Ege Postası
Geri

CHP’li meclis üyesi Doğan saldırıya uğradı

Sabah saatlerinde Yeşilyurt’taki evinde ‘aracınızı çeker misiniz, çıkamıyoruz’ telefonu ile uyanan Konak CHP Meclis Üyesi Ahmet Doğan aracının yanına gittiği sırada tanımadığı iki kişinin saldırısına uğradı. Saldırganları kovaladığı sırada ‘peşimizden gelme yoksa seni vururuz’ tehdidi almasına rağmen saldırganlar ile adeta film gibi bir kovalamaca yaşayan Doğan, olayın CHP ve Konak Belediyesi’ni yakından ilgilendirdiğini söyledi. Kendisine gözdağı verilmek istendiğinin ifade eden Doğan, “Şu sıralar Konak’ta ciddi plan değişiklikleri yapılıyor. Ben bunlara karşı çıkıyorum. Yapılan saldırının belediyenin ve meclisin aldığı kararlar ve benim tavrım ile ilgisi var” dedi.
CHP’li meclis üyesi Doğan saldırıya uğradı
Haberler / Politika
6 Ekim 2012 Cumartesi 11:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -Konak Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Ahmet Doğan sabah saatlerinde kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğradı. Yeşilyurt’taki evinde ‘aracınızı çeker misiniz,  çıkamıyoruz’ telefonu ile uyanan Doğan aracın yanına indiği sırada tanımadığı  iki kişi yanına geldi. Önce biber gazı sıkan saldırganlar daha sonra Doğan’ı darp etmeye başladı. Çıkan boğuşmada saldırganlara karşılık veren Doğan kaçmaya çalışan iki şahısı Yeşilyurt’taki İZSU binasına kadar kovaladı. Taksiye binip kaçmaya çalışan saldırganların taksiye binmelerini taksicilere seslenerek engelleyen Doğan ile saldırganlar arasındaki kovalamaca uzun süre devam etti ancak ara sokaklara giren saldırganlar daha sonra izini kaybettirdi. Doğan olayın ardından karakola giderek şikayette bulundu.

"BENİ YILDIRAMAZLAR"

Saldırganları kovaladığı sırada ‘peşimizden gelme yoksa seni vururuz’ tehdidi almasına rağmen saldırganlar ile adeta film gibi bir kovalamaca yaşayan Doğan, olayın CHP ve Konak Belediyesi’ni yakından ilgilendirdiğini söyledi. Konak Meclisi’nde ki dik duruşu nedeni ile iş adamlarının ve bazı siyasilerin kendisinden rahatsız olduğunu söyleyen Doğan, “ Bu olay il başkanını ilçe başkanını belediye başkanını, meclis üyelerini de ilgilendirir. Ben doğrular için çok kavga verdim. Bazı usulsüzlükler vardı. Bunları dile getirdim. Partim beni ihraç etmeye kalktı. Dik duruşum ve doğruluktan vazgeçmeyişim sürüyor. Şu sıralar Konak’ta ciddi plan değişiklikleri yapılıyor. Ben bunlara karşı çıkıyorum. Yapılan saldırının belediyenin ve meclisin aldığı kararlar ve benim tavrım ile ilgisi var. Özellikle rahatsız olan siyasiler ve  iş adamları var… Ben yanlışa el kaldırmam. Beni bilirler. Gerekirse Başbakan’a kadar giderim. Bu tarz yapılan gözdağına da boyun eğmem. Beni yıldıramazlar” dedi.Emniyet olay ile ilgili geniş bir inceleme başlattı. Doğan’ın cep telefonuna  arayan numaranın kime ait olduğu tespit çalışması yapılırken, olayın yaşandığı ve kovalamacanın sürdüğü noktalardaki kamera kayıtları incelenecek.

ŞİKAYET DİLEKÇESİ YAZMIŞTI

2010 yılı Ekim ayında Konak Belediyesi`ne "Belediye`de rüşvet var" başlıklı bir şikayet dilekçesi yazan Doğan, belediye ile ilgili ilginç iddiaları gündeme taşımıştı. İddiaların somut olmadığı gerekçesiyle Konak ilçe Yönetim Kurulu, Doğan`ı kesin ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu`na sevk etmişti. Kurul, "Gizli yapılması kararlaştırılan toplantılardaki konuşmaları açıklamak, parti çalışmalarında üyelere sözlü ya da eylemli saldırıda bulunmak" suçlamalarıyla Doğan`ı ihraç etmişti. Disiplin Kurulu tarafından partiden ihraç edilen Doğan, Yüksek Disiplin Kurulu`na yaptığı itiraz sonrası kararın bozulması ile partide kalmıştı.

ENGİN: SİYASİ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM


CHP İzmir İL Başkanı Ali Engin,  Doğan'a yapılan saldırının detayını henüz öğrenmediğini belirtirken " Saldırının siyasi bir konu olduğunu düşünmüyorum. Şahsi bir konuda olmuş olabilir. Emniyet güçleri gerekeni yapar. Partinin işi değil. Ben İl Başkanı olarak meclis üyemizi arayıp geçmiş olsun diyeceğim" dedi.

KARAMUSTAFAOĞLU: ÜZÜLDÜM KINIYORUM

CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu ise yaşanan olay ile ilgili, " Meclis üyemize yapılan saldırıyı kınıyorum. Çok üzüldüm. Hemen kendisini aradım. Sağlık durumu iyi. Durumunu ve konuyu yakından takip edeceğim" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası