Ege Postası
Geri

CHP İzmir'de kongre heyecanı yaşandı!

CHP İzmir İl Kongresi bugün Gaziemir Fuar İzmir'de toplandı. Kritik seçimde gözler muhalefet cephesindeydi... Kongre öncesi muhalefet cephesi salona güçlü bir şekilde girmek için birleşme kararı aldı. İl başkanı adaylarından Aytekin Tunus, Şakir Başak lehine çekildi. Kongrede Şenol Aslanoğlu ile Şakir Başak yarıştı. Öte yandan seçimin blok liste mi, yoksa çarşaf liste mi olacak tartışmasının ardından yapılan oylamada delegeler kongrenin blok liste yapılmasına karar verdi. Aslanoğlu ile Başak'ın yarışında kazanan Aslanoğlu oldu. Şenol Aslanoğlu, 412 oy alırken, Şakir Başak 138 oyda kaldı.
CHP İzmir'de kongre heyecanı yaşandı!
Haberler / Politika
16 Eylül 2023 Cumartesi 08:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/ EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) kurultay süreci tüm hızıyla sürüyor.

CHP 38.Olağan İzmir İl Kongresi, bugün saat 10.00'da, Gaziemir Fuar İzmir'de C Hol'de toplandı.

Kongreye dün Genel Başkanlığa adaylıklarını açıklayan CHP Grup Başkanı Özgür Özel ile Örsan Öymen, CHP Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP PM Üyeleri ve İzmir Milletvekilleri Ednan Arslan, Rıfat Nalbantoğlu, Gökçe Gökçen ve Yüksel Taşkın, CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, İzmir Milletvekilleri Tuncay Özkan, Deniz Yücel, Rahmi Aşkın Türeli ve Sevda Erdan Kılıç, Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Ayrıca kongreye İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz ile Gelecek Partisi Onur Sivaslı da katıldı.

CHP İzmir İl Kongresi için 617 delege İl Başkanını, yönetim kurulunu ve kurultay delegelerini seçmek için sandık başına gitti..

Kongrenin Divan Başkanlığı'na CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre seçildi.

Kongrede mevcut İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile Konak İlçe eski Başkanı Şakir Başak yarıştı.

Kongrede blok liste ile yapılan seçimleri beyaz liste ile yarışan mevcut başkan Şenol Aslanoğlu kazandı. Aslanoğlu, 550 delegenin oy kullandığı kongrede 412 oy alırken rakibi Başak ise 138 oy aldı.

 

Başak'tan zehir zemberek adaylık açıklaması: AK Parti'ye benzedik
 

 

 

Aslanoğlu’ndan adaylık konuşması: Kılıçdaroğlu’nun dimdik arkasındayız
 

 

 

 

 

ASLANOĞLU'NUN LİSTESİ

ŞAKİR BAŞAK'IN LİSTESİ

Kongrede çarşaf liste-blok liste gerinliği yaşandı. Divan Başkanı Zeynel Emre ile eski milletvekili Sabri Ergül arasında blok liste tartışması yaşandı. 

Uzun süre tartışma ve kavganın ardından yapılan oylamada delegeler seçimin blok liste yapılmasına karar verdi.

KONGREDEN NOTLAR...

 

CHP İzmir İl Kongresi'nde 'çarşaf- blok' tartışması

 

CHP İzmir İl Kongresinde ortalık karıştı

 

Adaylıktan çekilen Aytekin Tunus'tan zehir zemberek açıklamalar

ÖZGÜR ÖZEL'E DESTEK

Kongreye, dün CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan CHP Grup Başkanı Özgür Özel de katıldı.

Adaylık açıklamasının ardından ilk programa İzmir'de katılan Özgür Özel'e kongre salonu önünde bir grup genç tezahüratlar ile destek verdi.

TUNUS, BAŞAK LEHİNE ÇEKİLDİ

Kongre öncesi mevcut İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile Konak İlçe eski başkanları Aytekin Tunus ve Şakir Başak adaylıklarını açıklamışlardı.

Kritik kongre öncesi muhalefetin uzlaşıya vararak salona ‘güçlü' bir şekilde girmek istediği biliniyordu. Bundan dolayı Aytekin Tunus ve Şakir Başak birleşme kararı aldı.

İki isim bir süredir görüşme halindeydi. Kongreye saatler kala iki isim anlaştı ve Aytekin Tunus, Şakir Başak lehine çekildi. Bu gelişmenin ardından iki isim salona 'birleşe birleşe kazancağız' sloganı eşliğinde geldi.

Böylece kongre Şenol Aslanoğlu ile Şakir Başak yarışına sahne olacak.

ÇARŞAF MI BLOK MU?

Öte yandan kongre öncesi seçim ‘çarşaf liste mi, yoksa blok liste mi olmalı’ tartışması yaşandı.

Aytekin Tunus ve Şakir Başak “çarşaf liste olmalı” açıklaması yaparken, Şenol Aslanoğlu cephesinin ise blok liste çalışması yürüttüğü kulislere yansıdı.

Kongrede uzun süren tartışmaların ve kavganın ardından delegeler seçimin blok liste yapılmasına karar verdi.

ASLANOĞLU, SALONA BÖYLE GELDİ

Mevcut İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, sloganlar eşliğinde kongre salonuna geldi.

Öte yandan il başkanı adayı Şakir Başak da kongre salonuna kalabalık bir grup partiliyle, "Blok değil çarşaf liste, baskı değil, özgür irade" sloganları eşliğinde geldi.

Çiğli Kongresi'nde yaşanan liste krizinin ardından il delegeliğinden istifa eden Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, kurultay delegeliğine aday oldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası