Ege Postası
Geri

CHP Konak İlçe Kadın Kolları hedef büyüttü

CHP Konak İlçe Kadın Kolları'nın her hafta düzenlediği toplantının bu haftaki konuğu, CHP 1.Bölge Milletvekili Adayı Av.Aydın Özcan idi.
CHP Konak İlçe Kadın Kolları hedef büyüttü
Haberler / Yerel Politika
7 Şubat 2013 Perşembe 10:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Konak Kadın Kolları Başkanı Nükhet Akyıldız'ın daveti üzerine güncel konuları değerlendiren Aydın Özcan konuşmasına; Seçimlerde birlikte çok iyi çalışma yürüttük gece gündüz çalıştık ama '' Biliyorsunuz seçimi 600 küsur oyla kaybettim. Kendim üzüldüğüm kadar, sizleri de üzdüğümün farkındayım. Önümüzdeki yerel ve genel seçimlerde daha bilinçli bir çalışma yürütmeliyiz. Seçim sonuçlarına yaptığım itiraz sırasında; İzmir 1. Bölge'de geçersiz sayılan 26 bin 472 oyun, %80'inin hem İP'li bağımsız adaya, hem de CHP'ye basıldığına tanık oldum. Bu da seçmenin bilinçli olarak oy kullanmadığını göstermektedir. Okuma yazma bilmeyenler iple ölçerek oylarını doğru kullanırken, belirli kültür seviyesindeki seçmenin, oyunu  kullanamaması düşündürücü olsa gerek '' diyerek başladı.

CHP'nin, kamuoyu nezdinde bütünlüklü bir tavır sergilemesi gerektiğine vurgu yapan Aydın Özcan , ekonominin çok kötü yönetilmesine rağmen; AKP'nin hesap oyunlarıyla gerçekleri ters yüz ettiğini, yiyecek maddelerinde %50'yi aşan fiyat farkına rağmen; enflasyonun %10'un altında gösterildiğini, açlık sınırının 1011.00 TL. olduğu ülkemizde, işçinin 774.00 TL. asgari ücrete mahkum edildiğini, benzin ve mazot fiyatlarında dünya rekoru kırıldığını belirtti.

AKP hükümeti döneminde kadına şiddetin %1400 oranında artmasına ve her gün sevgilisi, eşi, babası tarafından öldürülen, şiddete, tecavüze uğrayan yüzlerce olay yaşanmasına rağmen; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve yardımcısı tarafından '' Türkiye'de kadına yönelik önemli gelişmeler olmaktadır, ülkemiz bu konuda diğer ülkelerce örnek alınabilecek bir konuma gelmiştir '' denebiliyor.

Özcan, '' Başbakan 4-5 çocuk yapılmasını isteyerek, kadını çalışma yaşamından çekmeyi, bu şekilde %20'leri aşan işsizlik sorununu, sorunsuz aşmayı hedeflemektedir '' dedi.

Aydın Özcan çıkartılan bir istatistiğe göre; çalışan kadın nüfusu içinde, 5 çocuklu kadın sayısının %1 seviyesinin bile altında olduğunu, kadının sosyal hayattan koparılıp, eve kapatılmak istendiğini, çalışma hayatından kopan kadının yerine erkek işçi alarak, işsizlik oranının düşürülmek istendiğini iddia etti.

Yargı bağımsızlığı üzerinde de duran Özcan, Anayasa Mahkemesi üyelerinin, Hükümet, Cumhurbaşkanı ve YÖK'ün belirlediği adaylardan ağırlıklı olarak oluştuğunu, HSYK'nın Adalet Bakanı veya müsteşarı olmadan toplanamadığı bir ülkede; yargı bağımsızlığından söz edilemeyeceğine vurgu yaptı. Basın özgürlüğü sıralamasında da ülkemizin sicilinin gittikçe bozulduğuna dikkat çekti.

Dış politikada ülke menfaatlarından çok, ABD ve AB çıkarlarının gözetildiğini belirten Özcan, tüm komşu ülkelerle sorunlu hale gelindiğini, İnsan hakları, özgürlük ve demokrasi konusunda ahkam kesen iktidarın, Irak'ta milyonlarca insan öldürülürken, sesini çıkartmadığını, kendi yoksulumuza sahip çıkılmazken; ÖSO mensuplarına devlet bütçesinden milyonlar akıtıldığını, Suriye'deki olaylar nedeniyle Suriye yönetimini kınayan açıklamalar üst üstte yapılırken, İsrail'in , Suriye'yi bombalamasına ses çıkartmadığını, Irak ve Suriye'deki Türkmenlere yapılan saldırıların görmezden gelindiğini, gazeteci ve ordu mensuplarının cezaevlerine doldurularak, polis devleti yaratılmak istendiğini belirtti.

AİHM kararlarını uygulamayan Yunan Hükümetine, uygulaması isteminde bulunulmadığını, Lozan Antlaşması ile elde edilen kazanımlara sahip çıkılmadığı gibi; dış Türkler'in sorunlarına çözüm bulunmadığını belirtti.

Özcan; Atatürk ilke ve devrimlerine, yapılacak yeni Anayasada yer verilmek istenmediğini, bunun kabul edilemez bir durum olduğunu söyledikten sonra,  Norveç Atasözü'nde olduğu gibi,  '' Zorda kalırsanız Atatürk gibi düşünün '' diyerek konuşmasını bitirdi.

Kadın Kolları Başkanı Nükhet Akyıldız, '' Ülke gençler ve kadınların çalışmalarıyla kurtulacaktır. Bu yüzden sıkı bir çalışma ile halkı aydınlatmamız ve AKP'den kurtulmamız gerekmektedir '' dedi.

Dinleyicilerin sorularını yanıtlayan Özcan, toplantı sonunda birlikte poz verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası