Ege Postası
Geri

Engin Belediye Başkanları Birliği'ni ziyaret etti!

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde ziyaretlerine hız veren CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Belediye Başkanları Birliği’ni ziyaret etti.Eski belediye başkanlarından Ahmet Sarışın ve Galip Öztürk yaptıkları çıkışlarla toplantıya damga vurdu. Konak Eski Belediye Başkanı Sarışın, “Özellikle Yüksel Çakmur döneminde yapılan açılışlarda 10 bin kişi katılım gösterirken, Şimdi ise bu rakam2-3 bini geçmiyor” derken Çiğli eski Belediye Başkanı Galip Öztürk ise, “Ben yeniden belediye başkanlığına adayım ve hizmet etmeye talibim” dedi.
Engin Belediye Başkanları Birliği'ni ziyaret etti!
Haberler / Yerel Politika
5 Mart 2013 Salı 16:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BURAK ÖZER- HABER SERVİSİ- CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İzmir Belediye Başkanları Birliği’ni ziyaret etti. Kuruluşu 2011 yılına dayanan derneğin üyesi olan eski belediye başkanlarından Cihan Türsen, Hakkı Ülkü, Mehmet Ali Özüdoğru, Ertan Avkıran,Ümit Nuri Çiftçi, Nurgül Uçar, Galip Öztürk, Mustafa Karahan, Ahmet Sarışın ve Cengiz Bulut hazır bulundu. Bütünşehir Yasası ekseninde AK Parti’ye yüklenen İl Başkanı Ali Engin’e eski başkanlardan sürpriz çıkışlar geldi. Eski Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Özüdoğru, “Ben şahsen kendimi CHP genel merkezinde bir toplantıda sandım” diyerek çıkışta bulunurken, Eski Çiğli Belediye Başkanı Galip Öztürk ise, “Herkes atama ile gelecek ve aday olacaktır. Parti Genel Başkanı ile aranızı iyi tutun” dedi. Eski Konak Belediye Başkanı Ahmet Sarışın ise, “Özellikle Yüksel Çakmur döneminde yapılan açılışlarda 10 bin kişi katılım gösterirken, Şimdi ise bu rakam2-3 bini geçmiyor”dedi.

Engin: Madem öyle, TBMM’yi de kapatın
Bütünşehir yasası sonrasında 1500 olan belediye sayısının kapatılarak yarıya düşürüldüğünün altını çizen İl Başkanı Engin, “İzmir’in kapatılan tüm beldelerinde referandum yaptık. STK’lardan, derneklerden ve de toplumdan bu konuda görüş aldık. 24 belediyede düzenlediğimiz referandumlara halkımız yüzde 60 oranında katılım gösterdi. Referandum sonrasında gördük ki, yerel yönetimlerin demokrasi de çok büyük önemi var. Bırakın kapatılmayı, 50 kilometre sınırında olmasına rağmen, vatandaşa büyük beklenti yaratan iktidar, halkın görüşüne aldırmadan bu beldeleri kapattı. İsraf, çarpık kentleşme kaynak tasarrufu gibi gerekçelerle karşımıza çıkan hükümet, demokrasiyi yerle bir etti. O zaman Ankara’daki TBMM’yi de kapatın.Madem öyle, her şeyi Ankara’dan idare edelim, belediyelere ne gerek va? Biz bu iktidarın uygulamalarını parti olarak sonuna kadar yanlış buluyoruz” diyerek eleştirilerini dile getirdi.

"Özlük haklarında iyileştirme ek yük getirmez"
Belediye başkanlarının özlük haklarında ve sosyal güvenceleri konusunda yapılacak olan iyileştirmelerin ekonomiye ve bütçeye herhangi bir yük getirmeyeceğini dile getiren İl Başkanı Engin, eski belediye başkanlarının halen topluma örnek olan çalışmaların altına imza attıklarını da kaydederek, birliğin çalışmalarına destek olunması gerektiğini söyledi.

Terör örgütü ile anlaşma mı olur'
“10 yıllık AK Parti iktidarına karşı İzmir bir örnektir” diyerek sözlerine devam eden Başkan Ali Engin,”Ülkeyi götürdükleri yer itibarı ile baktığımızda, her bakımından büyük zaafiyetlerle dolu bir ortamdayız. Başbakan rahatlıkla terör örgütü ile görüşüyor. Vatandaşın da terörün çözülmesine dönük talepleri artmışken, yine saldırılar düzenleniyor. İşte bu kabul edilebilir bir durum değil. Sözde “Anlaşma yaptık” diyorlar. Bir terör örgütü anlaşmalara uyar m? Devletin muhatabı terör örgütü olabilir m? Bu devlet hepimizi temsil ediyor. Aynı hükümet, Suriyelillerin mülteci kamplarına toplam 600 milyon dolar harcadı. Hükümet bu işe geçici olarak başladı. Ancak, ticari kayıplar ve birçok masraf da beraberinde geldi. Ekonomik kayıplarımız çok fazla. Buna neden olan da, yine AK Parti’nin öngörüsüz dış politikalarıdır. Erdoğan’ın sorumsuzluk gösteriyor ve bu politikaları yüzünden ülkeyi devamlı olarak sıkıntıya sokuyor. Bu durum ekonomide de böyle. AK Parti iktidara geldiğinde, dolar neyse, bugün de aynıdır. İhracat oranları 10 yıldır aynı rakamlarda seyrediyor. İzmir tarım kenti. 10 yıl önce neysek, yine oyuz. Akaryakıt, enerji ve diğer girdi fiyatlarındaki artışlar üreticinin belini bükmüş durumda. Böyle bir ortamda üretim yapılabilir m? Tarımda tarihi bir çöküşe tanık oluyoruz. Ülke üretim yapamaz halde geldi. İthalata bel bağladık. İşsizlik ortalaması ise Avrupa’nın iki katı. Bunu propaganda olsun diye söylemiyorum. Herkes zor durumda, biz bunları görüyoruz. Adalet ise darbe döneminden de daha geride. Balbay ve Başbuğ’a 4 yıldan beridir suçu dahi söylenmedi. Böyle bir mahkeme düzeni dünyanın hiçbir yerinde yok. Demokrasi de geri gitti. Vatandaşta bir korku var. “Erdoğan giderse istikrar biter mi, ekonomi çöker mi” fobisi var. AK Parti’nin iktidarda kalmasının en büyük nedeni de budur. Biz katı devletçi bir parti değiliz. Kimseye de karşı değiliz” diyerek hükümeti topa tuttu.



Engin’den “sıkı” mesaj
Yerel seçim çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulunan İl Başkanı Ali Engin, “Örgütsel yapımızı yeniliyoruz. Demokrasiyi geliştirmeye çalışıyoruz. Siyaset ve demokrasinin böylesine zor yürütüldüğü bir dönemde, biz bu alanda önemli adımlar atmayı başardık. Üye yapımızı da güçlendiriyoruz. Bu kent güzel bir kent. En büyük sorunu kötü yapılanmış olması ve plansız göç ile büyümesi. İzmir’in nüfusu 10 milyona yakın olacak. Bu kenti doğru yönetmek ve iyi planlama yapmak bizim göreviniz. Önemli olan bu göçü doğru kullanmak. Biz 20-30 yıl sonrasını düşünerek plan yapıyoruz. CHP’nin tarihini karalamak ülkenin tarihini karalamakla eş değerdir. CHP’yi toplum gözünde küçük düşürmeye çalışmak, itibarsızlaştırmaya çalışmak geleceğe yapılan bir ihanettir” diyerek sözlerine sert mesajlarla son verdi.

Özüdoğru’dan Engin’e “Gündem” tepkisi
Toplantının devamında sıkıntılar dile getirilirken, söz alan Eski Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Özüdoğru, “Ben şahsen kendimi CHP genel merkezinde bir toplantıda sandım” diyerek çıkışta bulunurken, İl Başkanı Ali Engin, “Ben partimin görüşlerini söylemek zorundayım” diyerek kendisine cevap verdi. Tekrar söz alan Özüdoğru, “Efendim ben sizi kast etmedim. Sizi bunun dışında tutuyorum. Ben milli görüşçüyüm. AK Parti’yi en çok eleştirenlerin başında ben varım. Buradaki yapılan konuşmalar özelde yapılmalıydı. Bizim bugünkü gündemimiz dernek çalışmaları ve özlük hakları olmalıydı.

“Genel Başkan’la aranızı iyi tutun”
Eski Çiğli Belediye Başkanı Galip Öztürk, ise “Kimse hayal görmezsin. Tüm partiler belli bir sisteme uymuştur. Herkes atama ile gelecek ve aday olacaktır. Parti Genel Başkanı ile aranızı iyi tutun. Tüm partilerin genel başkanlarında bu alışkanlık var. Bu bir “Özal hastalığıdır. Her şey genel başkanın ağzından çıkan tek bir lafa bakıyor.Onun için genel başkanla münasebetlerinizi iyi tutun. Ben yeniden belediye başkanlığına adayım ve hizmet etmeye talibim.”

Sarışın’dan sönük açılış eleştirisi
Son günlerde Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ile “tavla polemiği” yüzünden sıkça adı gündeme gelen Eski Konak Belediye Başkanı Ahmet Sarışın, sözlerinde ön seçim vurgusu yaparak, ön seçimin gerekliliğine değindi ve şunları kaydetti; “Yapılacak olan faaliyetler, belediye başkanları tarafından öncelikle partiye de anlatılmalı. Sokağa çıkmalıyız. Belediye başkanları vatandaşlarla daha fazla temas kurmalı. Geçmiş dönemlerde daha görkemli açılışlar ve törenler görüyorduk. Özellikle Yüksel Çakmur döneminde yapılan açılışlarda 10 bin kişi katılım gösterirken, Şimdi ise bu rakam2-3 bini geçmiyor.”




YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası