Ege Postası
Geri

EXPO desteğini Buca’da açıkladılar

Benin Cumhuriyeti Heyeti, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’ya “EXPO oyunu Türkiye’ye vereceklerini” söylediler.
EXPO desteğini Buca’da açıkladılar
Haberler / Yerel Yönetimler
24 Mayıs 2013 Cuma 13:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  EXPO tanıtım ziyareti için İzmir’e gelen Afrika Benin Cumhuriyeti heyetinin ilk durağı Buca oldu.
Buca İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Sağıl ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Afrika Benin Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Issifou Soule Sambo, Cotonou Şehri Valisi Azande Placide ve Dışişleri Uluslararası Fuar Genel Müdürü Mahoussi Francoise Medegan ile birlikte Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’yı makamında ziyaret etti.

Başkan Ercan Tatı ile yerel yönetimler ile ilgili sohbet eden heyet, Afrika Benin Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’ndan EXPO 2020 için İzmir’e destek mesajı iletti.

Afrika Benin Cumhuriyeti Cotonou Şehri Valisi Azande Placide, Benin Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Dr. Boni Yayi’nin, ‘EXPO 2020 için oyumuz Türkiye’nindir’ sözünü Başkan Ercan Tatı’ya iletti.

İzmir’in EXPO organizasyonunu almasından memnun olacaklarını belirten Benin Cumhuriyeti heyetine Buca’ya yaptıkları ziyaret nedeniyle hoş geldin diyen Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ise EXPO’nun öncelikle Türkiye’de daha sonra İzmir’de yapılmasını istediklerini belirtti. Buca olarak EXPO’ya talip olduklarının da altını çizen Ercan Tatı, yapılacak oylamada bu kez ülkemizin seçileceğine inandığını da kaydetti.

Benin Heyeti ziyareti sırasında Türkiye’deki yerel yönetim yasaları ve uygulamaları konusunda bazı sorular yöneltip, bilgiler aldı.
Başkan Tatı, konuk heyete Bucalı engellilerin yaptığı el işlerinden armağan etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası