Ege Postası
Geri

CHP'de çöp çatlağı derinleşiyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka Yamanlar’a yapacağı Katı Atık Bertaraf Tesisi CHP’de çatlağa neden oldu. Önümüzdeki günlerde sahaya inmeyi planlayan ve tesisi vatandaşa anlatacak olan CHP Karşıyaka’da, İlçe Gençlik Kolu Başkanı Mustafa Evsen sosyal medya üzerinden tesise karşı çıktı, ‘#yamanlarçöpolmasın’ hashtagi yayınladı. CHP Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Murat Ilgın da , “ben oğlumu Yamanlar Dağı’na ,piknik yapmaya götürmek istiyorum,Yamanlar’a çöp tesisi istemiyorum” diye yazdı.
CHP'de çöp çatlağı derinleşiyor!
Haberler / Yerel Politika
27 Eylül 2013 Cuma 17:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 EGE POSTASI - Kentin kanayan yarası olan ‘çöp’ konusu gündemin bir numaralı maddesi oldu. Büyükşehir’in ‘son teknoloji, çevreye zararsız’ diyerek duyurduğu tesisin kurulması düşünülen Karşıyaka Yamanlar Dağı bölgesinden başlayarak Menemen’e kadar uzanan alan kentte polemik konusu oldu. Başta vekil İlknur Denizli olmak üzere AK Parti cephesi tesisin yapılmak istediği alana karşı.Sosyal medyada AK Parti’nin başlattığı kampanya da çığ gibi büyüdü.

CHP’DE ÇATLAK BÜYÜYOR

Çöp konusu CHP’de ise çatlağa neden oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurmak istediği tesise Karşıyaka Belediye Başkanı CHP’li Cevat Durak başından beri karşı çıkarken gerekirse konuyu Genel Merkez’e taşıyacağının mesajını verdi. Karşıyaka’da yaşayan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Dr. Ali Karaege ise Yamanlar’a yeşil ışık yaktı.

ÖRGÜT SAHADA ANLATACAK

Çöp konusunda CHP içinde oluşan çatlağın önümüzdeki günlerde daha büyük boyutlara taşınması olağan… İl Başkanlığı ve ilçe örgütü tesisin vatandaşa anlatılması için önümüzdeki günlerde harekete geçmeye hazırlanırken, örgüte sahada bu anlamda en büyük yardımda bulunması muhtemel gençlik kollarından sosyal medya yoluyla çöp tesisine olumsuz görüş geldi.

İLÇE GENÇLİK KOLU KARŞI!

Uzun zamandır ilçe ana kademe yönetimiyle sıkıntılar yaşayan CHP Karşıyaka İlçe Gençlik Kolu Başkanı Mustafa Evsen, sosyal paylaşım sitesindeki kişisel hesabından, “ Durum aslında basit. Çöp sorunu şöyledir ki;Yamanlar dağına kurulması planlanan tesis için, imkansız diyorum başka da bir şey diyemiyorum, çünkü Çiğli,Karşıyaka, Bayraklı, Menemen,Alsancak, Konak bu durumdan etkilenecek. İzmir’in yarısı yamanlardan gelen suyu içiyor, kuzey rüzgarını temiz havayı yamanlardan alıyor. Yamanlara nasıl bir tesis kurulacak sorusuna hep çok modern off off bilemessin nasıl modern ! cevabını alıyoruz, fakat ben de şu soruyu sorarım arkadaş o zaman sana..Tesisi Torbalıya yapmak istediğinizde Torbalı halkı isyan etti, araştırma yapıldı yeraltı sularını kirleteceği gerekçesi ile tesisi oraya kurmaktan vazgeçtini? Şimdi gelip İzmir’in yarısının su içtiği yerin tepesine nasıl kondurursunuz bu tesisi'” diye yazdı.

HASHTAG BAŞLATILDI

Evsen’in Twitter üzerinen ‘#yamanlarçöpolmasın’ hashtagi başlatması ve ilçe gençlik kolunun sosyal medyada ‘Yamanlar’a çöp tesisi istemiyoruz’ grubu kurması çöp tesisine karşı olduklarının ciddiyetini de ortaya koydu.
AK Parti İzmir'in geçtiğimiz günlerde başlattığı #direnyamanlar hashtag’i kısa sürede Türkiye listesinde ilk sıraya yükselirken, dünya ‘trend topic’ sıralamasında da üçüncü sıraya kadar çıkmıştı.AK Parti'nin sosyal medyada başlattığı kampanyayla örtüşen  ‘#yamanlarçöpolmasın’ hashtaginin CHP içinde nasıl karşılanacağı merak konusu oldu. 





ILGIN: OĞLUMU PİKNİK YAPMAYA GÖTÜRMEK İSTİYORUM


Bu arada Karşıyaka Belediyesi CHP Meclis Üyesi Murat Ilgın da sosyal paylaşım sitesindeki hesabından “ben oğlumu Yamanlar Dağı’na ,piknik yapmaya götürmek istiyorum,Karagöle çıksın istiyorum,Gençlik Merkezinde Kamp yapsın istiyorum,çöp kokusu duysun istemiyorum,yamanlara çöp tesisi istemiyorum...” ifadelerini kullandı.


ÖRGÜTE TESİS ANLATILACAK

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ise çöp tesisinin örgüte ve vatandaşa anlatılması için harekete geçti. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'yla görüşen Engin, önümüzdeki hafta ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları ile kadın ve gençlik kollarını bir araya getirecek. Büyükşehir Belediyesi Çevre Dairesi yetkilileri örgüte tesisin özelliklerini, çevreye olan etkisini anlatacak. İl Başkanı Engin, " kamuoyunda bilgi kirliliği var. Burası çöplük olmayacak. Kentin enerji kazanacağı bir tesis olacak" dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası