Ege Postası
Geri

Adaylıktan çekilen Aytekin Tunus'tan zehir zemberek açıklamalar

CHP 38. Olağan İzmir İl Kongresi’nde adaylıktan çekilen CHP eski Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus açıklamasında, “Bürokrasinin ve belediyenin açık baskısından kaynaklı ben aday olamadım. Yeterli sayıya ulaştım. İmzayı maalesef geri çektirdiler. Süreç son derece antidemokratik işletildi. Buradan uyarıyorum; bu adamcılığı bırakın. Senci, benciliği bırakın. İzmirlilerden haberdar olun. Bu gidişatı yanlış buluyorum. İkinci büyük İzmir yangını geliyor. Bu yanlış yapılanmayla İzmir risk altındadır. Umuyorum ki ben yanılırım” diye konuştu.
Adaylıktan çekilen Aytekin Tunus'tan zehir zemberek açıklamalar
Haberler / Yerel Politika
16 Eylül 2023 Cumartesi 16:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- CHP 38.Olağan İzmir İl Kongresi, devam ediyor. Kongre öncesi mevcut İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile Konak İlçe eski başkanları Aytekin Tunus ve Şakir Başak adaylıklarını açıklamışlardı.
Kritik kongre öncesi muhalefetin uzlaşıya vararak salona ‘güçlü' bir şekilde girmek istediği biliniyordu. Bundan dolayı Aytekin Tunus ve Şakir Başak birleşme kararı aldı. İki isim bir süredir görüşme halindeydi. Kongreye saatler kala iki isim anlaştı ve Aytekin Tunus, Şakir Başak lehine çekildi. Bu gelişmenin ardından iki isim salona 'birleşe birleşe kazancağız' sloganı eşliğinde geldi.

“AÇIK BASKI” 

Şakir Başak lehine çekilen Aytekin Tunus konuşmasında, delegelere baskı yapıldığını iddia etti. Tunus açıklamasında, “Bürokrasinin ve belediyenin açık baskısından kaynaklı ben aday olamadım. Yeterli sayıya ulaştım. İmzayı maalesef geri çektirdiler. Süreç son drece antidemokratik işletildi” dedi. 

DELEGELERLE TEMAS KURDURTMADILAR İDDİASI 

Delegelerle temas kuramadıklarını dile getiren Tunus, “ Süreç başladıktan sonra ilçe kongrelerini takip ettim. Matem evi gibiydi. İl Başkan adayı oldum, kongre delegeleri seçildikten sonra delegelerle temas kurma şansımız elimizden alındı. Ben 25 yıldır bu partinin emekçisiyim, burada kimse kimseye güzelleme yapmasın. Buradaki tablodan başarı çıkmaz. Bir sokağa bakalım. Ben eski ilçe başkanıyım ve bu süreçte sadece çalışmayı daha önemli gördüm. Ben bu partinin ruhunu biliyorum. Bizim örgütlerimiz istediğimiz ölçüde verimli olamıyor. Çünkü biz örgütlerimize haksızlık yapıyoruz. Çok çalışanın ödüllendirildiği bir süreç olmadı” ifadelerine yer verdi.  

“İKİNCİ İZMİR YANGINI”

Tunus açıklamasının devamında, “Ben bir şeylerin değişmesi gerektiğine inandığım için örgütü yenilemek ve CHP’nin tarihsel misyonunu bilen, tüzüğü bilen bir örgüt yapısına kavuşmayı hedefledim. Bizim bir şeyler değişmemiz lazım dedim. Bunu başaracağımıza yürekten inandım. İzmir’den bir şeyler değiştirme şansımız var. Örgütleri kişilerin emrine amacına sunmaktan vazgeçin. Buradan uyarıyorum; bu adamlılığı bırakın. Senci benciliği bırakın. İzmirlilerden haberdar olun. Bu gidişatı yanlış buluyorum. İkinci büyük İzmir yangını geliyor. Bu yanlış yapılanmayla İzmir risk altındadır. Umuyorum ki ben yanılırım” diye konuştu. 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası