Ege Postası
Geri

Çeşme'ye, New York'tan 'misafir' geliyor

Dünya Turizm Forumu için Türkiye'de bulunan New York belediye başkan yardımcısı, 1 Mayıs'ta turizm cenneti Çeşme'yi gelecek; doğal güzellikleri, tarihi ve kültürünü tanıyacak.
Çeşme'ye, New York'tan 'misafir' geliyor
Haberler / Yerel Yönetimler
29 Nisan 2015 Çarşamba 13:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Turizm cenneti Çeşme, bugünlerde dünyanın uzak bir köşesinde bulunan iş ve turizm metropolünden gelecek bir misafiri ağırlamaya hazırlanıyor. Dünya Turizm Forumu için Türkiye'de bulunan New York Belediye Başkan Yardımcısı Marty Markowitz, New York Belediyesini temsilen Çeşme'ye gelecek. New York Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı görevini de yürüten Markowitz, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ı makamında ziyaret edecek. Muhittin Dalgıç ve Marty Markowitz, turizm ve turizmin izlediği gelişim konusunda konuşacak; karşılıklı değerlendirme ve fikir alışverişi yapacak.
 


9 Durak 9 Deneyim

Çeşme Belediyesi'nin geçtiğimiz günlerde İstanbul'da iş dünyası ve basının tanınmış simalarını davet ederek gerçekleştirdiği 9 Durak 9 Deneyim doğrultusunda bir gezi de gerçekleştirilecek. Çeşme Marina'dan, Alaçatıport'a tekneyle geçilmesi ile başlayacak gezide, turizm cenneti kentin doğal ve tarihi zenginliklerinin yanı sıra geleneksel ve kültürel değerleri ile bölge insanının yaşam tarzı tanıtılacak. Çeşme ilçe merkezinin yanı sıra Alaçatı, Çiftlikköy, Dalyan, Germiyan, Ilıca, Ildırı, Ovacık ve Reisdere mahalleri de ziyaret edilecek.
 
 
İki kent için de önemli
New York'un geçen yıl 56 milyon 400 bin turist ağırladığını ve kent ekonomisinin turizmden 61 milyar 300 milyon dolar gelir elde ettiğini hatırlatan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Başkan Yardımcısı Markowitz'in ziyaretinin iki kent için de önemli bir gelişme olacağına inandığını kaydetti. Çeşme Beldiyesi'nin ülkenin tanınmış iş insanlarını  bir araya getirerek İstanbul'da gerçekleştirdiği lansmanı hatırlatan Başkan Muhittin Dalgıç, "Çeşme, 9 merkeziyle inanılmaz bir turizm potansiyeli taşıyor. Denizi, kumu, güneşi ve doğasının yanı sıra gelenek, görenek ve kültürünü görmek için dünyanın öbür ucundan bir misafirin gelmesi de hem felsefe hem de güzergah olarak doğru yolda olduğumuzun göstergesi..." diye konuştu.
 
 
Marty Markowitz kimdir'
1945 doğumlu Marty Markowitz, 1971'de, 26 yaşındayken Flatbush Kiracılar Konseyi'ni kurdu. Büyük ses getiren Markowitz, 1979 yılında New York Eyalet Senatörü olarak seçildi. 23 yıl eyalet senatörü olarak Markowitz, 2001 yılında Brooklyn belediye başkanı seçildi. 12 yıl boyunca Brooklyn Belediye Başkanlığı görevini yürüten Markowitz, 2014'ten yılından bu yana New York Belediye Başkan Yardımcısı ve Kültür ve Turizm Daire Başkanı olarak görev yapıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası