Ege Postası
Geri

Olaylı CHP İzmir İl Kongresi'ne AK Parti'den peş peşe tepki

Bugün gerçekleştirilen CHP İzmir 38. Olağan İl Kongresi'nde olay çıktı. Kongrede seçim çarşaf liste mi yapılsın yoksa blok liste mi yapılsın tartışmaları kavgaya dönüştü. CHP İzmir'in olaylı kongresine AK Parti cephesinden ilk tepki Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'dan geldi. AK Partili Dağ, kavga görüntülerini "Bir il kongresi yapamayan bu arkadaşlar, ne İzmir’i ne de Türkiye’yi yönetebilir." notuyla paylaştı. Dağ'ın ardından AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da açıklamalarda bulundu. Kaya, "İzmir'in hoşgörüsü ve demokrasi kültüründen hiç mi nasibinizi almadınız! İzmir'in iradesini çantada keklik görüp, belediye imkanları üzerinden rant kavgasına girenlerin bu kente verebilecekleri hiçbir şey yoktur." dedi. Olaylı kongreye ilişkin bir tepki de AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı'dan geldi. Saygılı, "Kalemiz dedikleri şehre bunu yakıştırmışlar (!)" dedi.
Olaylı CHP İzmir İl Kongresi'ne AK Parti'den peş peşe tepki
Haberler / Yerel Politika
16 Eylül 2023 Cumartesi 14:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI-   CHP İzmir 38.Olağan İl Kongresinde büyük kavga çıktı.

Kongre öncesi başlayan seçim ‘çarşaf liste mi, yoksa blok liste mi olmalı’ tartışmaları önce sert tartışmalara daha sonra da kavgaya dönüştü.

Kvag görüntüleri kongrenin önüne geçerken, AK Parti cephesinden ilk tepki geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, kavganın görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşarak, "Bir il kongresi yapamayan bu arkadaşlar, ne İzmir’i ne de Türkiye’yi yönetebilir."  dedi.

 

İNAN: CHP İÇİN SONUN BAŞLANGICI

AK Parti Gençlik Kolalrı Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan olaylı kongreye ilişkin sosyal medyadan tepki gösterdi.

İnan, "CHP İzmir İl Kongresindeki şehrimize yakışmayan görüntüleri üzülerek izledim. Şiddet, siyasette hiçbir sorunun çözümü olamaz. Genç Kardeşlerim, siyaset bu değil lütfen örnek almayın. Olaylı kongre, CHP için İzmir'de sonun başlangıcıdır." dedi.

KAYA: DEMOKRASİ KÜLTÜRÜNDEN HİÇ Mİ NASİBİNİZİ ALMADINIZ?

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ise CHP'nin olaylı kongresine ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Kaya, "CHP İzmir İl Kongresi'nde yaşananları "kaygıyla" takip ediyoruz!

İzmir'in hoşgörüsü ve demokrasi kültüründen hiç mi nasibinizi almadınız!

İzmir'in iradesini çantada keklik görüp, belediye imkanları üzerinden rant kavgasına girenlerin bu kente verebilecekleri hiçbir şey yoktur." dedi.

BİLAL SAYGILI: KALEMİZ DEDİKLERİ ŞEHRE BUNU YAKIŞTIRMIŞLAR

Olaylı kongreye bir tepki de AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı'dan geldi.

Saygılı sosyal medya hesabından kongrede meydan gelen kavga görüntülerini paylaşırken, "CHP İzmir’den kongre manzaraları! İçinde parçalanmışlık var, kavga var, yumruk var. Peki ne yok? Demokrasi yok, barış yok, hizmet derdi yok! Kalemiz dedikleri şehre bunu yakıştırmışlar (!)" ifadelerini kullandı.

 

ŞEBNEM BURSALI: YİNE BİLDİK GÖRÜNTÜLER!

Olaylı kongreye AK Parti İzmir milletvekili Şebnem Bursalı da sosyal medyadan tepki gösterdi.

Bursalı açıklamasında şunları söyledi;

"▪️YİNE CHP.. YİNE BİLDİK GÖRÜNTÜLER!!

▪️Dakika bir gol bir!

▪️İlk il kongresi ve adres bildik görüntüler bildik. 

▪️İzmir gibi hoşgörü ve sevgi kentinde böylesine koltuk kavgasına tutuşan CHP kadroları, ülkeyi nasıl yönetebilir ki! 

▪️Az kaldı! İzmir’i de kavgasız, gürültüsüz yönetmeye artık sadece 6 ay kaldı!"

 

ÇANKIRI: ÜLKE YÖNETME HAYALLERİ VARDI

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da kongrede yaşanan kavgalara tepki gösterdi. Bölünmez Çankırı, "İzmir’in demokrat ruhuna hiç yakışmayan bu arbedeyi üzülerek takip ettik. Kendi içlerinde bu acı duruma düşenlerin bir ara ittifak ile ülke yönetme hayalleri vardı :) " dedi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası