı Çiğli’de bu hafta sonu da benzer bir yarış yaşanacak. Gözler EVKA-5, İnönü ve Aydınlıkevler gibi mahallelerde olacak.

Gaziemir ve Güzelbahçe'de de hafta sonu sandık kurulacak ancak bu iki ilçede diğer ilçelere göre tansiyonun düşük olması bekleniyor.

FOÇA'DA ÇARŞAF LİSTE
Ödemiş ve Menderes gibi ilçelerde de seçim heyecanı yaşanacak.
En dikkat çeken ayrıntı ise Foça Örgütü'nde...Foça'da hafta sonu sandık başına gidecek üyeler, delegeleri çarşafliste ile yapılacak seçimle belirleyecek. 
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası