Ege Postası
Geri

CHP İzmir'de gündem 'gündem' yaratır

Geçen haftaki il yönetim kurulu toplantısında Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin'i ağırlayan CHP İzmir İl Yönetimi'nin bu akşamki toplantısında önemli konular gündeme geldi.
CHP İzmir'de gündem 'gündem' yaratır
Haberler / Yerel Politika
5 Şubat 2013 Salı 22:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Karşıyaka kongre süreci nedeniyle sık sık ertelenen CHP İzmir il yönetim kurulu toplantılarının geçtiğimiz haftaki toplantısına, kentte programı nedeniyle bulunan Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin de katılmış, toplantıda sadece Karşıyaka kongresi için Müjdat Ünsalan’ın yaptığı itiraz oy birliğiyle reddedilmişti. CHP İzmir İl Yönetim Kurulu’nun bu akşamki toplantısında İl Başkanı Ali Engin sürpriz konular gündeme getirdi. Toplantıda bulunmayan Hüseyin Mutlu Akpınar da hedefteki adam oldu.

ENGİN’DEN SÜRPRİZ ÇİĞLİ ÇIKIŞI
Toplantıda İl Başkanı Ali Engin’in sürpriz çıkışı CHP Çiğli ekseninde oldu. Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’in katılımıyla gerçekleşen ve Çiğli CHP tarafından bin 200 kişiye rozet takıldı diyerek lanse edilen üye katılım töreninin Engin’in tepkisini çektiği ve “Çiğli’de yapılan üye katılım toplantısında bin 200 üyeden söz edildi. Bir çok üyeyi tanıyorum. Çoğu eski üye…Eski üyelere Adnan Bey’e rozet taktırıldı. Geçtiğimiz aylarda da Gürsel Bey geldi.Ona rozet taktırdılar Çiğli’de… O toplantıda da bin kişi yoktu. Bu işler böyle olmaz” dediği bunun üzerine Çiğli CHP Grup Başkanvekili ve İl Başkan Yardımcısı Ali Karabay’ın da, “ Başkanım yeni üyeler vardı. Ancak partililerimiz hep önde olmak istediği için asıl rozet takılması gerekenler geride kaldı” diyerek İlçe Başkanı Nihat Gültekin’i savunduğu öğrenildi.

DOKUZCAN’LA KONUŞMASINI YÖNETİCİLERE ANLATTI
Toplantıda gündeme gelen en sürpriz isimse İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku oldu.Geçtiğimiz günlerde İl Başkanlığı’yla İl Kadın Kolları arasındaki uyumsuzluk ve il yönetiminin kadın kollarını denetlemek için komisyon kurduğu basına yansımıştı. İl Başkanı Engin’in toplantıda, Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Hilal Dokuzcan’ın geçtiğimiz günlerde kendisini aradığını ve İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku’yla uyumsuz çalıştıklarını,yazışmalarda gecikmeler olduğunu, programlarda aksamalar olduğunu ve memnun olmadıklarını, gerekirse görevden alınabileceğini ifade ettiğini, bunun üzerine kendisinin de Dokuzcan’a, “ şu aşamada görevden almayın. Biz destek oluruz. Süreçte kadın kollarının görevden alınması sıkıntı yaratabilir” dediğini yöneticilere aktardığı belirtildi.

AKPINAR’A TEPKİ
Toplantıda mazereti nedeniyle yer alamayan İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Mutlu Akpınar, yöneticilerin hedefindeydi. Bazı yöneticilerin, “ Genel merkezden gelenler oluyor program hakkında Hüseyin Bey bizi bilgilendirmiyor. Toplantılar hakkında bir şey söylemiyor. Ayrıca il başkanı gibi hareket ediyor” dedikleri, Kadın Kolları eski Başkanı il yöneticisi Nazan Çetin’inde ,”Ankara'dan kim gelirse onun yanından ayrılmıyor. Ne istiyor bu adam Konak Belediye Başkanımı olmak istiyor” dediği öğrenildi.

BUCA İTİRAFI
Buca’da yönetimin düşmesi sonrası genel merkez tarafından atanan Kayyum’da İl Başkanı olarak hiçbir etkisinin olmadığını belirten Engin’in, “Ben isim verme önerisinde bulundum ancak kabul görmedi. İl yöneticileri Sevda Erden Kılıç ve Orhan Karaoğlu gibi isimleri Kayyum için yazdım ve Genel Merkez’e gönderdim. Ancak Tüzük gereği bir kişiye iki kurul verilmemesi nedeniyle bu isimler Kayyum’da yer almadı” dediği ifade edildi.

ADAYLIK SORGUSU
İsmi sürekli olarak Karşıyaka için belediye başkanlığına aday olacak diye lanse edilen Engin’e yöneticilerin bu konuyu hatırlattığı ve Engin’in de , “Benimde kulağıma geliyor. Böyle bir şey yok. Genel Başkan uygun görmedikçe ben istifa etmem” dediği belirtildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası