Ege Postası
Geri

Dünyada halı bayramını kutlayan tek ülke: Türkmenistan

Dünyada halı bayramını yapan tek ülke Türkmenistan. Türkmenistan. 'da 1992 yılından bu yana halı bayramı coşkulu ile kutlanıyor. Her Mayıs ayının son Pazar günü kutlanan halı bayramı' etkinlikleri çerçevesinde Aşkabat'taki Halı...
Dünyada halı bayramını kutlayan tek ülke: Türkmenistan
Haberler / Kültür - Sanat
27 Mayıs 2013 Pazartesi 11:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dünyada halı bayramını yapan tek ülke Türkmenistan. Türkmenistan. 'da 1992 yılından bu yana halı bayramı coşkulu ile kutlanıyor. Her Mayıs ayının son Pazar günü kutlanan halı bayramı' etkinlikleri çerçevesinde Aşkabat'taki Halı Müzesi’nde halı sergisi düzenlendi. Kutlamalar kapsamında, 26-27 Mayıs günlerinde, “Türkmenhalı” devlet kurumu tarafından “Türkmen Halısı, Türkmenlerin Ruhu” adlı uluslararası fuarı düzenleniyor.
Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdımuhamedov, bayram dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında, ulusal halı dokuma sanatının, Türkmen halkının dünya kültürü hazinesine büyük ve eşsiz katkısı olduğunu kaydetti.
Ülkenin dört bir yanından gelen halı dokumacıları, açtıkları standlarda birbirinden güzel el dokuması Türkmen halılarını sergilediler.
2001 yılında Türkmenistan'da dokunan halı, Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Bu halının büyüklüğü ise 301 metrekare, ağırlığı 1 ton 200 kilo.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası