Ege Postası
Geri

Ege Denizi'nde bir facia daha...

Yunanistan'a geçmeye çalışan mültecileri taşıyan lastik bot, bir yolcu gemisinin çarpması sonucu battı. Kazada 4'ü çocuk 13 kişi can verdi. 13 kişi de denizde kayıp. Ege Denizi'nde bir facia daha...
Ege Denizi'nde bir facia daha...
Haberler / Ege
20 Eylül 2015 Pazar 09:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Associated Press'in haberine göre; Avrupa Sınır Kontrol Ajansı Frontex'e bağlı bir Litvanya helikopteri, bugün sabah saatlerinde Midilli açıklarında insanların bulunduğunu belirledi.

Haberde, Yunanistan Kıyı Emniyeti'nin bölgeye hemen iki araç gönderdiği ve 20 göçmenin kurtarıldığı belirtildi. Kazadan kurtarılanlar, teknede 46 kişi olduğunu aktardı.



Ege Denizi'nde facia: Kaçak botuna yolcu teknesi çarptı 13 kişi öldü

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'nden yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışan 46 kaçak göçmeni taşıyan lastik bota, bir yolcu gemisi çarptı. Türk Sahil Güvenlik ekileri, denize düşen kaçaklardan 4'ü çocuk 13'ünün cesedini sudan çıkartırken, 20 kişi sağ olarak kurtarıldı. Kayıp olan 13 kişiyi ise arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.




Kazadan sağ kurtulan ve adının Haseen olduğunu söyleyen bir göçmen Yunanistan resmi haber ajansı ANA'ya, içinde bulundukları tekneye bir geminin çarptığını söyledi.

'GEMİNİN ÜZERİMİZE GELDİĞİNİ GÖRDÜK'
AFP'nin haberine göre; Haseen, "Karanlıktı, geminin üzerimize doğru geldiğini gördük. El fenerleri ve cep telefonlarıyla dikkat çekmeye çalıştık ama bizi görmediler" dedi.

Suya atlayan göçmenler, art arda gelen büyük dalgaların arasında başlarını suyun üzerinde tutmaya çalışmış.

Haseen, çocuklarını kaybettiklerini ve karanlıkta onları göremediklerini de sözlerine ekledi.

Kayıplar arasında yaşları 12'den küçük olan 8 çocuk olduğu belirtildi. Kurtulanlar arasında ise suda en az iki saat geçiren bir anne ve bir bebek de bulunuyor. 

AFP'nin ANA'dan aktardığına göre; göçmenler, Türk bir insan kaçakçısına kişi başı 1000 euro ödedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası