Ege Postası
Geri

CHP İzmir'de ihracı istenen 5 isim için flaş karar!

CHP İzmir'de, İl Başkanı Alaattin Yüksel başkanlığında toplanan il yönetimi ihraçları istenen Çiğli'den dört meclis üyesi ile yerel seçimde belediye başkan aday adayı olan Aziz Buğa için karar verdi. İl yönetimi, 5 ismi de kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk etti. CHP Çiğli'de ihracı istenen 5 isim için
CHP İzmir'de ihracı istenen 5 isim için flaş karar!
Haberler / Yerel Politika
24 Mart 2016 Perşembe 20:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - CHP Çiğli'de merakla beklenen soru yanıtını buldu. Çiğli Belediye Başkanı CHP’li Hasan Arslan’a muhalif tavır sergileyen dört meclis üyesi ve Arslan'ı sosyal medya üzerinden eleştiren Aziz Buğa hakkında ihraç talep edilmişti. İl yönetimi oluşturulan komisyonun raporu doğrultusunda karar verdi.

İl Başkanı Alaattin Yüksel başkanlığında toplanan il yönetimi, meclis üyeleri Mustafa Avdan, Erkan Tuncer, Yusuf Çoban ve Süleyman Karadağ ile Aziz Buğa'yı oy çokluğuyla kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk etti. 

Disipline sevk edilen isimler önce il disiplin kuruluna savunma verecek. Savunmalarının ardından 9 kişilik kurul kararını verecek. 

Meclis üyelerinin disipline sevk edilmelerini ilçe yönetimi karar alıp talep etmiş, Buğa içinse İl Başkan Yardımcısı Niyazi Arslan disipline sevk edilmesi için il yönetimine dilekçe vermişti.

İl yönetimi 5 isim içinde komisyon kurmuştu.


İhraçları istenen 5 isimde Şubat ayında Ankara'ya gitmiş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla bir araya gelmişti.Görüşme sonrası çekilen selfie'nin basında yer alması uzun süre tartışma konusu olmuştu.  

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İzmir'e son gelişinde İl Başkanı Yüksel ve ilçe başkanlarıyla buluşmasında parti içi disiplin mesajları vermiş, belediye başkanları ve parti yöneticilerini kamuoyunda tartışılır duruma getirenlerin partiden kesin olarak atılmaları talimatını vermişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası