Ege Postası
Geri

CHP İzmir’de adaylar ilk kez bir araya geldi

İzmir CHP’de, milletvekili adayları 1 Kasım sürecinde ilk defa bir araya geldi. CHP’nin eski gençlik kolları başkanlarından, bilgisayar uzmanı Mehmet Günal Ölçer 1. Bölge ve 2. Bölge adaylarına sunum yaptı. Daha önce CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na da sunum yapan Ölçer, özellikle partiden kaçan oylar hakkında verilerle sandık bazında bilgi verdi. 1. Bölge adaylarıyla toplantıya katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun toplantıda “Bana nerede ihtiyaç varsa orada olurum” dediği öğrenildi. CHP İzmir’de 1 Kasım alarmı
CHP İzmir’de adaylar ilk kez bir araya geldi
Haberler / Yerel Politika
29 Eylül 2015 Salı 10:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - İzmir CHP’de, 1 Kasım sürecinde vekil adayları ilk kez bir araya geldi. İl Başkanı Bedri Serter ve il yöneticilerinin yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da yer aldığı toplantıda önce 1.Bölge adaylarıyla toplantı yapıldı. Toplantıda CHP’nin eski gençlik kolları başkanlarından, bilgisayar uzmanı Mehmet Günal Ölçer sunum yaptı.

KILIÇDAROĞLU’NA SUNUM YAPTI
Daha önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da sunum yapan Ölçer’in adaylara 7 Haziran’da partiler arası oy hareketliliğine yönelik bilgiler verdiği, özellikle partiden kaçan oylar hakkında nedenleriyle bir sunum yaptığı öğrenildi. Ölçer’in 1 Kasım için hangi noktalarda nasıl bir çalışma yapılması gerektiği konu adaylara aktarıldı.

KOCAOĞLU DA KATILDI
Toplantının sürpriz ismi  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu oldu. Kocaoğlu, İl Başkanı Serter’in davetiyle 1. Bölge adaylarıyla birlikte toplantıda yer aldı.

KOCAOĞLU: ALANDA OLACAĞIM
Toplantıda bazı vekillerin Kocaoğlu’ndan 1 Kasım sürecinde alanda aktif çalışma yapmasını talep ettikleri öğrenildi. Kocaoğlu’nun ise, “ Seve seve çalışmalara katılırım. Alanda olacağım. Bana nerede ihtiyaç varsa orada olurum” dediği belirtildi.




KOCAOĞLU 2. BÖLGE TOPLANTISINA KATILMADI
1. Bölge adaylarının ardından saat 14:00'te 2. Bölge adaylarına sunum yapıldı. Ölçer, 7 Haziran'da 2. Bölge'ye ait verileri adaylarla paylaştı. Kocaoğlu, sabahki sunumun ardından il binasından ayrıldı.

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, toplantıların ardından basına açıklamalarda bulundu.



SERTER: ÇOK VERİMLİ OLDU
Toplantının içeriğiyle ilgili bilgi veren Serter, “ Bayramdan önce seçim startını vermiştik. Sokaktaydık. Toplantımızın içeriği 1973-1977 il gençlik kolları başkanımız olan Mehmet Günal Ölçer’in hazırladığı bir program vardı. Bizlere anlattı. İnanılmaz veriler ortaya çıktı. Benimde vekillerimiz ve adaylarımız için çok verimli oldu. 7 Haziran seçimlerinde hangi partilere oy vermişiz hangi partilerden oy almışız. Bunları inceledik. Odaklanacağımızı nokta belli oldu. Hedefe ulaşmak için var gücümüzle hazırız” dedi.

KARARSIZ YÜZDE 12 VAR
Her iki bölgeye ait sunumda verileri incelediklerinde ağırlıklı olarak HDP’ye oyların gittiğini ifade eden Serter, “HDP gördük ki barajı ciddi şekilde geçmiş durumda. Bundan sonra CHP’liler yuvalarına oy verecektir. MHP’ye ciddi bir oy gitmiş durumda değil. İzmir’de kararsız yüzde 10-12 kısım var. Bu oyları biz almaya çalışacağız. Bu yüzdelikte yer alanlar ya MHP ya CHP diyor” dedi.




KOCAOĞLU ALANDA OLACAK
Aziz Kocaoğlu’nun toplantıda alanda aktif şekilde olacağını söylediğini açıklayan Serter, şunları söyledi;
“ Aziz Bey zaten her dakika sokakta. Partimize destek vermek için gününü gecesini ortaya koydu. Talep kendinden geldi. “Ben bu seçimde bütün gücümle vekil adaylarının, il yönetimimizin, ilçe başkanlarımızın yanında olacağım” diye kendisi deklare etti.  Bundan sonra daha net bir şekilde sahada olacağını kendi söyledi.”

HEPİMİZ KOORDİNATÖR GİBİ ÇALIŞIYORUZ
Son dönemlerde basında yer alan İzmir’e koordinatör atanacak iddiaları içinde konuşan Serter, “Vekil adaylarımızla, il yöneticilerimizle hep birlikte koordinatör gibi çalışıyoruz. Herhan gibi üst bir koordinatöre ihtiyacımız yok. Bizim bir üst koordinatörümüz var o da genel başkanımız” dedi. 

BELEDİYE BAŞKANLARI ANKARA’YA GİDİYOR
Öte yandan İl Başkanı Bedri Serter ve adaylar Çarşamba günü Ankara’daki aday tanıtım toplantısına katılacak. İzmir’den bir çok ilçe başkanı ve parti yöneticisi de Ankara’ya gidecek. CHP Genel Merkezi’nin belediye başkanlarını da yazıyla Ankara’ya çağırdığı belirtildi. Belediye başkanları aday tanıtım toplantısının ardından saat 13:00’te strateji toplantısı adı altında bir araya gelecek. 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası