Ege Postası
Geri

CHP'li vekil Balbay'dan kentsel dönüşüm çıkışı

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay seçim çalışmalarını Bornova, Bayraklı ve Karşıyaka’nın varoşlarında sürdürürken, yurttaşların kentsel dönüşüme ilişkin sorularıyla karşılaştı. Balbay, “ Kentsel dönüşüm gerçek anlamda bir kentsel paylaşıma evrilecek. Yurttaşların mağdur olmayacağı ortak kabul görecek bir çözümü iktidarımızda bulacağız” diye konuştu.
CHP'li vekil Balbay'dan kentsel dönüşüm çıkışı
Haberler / Yerel Politika
29 Ekim 2015 Perşembe 16:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’in yaklaşık yüzde 60’nın kentsel dönüşüm gerektiren bir konumda olduğunu anımsatan Balbay hükümetin bu konuda partizanlık gütmesini CHP’li belediyelerin önüne engeller çıkarmasını çözümü ötelediğini söyledi. Yerel iktidarın ardından genel iktidara da ulaşılması ile birlikte İzmir’in kentsel dönüşüm sorununu çözeceklerini vurgulayan Balbay şöyle devam etti:
 
“ Yıllar önce Anadolu’nun değişik kentlerinden göçüp İzmir’in varoşlarına yerleşen yurttaşların evleri bugün kentin merkezi denebilecek yerlerde kaldı. Onlarda doğal olarak bu arsaları kendi değeri üzerinden planlama yapılmasını istiyorlar. Bu onların en doğal hakkı.



15-20 yıl önce bir apartman katı bir ayda inşa ediliyordu. Şimdi ki teknoloji ile bir günde inşa edilebiliyor. Teknoloji bu kadar geliştiyse yurttaşların daha çok refaha kavuşma özlemi de cevap verebilecek bir çözüm bulunabilir” dedi. Çocukları ile birlikte aynı birkaç katlı evlerde kaldıklarını belirten yurttaşlar Balbay’a, “ Eğer bir dönüşüm olacaksa biz çocuklarımızın da her birinin birer daire sahibi olmasını tabi ki buraya gelecek müteahhitin de bir pay almasını isteriz. Bunun dengesi önemli” uyarısında bulundular. Balbay’da şu karşılığı verdi:
              

“ Arkadaşlar bakın gecekondunun olduğu her evin önünde bir ağaç var. Yaşam koşulları belki elverişsiz gibi görünüyor ama Anadolu insanı büyük kentlere geldiğinde orayı tapulu malı olarak gösterebilmek için bir ağaç dikmiş ve kaç yıldır orada kaldığını kanıtlamak istemiş. Şimdi bu bölgelerde yeni bir dönüşüm yapılırken gecekondunun yerini betonkondunun almasına izin vermemek yeşil alanlara mutlaka pay bırakmak gerekiyor. CHP’li Belediyeler bu konuda duyarlı ve halkı da üzmeyecek bir çözüm arayışı içindeler. Genel iktidarı almamız ile birlikte bu konuda çok büyük adımlar atacağız.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası