Ege Postası
Geri

Danışma meclisine Zeybekci damgası! Belediyelere seslendi: Yapmaları gereken...

AK Parti İzmir İl Teşkilatı 51. İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda kürsüye çıkan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İzmir Milletvekili İbrahim Turhan ve İl Başkanı Bülent Delican çok sert terör mesajları verdi. Zeybekci, İzmir yerelinde CHP’li belediyeleri hedef aldı. Zeybekci, “İzmir’de turizm konusunda belediyeler parmak dahi kıpırdatmıyor. İzmir’in belirli bölgelerinin turizm gelişim bölgesi olarak ilan etmeleri gerek. Ettikleri anda bizde bakanlık olarak en büyük teşvikleri verebiliyoruz. Yapmaları gereken planlamaları meclisten geçirmeleri. Lafa geldiklerinde mangalda kül bırakmıyorlar'dedi. Bakan Zeybekci İzmir'de CHP'li Belediyeleri hedef aldı:
Danışma meclisine Zeybekci damgası! Belediyelere seslendi: Yapmaları gereken...
Haberler / Yerel Politika
22 Ağustos 2015 Cumartesi 13:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - AK Parti İzmir İl Teşkilatı 51. İl Danışma Meclisi Toplantısı, Swissotel’de gerçekleşti. Toplantıda Ekonomi Bakanı, AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci de yer alırken, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, milletvekilleri, partili belediye başkanları, ilçe başkanları da hazır bulundu. 

ŞEHİT BABASI TOPLANTIDA
Şırnak'ta şehit olan Abdulkadir Pektaş'ın İzmir’de oturan babası Celal Pekdaş ve iki kardeşi de danışma meclisi toplantısında yer aldı. Şehit Pekdaş’ın babasının anons edilmesinin ardından salonda, “ Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları atıldı.


ZEYBEKCİ: KİMSE KARIŞTIRMASIN
Konuşmasında terör olaylarına değinen Ekonomi Bakanı Zeybekci,  “Bu ülke hepimizin bayrak hepimizin devlet hepimizin… Bunu bana Diyarbakır’da yaşlı bir amcamız da söylemişti. Benim yakamdaki bayrağı göstererek “O Bayrak benim bayrağım, bu vatan benim vatanım” dedi.  Eli kanlı hainlerle, vatanı ve milleti olamayan hainlerle benim öz ve öz Kürt kardeşlerimi hiç kimse karıştırmasın. Böyle bir yanılgı içinde olmasın. Onu istiyorlar” dedi.

BİR ÇAKIL TAŞI BİLE KOPARTAMAYACAKLAR
“Bu milletin evlatları tarih boyunca bir kere bile diz çökmedi” diyen Zeybekci şöyle devam etti;

“ Milyonlarca şehit verdik ‘aman’ demedik. Balkanlarda verilen şehit sadece 3 milyon civarında. Teslim olmadı, kimliğinden bayrağından asla vazgeçmedi. Çanakkale’de şehit verdik. Trablus’ta şehit verdik. İzmir’de düşmanı birlikte deniz döktük. Türk, Kürt, Arap, Suriyeli, Makedonyalı, Azerbaycanlı hep beraber yaptık bunu. Onları çığırından çıkartan görüntü budur. Bu topraklardan bir çakıl taşı bile kopartamayacaklar. Bu millet aç kaldı susuz kaldı Çanakkale’de Sakarya’da aciz olmadı.  Susunca zannettiler ki aciziz. Sadece dedik ki onların içinden de kopan olur mu. Bu hastalığı en az zararla nasıl ameliyat ederiz. Bunu acizlik zannettiler, şimdi görüyorlar. Yeri göğü başlarına yıkıyoruz, yıkacağız. Suriye’ye İran’a kaçtılar. Cehennemin dibine gitseler de bulup getireceğiz. Bu millet canım kardeşim dedi mi bırakamaz. Bir kere hain dedi mi de hesabını mutlaka sorar.”

YERELDE CHP’Yİ HEDEF ALDI
Koalisyon görüşmelerine değinen Zeybekci, MHP’yi eleştirdi. Zeybekci, yerel belediyecilik doğrultusunda ise CHP’ye yüklendi. Zeybekci, “ Bu millet kimin samimi olduğunu gördü. Bir çok alternatifler kondu. Demiyor muydular ülke için gerekirse bedenimizi taşın altına koyarız. Sen demedin mi CHP’yle görüşmen bitince görüşelim. Yoksa başka hesabın mı var. Bizim yolumuz uzun. Hedeflerimiz var. 2023, 2053, 2071 hedefimiz var. Biz 78 milyona sevdalıyız. İzmir’e sormak istiyorum. Bu şehirle ilgili AK Partililer dışında sevgi duydunuz mu proje duydunuz mu. Zaman zaman İzmir’e geliyoruz. Hayallerimizi projelerimiz anlatıyoruz. Bir daha ki gelişimizde somut adım atmış olarak geliyoruz. İzmir Ege’nin başkenti olmak zorunda. İzmir Aydın’sız, Uşak’sız bir anlam ifade etmez. İzmir tamamıyla birlikte bir başkent gibi olmalı. İzmir serbest bölgeler şehri olsun diyoruz. Serbest bölgeleri kuruyoruz, genişletiyoruz. Başkanlarında duydunuz mu. İzmir’de turizm konusunda belediyeler parmak dahi kıpırdatmıyor. 7 yıl belediye başkanlığı yapmış biri olarak konuşuyorum. İzmir’in belirli bölgelerinin turizm gelişim bölgesi olarak ilan etmeleri gerek. Ettikleri anda bizde bakanlık olarak en büyük teşvikleri verebiliyoruz. Yapmaları gereken planlamaları meclisten geçirmeleri. Lafa geldiklerinde mangalda kül bırakmıyorlar. Onların derdi yok sevdası yok. İzmir tıkandı kaldı Körfez’de…Derinlemesine açılmıyor. Çözümleri AK Parti getiriyor. Ankara-İzmir hızlı trenini kim yapıyor. En büyük havalimanından birini kim yapıyor. İşler güçleri olumsuzluk. Bir siyasi parti düşünü ki tek bir hedefi var iktidara gelmemek hükümet olmamak. Böyle bir hareket olabilir mi. Böyle bir anlayış olabilir mi. İşleri güçleri olumsuzluk. Yap yapmaz. Bırak yapayım yaptırmaz. İzmir en güzel örneklerden. Şuraya yapalım olmaz. Mahkemeler davalar var hep. CHP mantığını bir açıklaması var. Diğerinin başarısız olması. Bunların tamamının beklentisi AK Parti yapamasın AK Parti insin bizim seviyemize biz de arada bir şeyler yapalım. Kendilerinin başarılı olmak risk almak dertleri yok. İzmir Körfezi’yle ilgili hiç projen yok mu. Kınık’la ilgili Ödemiş’le ilgili projen yok mu…Anlatamazlar. Böyle bir hayalleri yok. Önümüzde seçim var. Üzerimizdeki rehavet toprağını üfleyeceğiz. Sonbaharda yağmurlar gelecek. Yıkanacağız” dedi.

DEMİRTAŞ’A SESLENDİ HDP’Yİ HEDEF ALDI
İzmir’e ‘Barış diyalogları’ adı altında gelen HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’a seslenen Zeybekci; “ İzmir’e gelmiş…Bir kere de lanet olsun silahı bırak de. Kardeş kanı dökülmesin de. Bir kere de PKK’ya katil de. De ki samimiyetini göster. Hain ahtapotun kolunu güvercine boyayarak vatandaşa pazarlayanlara kanmayın. Cevabı 1 Kasım’da sandıkta verin” ifadelerini kullandı.



TURHAN: ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI 771
AK Parti İzmir Milletvekili Doç Dr. İbrahim Turhan’ın hedefinde de terör olayları vardı.  Turhan, “ AK Parti’nin tek başına iktidar olamamasından faydalanmak isteyen bazı odaklar harekete geçti. Kandil’den mesaj aldılar. HDP’nin eş başkanlarından biri sırtını dağa dayadığını söyledi. Şantiyeleri yaktılar. Mühendisleri kaçırdılar. Vatandaşın sipariş verip satın aldığı malları taşıyan TIR’ları yaktılar. Doktorları bölgeyi terk etmeye zorladılar. Sabır gösterdik. Ne zaman evinde uyumakta olan iki polisimizi şehit ettiler bıçak kemiğe dayandı. Terör olaylarının artmasını AK Parti’nin seçim hırsına Cumhurbaşkanımızın Başkanlık sistemiyle ilgili yaptığı tartışmalarla iliştirmeye çalışıyorlar. Bu olayların AK Parti’yle ne ilgisi var. Kimin kalleşe saldırdığı ortada değil mi… Susamazdık. Tepkisiz kalamazdık. Silahlı kuvvetlerimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin tepkisini en sert şekilde ortaya koydu. Operasyonlarda ölü olarak ele geçirilen terörist sayısı 771’dir. Terör örgütü kayışız şartsız teslim olana kadar gerekli cezayı görmeye devam edecek. AK Parti Türkiye’nin çimentosudur, omurgasıdır…Yeniden seçim olacak. Yine gayret göstererek teşkilatımız canımızla kanımızla vatanı aziz ve mukaddes bilerek, bu aziz topraklarda bayrak inmesin diye var gücümüzle çalışmaya yemin ediyoruz” dedi.



DELİCAN: BEDEL ÖDEMEYE HAZIRIZ
Ülkenin önemli bir süreçten geçtiğini ifade ederek konuşmasına başlayan İl Başkanı Delican, “ Baldıran zehri de olsa ‘ben sorunu çözmeye ant içtim diyen’ bir Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız var. Çok çalıştık ama şer odakları bu ara dönemi fırsat biliyorlar. Bu ülkenin kardeşlik, gelecek problemi yok. Bölücü Terör örgütü  son atımlık barutu deniyor. Bedel ödemeye hazırız. Bu toprakların bir karışını asla kimseye elletmeyiz” dedi.

DAĞLARI YERLE BİR ETMESİNİ BİLİRİZ
Yoğun bir hükümet kurma döneminin geride kaldığını hatırlatan Delican, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun hükümeti kurabilmek için gecesini gündüzüne kattığını ifade ederek şunları söyledi;

“Başbakanımızın bu çabalarını çok önemsiyoruz. Diğer siyasi partiler kaç defa seçim olursa olsun koalisyon dışında alternatifleri olmadığını bile bile birinci parti gibiymiş gibi hareket ettiler. Çözümsüzlüğe neden oldular. Sandığa giderken,  ‘elimizden geleni yaptık, biz bu ülkeyi başarıdan başarıya koşturmanın sözünü veriyoruz, geçmişimizde bunu yaptık, gelecek planlarımızı ortaya koyduk, bu işe hazırız’ diyeceğiz. Seçimde büyük senaryolar gördük. Biri eline sazını aldı. Kardeşlik türküleri çalan sazımızı aldı barış ve kardeşlik naraları atarken perde arkasında nasıl eli silahlı katiller olduklarını gördük. Arkamızı dağa yasladık dediler. Dağları yerle bir etmesini biliriz. Bir çok Kürt kardeşimiz var Bu ayrışmaya yalana gelmeyeceğiz. Kardeşlerimizi kandırmaya çalışıyorlar. Dik durmamız gerek. Hep birlikte bu seçimden güzle bir sonuç alacağız.”

BÜYÜDÜKÇE BAŞARILI OLCAĞIZ
Teşkilata 7 Haziran’da İzmir’de alınan oy oranıyla ilgili “Moralinizi bozmayın” mesajı veren Delican, “ İzmir’de oy oranlarıyla ilgili konuya takılmayın. Moralimizi bozmaya çalışıyorlar. Teşkilat büyüdükçe çok daha başarılı olacağız. Ulaşamadığımız kitleler var. Daha çok insana ulaştığımızda inanın bu iş zor değil” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası