Ege Postası
Geri

CHP'li Zeynep Altıok'tan AK Parti'nin Alevi açılımına tepki: "Yok hükmündedir"

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili adayı Zeynep Altıok Akatlı, AKP’lilerin “Alevi vatandaşların Haziran ayında tercihini AKP’den yana kullanacağı” iddialarıyla ilgili bir açıklama yaptı. CHP'li Altıok'tan AK Parti'nin Alevi açılımına tepki
CHP'li Zeynep Altıok'tan AK Parti'nin Alevi açılımına tepki:
Haberler / Seçim
19 Mayıs 2015 Salı 11:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Akatlı açıklamasında “AKP; Alevileri de son dönemde bir bir uzaklaştırılan, bekledikleri adaylıkları dahi alamayan yandaş medya mensupları gibi "kullanışlı aptallar"la karıştırmış olmalı ki sonucu ortada olan Kürt Açılımının ardından Alevi Açılımı peşinde” sözlerine yer verirken, şunları söyledi.

ALEVİLERİ YOK SAYANLAR..
Görünen o ki 2015 genel seçimlerinde Alevi yurttaşlarımızın oyu her parti için pek kıymetli. Öyle ki bugüne kadar Alevileri yok sayanlar, sorunlarına kulak tıkayanlar şimdi seçim bildirgelerinde, meydanlarda Alevilere özel bir ihtimamla sesleniyorlar.
Geçtiğimiz günlerde AKP'nin İzmir Milletvekili adaylarından biri Alevi seçmenin Haziran'da ilk kez AKP diyeceğini ve mecliste onların temsilcisi olacağını söylemiş.
Alevileri tarih boyunca hedef alan, tehdit eden siyasi İslam ideolojisinin son kıyımı Sivas Katliamı davasının zaman aşımına uğramasını "hayırlı" bulan adamın partisinde aday olduğunu unutmuş olsa gerek. Savunma elbette haktır ancak bizi yakanların avukatlarının neredeyse tamamının AKP'de ve AKP iktidarının devlet kademelerinde üst siyasi mevki sahibi olması tesadüf değil. Aleviler ise 13 yıllık AKP iktidarında kamuda değil mevki sahibi olmak, atanamadılar bile. Bakan, milletvekili, belediye başkanı ve nice mevkilere kavuşan bu avukatlarla ve "hayırlı olsun" diyen adamla birlikte savunacaklar Alevilerin haklarını. İşleri zor!
Tarafsızlığını tamamen yitirmiş bir elinde Kuran ile meydanlarda AKP'ye oy isteyen ve CHP Genel Başkanı'nı aidiyeti nedeniyle hedef gösteren, Alevileri ve kendisinden olmayan herkesi en kibar olduğu zaman bile "bunlar" diye tanımlayan bir Cumhurbaşkanı belirliyor AKP'nin her adımını. Bu nedenle AKP adayı Alevi'lerin  değil AKP'nin bile temsilcisi olmakta güçlük çekecek. O işi AKP Genel Başkanı olan Başbakan'a bile bırakmayan bir çığırtkan var.

AKP’NİN VAADLERİ YOK HÜKMÜNDE
AKP; Alevileri de son dönemde bir bir uzaklaştırılan, bekledikleri adaylıkları dahi alamayan yandaş medya mensupları gibi "kullanışlı aptallar"la karıştırmış olmalı ki sonucu ortada olan Kürt Açılımı'nın ardından Alevi Açılımı peşinde. Yok hükmünde vaadlerle Aleviliği tanımlamak istiyorlar. Baştaki, Ali'li Alevilik Ali'siz Alevilik gibi tuhaf bir yaklaşımla ötekileştirdiği Alevileri kendi içinde de ikiye ayırarak daha da ötekileştiriyor. Böylece kendine yandaş bir Alevilik bulma peşinde. "Benden daha Alevisi olamaz ama Alevilik bir dinse ben yokum." deyişinden Aleviliği bir hobi zannettiğini ve fahri doktoralarının arasına süs aradığını anladığımız zihniyetin partisinde Alevilerin sözcüsü olmak haklarını savunmak ne derece mümkün olabilir ki'
 
ALEVİLERİN  SAHTE VAATLERE İHTİYACI YOK
Alevilik nedir söyleyelim kendilerine. Asırlardır yaşadıklarına rağmen nefret ve intikam duygusuna kapılmayan ve kendisinden olmayanın dahi hakkını savunmayı görev bilen gerçek bir insanlık öğretisidir Alevilik. Bu nedenle de seçimlerde eşit yurttaşlık ve yaşam hakkını, laik ve demokratik eğitim hakkını, Cemevlerinin özgürlüğünü, can güvenliğini, Sağlık ve Eğitim Bakanlıklarından çok bütçeli bir Diyanet İşleri Başkanlığı yerine her inancı eşit kucaklayan adil bir yapıyı, kamuda atanma hakkını savunan CHP varken fantezi peşinde koşmayacaklar. Bir dediği bir dediğini tutmaz bir anlayışın sahte vaatlerine ihtiyaçları yok. Kendileriyle birlikte olan, yıllardır adalet için savaşan yoldaşları var onların. Sadece İzmir için değil tüm Türkiye için çalışacak bir adayları var. Bunca yıldır bırakın siyasetçileri başka canı yanmış, mağdur edilmişler bile yanımızda yokken birlikte direniyorduk biz.
Bu nedenle "Yaşanacak Bir Türkiye için" , toplumun her kesiminin ekonomik ve toplumsal özgürlüğünü sağlamak, her siyasi partinin meclis temsiliyetinin önünü açmak için somut ve güçlü projelerimizi Alevi kardeşlerimize anlatıyor ve emanet ediyoruz. Onlar oyların bütünlüğünün önemini de biliyorlar.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası