Ege Postası
Geri

CHP'li vekillerden Karşıyaka'da STK buluşması

Karşıyaka’da 80’inin üzerindeki sivil toplum örgütünün temsilcileri Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın düzenlediği kahvaltıda, CHP İzmir milletvekilleri Mehmet Ali Susam ve Aytun Çıray’la bir araya geldi. Ahmet Taner Kışlalı Parkı’ndaki Gondol Restoran’da düzenlenen kahvaltıda Çıray, “Türkiye’yi yaşadığı hipnozdan uyandırma zamanı gelmiştir” derken, Susam ise, acilen bir demokratikleşme paketi hazırlanması gerektiğini vurgulayarak, “Aksi takdirde, ekonomi iyiye gitmiyor” uyarısında bulundu.
CHP'li vekillerden Karşıyaka'da STK buluşması
Haberler / Yerel Politika
23 Haziran 2013 Pazar 10:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - CHP’li vekillerin, Karşıyakalı sivil toplum örgütleriyle buluşmasında, gündem de Gezi Parkı, hükümet ve ekonomi vardı. CHP Parti Meclisi üyesi ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, tüm siyasetçilerin, bu yeni durumu iyi okuması gerektiğine dikkat çekerek, “Türkiye, yeni bir Türk gençliği ile karşı karşıyadır. Bu, Türk gençliği, bizim uzun zamandır, depolitize olduğunu zannettiğimiz, Türkiye’nin meseleleriyle ilgilenmediğini düşündüğümüz bir gençlikti. Aslında, kendi mecralarında, çok da doğru yaparak, sosyal medya üzerinden doğru bilgi sahibi olmuşlar ve biz fark etmeden, bambaşka bir dünya içinde siyasi şuurlarını geliştirmişler. İşte bu yeni Türk gençliğini fark etmeden ve bu gençlerin yeni bir Türkiye istediğini fark etmeden siyaset yapmak artık imkansız hale gelmiştir” dedi.

Çıray, iktidara eleştirilerini, “Yaptıkları 1 kilometre otoban yoktur. Yaptıkları tek şey, AVM’dir, bölünmüş yoldur. Türkiye sanal bir dönemden geçmiştir. Ve bu sanal dönemden, bu hipnozdan, bu illüzyondan Türkiye’yi uyandırma zamanı gelmiştir” diye sürdürdü.

Mehmet Ali Susam’da Gezi Parkı’nda hükümetin süreci yönetim şekline vurgu yaparak, “Türkiye’de son olayların gösterdiği en temel nokta şudur: İnsanlar demokrasi istiyor. Özgürlük istiyor. Yaşam alanlarına müdahale istemiyor. Hangi etnik kimliğe sahip olursa olsun, birlikte kol kola yaşamak istiyor. Bu ülkeyi yöneten Başbakan ve bakanlar, Türkiye’yi ve dünyayı iyi okumuyor.

Bu ülkeyi, germeye kimsenin hakkı yok. Bu ülkeyi gerdiğin zaman, belki tabanını tutarsın. Yüzde 40’lık tabanın seni iktidarda tutmaya yetebilir, ama bu ülkeye bir faydan yok” dedi.

Gidişatın ekonomiyi de kötü etkilediğine dikkat çeken Susam, “Hep beraber, gelin akil insanlar topluluğu olalım. Bizim de bugün, küçük hesaplar yapmak yerine, acilen, bu ülkede sükuneti sağlayarak, özür dileyerek, samimi bir demokrasi planı yaparak, demokratikleşme paketiyle toplumun önüne çıkmamız lazım.
Demokratikleşme paketini hemen parlamentoya getirmeli ve hızla çıkarmalıyız. Aksi takdirde ekonomi iyiye gitmiyor. Ciddi sıkıntılar yaşayacağımızı biliyorum. Bu yıl 158 milyar dolar borç ödeyeceğiz. Bunun 48 milyarı faiz. Bunu, bu ülke bütçesinden kazanarak ödemeyeceğiz. Yeniden borç alacağız. Borcu çevireceğiz. Onun için, bu çevirmeyi doğru yapabilmek, doğru yaparken de, az hasar yaratmak gerekiyor. Bu hepimizin, refahının, yaşam standardının düşmesi demek” diye de ekledi.

Kahvaltının ardından, Karşıyaka Sivil Toplum Birliği tarafından, Belediye Başkanı Cevat Durak’a, sivil toplum kuruluşlarına verdiği destekten dolayı, bir teşekkür plaketi verildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası