Ege Postası
Geri

Sait'in işsizlik çıkışına Kılıç'tan kontra: Yalan makinesi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2015 yılına ait işsizlik oranlarında İzmir oranının yüzde 15 olmasına ilk tepki, AK Parti Genel Merkez Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı ve AK Parti eski İzmir Milletvekili Rifat Sait’ten geldi. AK Parti eski Milletvekili Sait’in İzmir’deki işsizlik oranları nedeniyle CHP’yi ve belediyeleri suçlamasına CHP'den ilk tepki PM Üyesi Sevda Erdan Kılıç'tan geldi. Kılıç Sait için 'Yalan makinesi' tabirini kullandı. AK Partili Sait'in işsizlik çıkışına, CHP'li Kılıç'tan jet kontra:
Sait'in işsizlik çıkışına Kılıç'tan kontra: Yalan makinesi!
Haberler / Yerel Politika
24 Mart 2016 Perşembe 13:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - Sait oranının yüksekliğini, “CHP'nin beceriksiz ve bereketsiz yönetimi”ne bağladı. 

"İZMİR'DE İŞSİZLİK ORANI ARTTI" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

TÜİK, 2015 yılına ait işsizlik oranlarını açıkladı. 2015 yılında İzmir’deki işsizlik oranı yüzde 15’e kadar yükseldi, istihdam oranı ise yüzde 45.4 oldu. İşsizlik oranı erkeklerde 0.2 puanlık artışla yüzde 9.2, kadınlarda ise 0.7 puanlık artışla yüzde 12.6 oldu. Aynı yılda tarım dışı işsizlik oranı bir önceki yıla göre 0.4 puanlık artışla yüzde 12.4 olarak tahmin edildi. 15-24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı 0.6 puanlık artış ile yüzde 18.5 olurken, 15-64 yaş grubunda bu oran 0.4 puanlık artış ile yüzde 10.5 olarak gerçekleşti. AK Parti Genel Merkez Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı ve AK Parti eski İzmir Milletvekili Rifat Sait, İzmir’deki oranın yüksekliğine dikkat çekerek yerel yönetimlere yüklendi. Sosyal medya hesabından değerlendirme yapan Sait, “İzmir’deki işsizlik Türkiye ortalamasının üzerinde. Ülkemizde işsizlik yüzde 10,3 seviyesinde, İzmir'de işsizlik oranı yüzde 15, istihdam oranıysa yüzde 45,4. İzmir'de CHP'nin beceriksiz ve bereketsiz yönetimi sonucu Türkiye'de işsizlik yüzde 10,3, Ege Bölgesi’nde işsizlik yüzde 9,4, İzmir'de işsizlik yüzde 15” yazdı.



CHP'Lİ KILIÇ'TAN JET TEPKİ
AK Parti eski Milletvekili Sait’in İzmir’deki işsizlik oranları nedeniyle CHP’yi ve belediyeleri suçlamasına ilk tepki CHP PM Üyesi Sevda Erdan Kılıç'tan geldi.


Kılıç, sosyal medyadan şu mesajı yayınladı;

“Türkiye’de işsizlik sorununun kronik bir hale geldiği kesin. Yaptığı açıklamaları ve paylaştığı verileri siyasi müdahaleler nedeniyle sürekli düzelten Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) son verilerine göre ülkemizdeki resmi işsizlik oranı 3 milyonun üzerine çıktı. Fakat sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının raporlarına göre bu oran 10 milyonu buluyor. Bu işin sorumlusu AKP’deki bazı İzmirli zatı muhteremler, İzmir’deki Türkiye ortalamasının üstünde olan i işsizlik oranı nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediyelerini ve yerel yönetimleri suçluyor. İzmir’deki belediyelerimiz on binlerce kişiye istihdam olanağı sağlamakta, yüz binlerce kişinin ailesini geçindirmesine neden olacak proje ve çalışmaları yapmaktadır. Bu yüzden AKP eski Milletvekili Rıfat Sait’in açıklamaları konuyu çarpıtmaktan başka bir amaç taşımamaktadır.
Partisinin sadece bir defa görev vererek meclise soktuğu eski “gaf makinesi” yeni “yalan makinesi” şahsın öncelikli olarak hükümete bazı soruları sorması gerekiyor. İzmir’in halk tarafından seçilmiş belediye başkanlarının açıklamalarına siyasi pencereden bakarak “teşvik” taleplerini görmezden gelebilirsiniz. Bizim yaptığımız açıklamaları da “muhalefet partisinin görevlileri” diyerek yok sayabilirsiniz. Ancak bu kentin ticaret odasının, sanayi odasının, esnaf odası başkanlarının teşvik ve adaletsiz yaklaşımınız konusundaki haykırışlarını nasıl görmezden geleceksiniz. Eğer ortada beceriksiz ve bereketsiz yönetim varsa o da sizin İzmir’e şaşı bakan hükümetiniz, projeleri engelleyen, geciktiren bakanlarınız ve sizin gibi zihniyette olan kişilerin yönettiği kurumlardır. Size önerim Manisa’ya gelecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu’na teşvik ve İzmir-Manisa arasındaki ayrımcılığı sormanızdır.” 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası