Ege Postası
Geri

Eski il başkan yardımcıları Özdemir ve Gül'den Şenol Aslanoğlu'na tepki

CHP İzmir İl Başkanlığı'nın gerçekleştirdiği İl Danışma Kurulu'na katılımın kısıtlı tutulmasına yönelik eleştiriler sürüyor. Geçmiş dönem il başkan yardımcıları Şener Akdemir ve Yasin Ergül'ün ardından Çetin Özdemir de tepkisini ortaya koydu. Özdemir, " 7 yıl boyunca, 3 il başkanıyla il yöneticisi olarak partim için elimden geldiğince çalıştım. Bunu şunun için söylüyorum; 7 yıl il başkan yardımcılığı yapmış biri olmama rağmen mevcut il yönetimi bir SMS'i dahi biz "ESKİ"lere çok gördü. Alın size bir tüzük önerisi; danışma kurulu üyeleri ve konuşmacılar yeniden belirlensin. Görevi olmayan üyelerimize de söz hakkı verilsin.Bunu da; tüzükte "blok liste seçimi tüzükten çıkarılsın" önerisine imza atıp, ertesi gün il kongresinde blok listeye sırıtarak el kaldırıp, il kongresini blok listeye götürdüğünüz gibi, yapmayın..." dedi. Eski il başkan yardımcısı Binali Gül de İl Danışma Kurulu'nun ardından tepki gösterdi.
Eski il başkan yardımcıları Özdemir ve Gül'den Şenol Aslanoğlu'na tepki
Haberler / Yerel Politika
6 Temmuz 2024 Cumartesi 15:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından geçen 3 Temmuz'da yapılan İl Danışma Kurulu'na yönelik eski yöneticilerin eleştirleri sürüyor. Geçmiş dönem il başkan yardımcıları Şener Akdemir ve Yasin Ergül'ün ardından Çetin Özdemir de sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamayla İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun danışma kuruluna yönelik tutumunu eleştirirken, Tüzük Kurultayı öncesi flaş bir öneride bulundu.

7 yıl il yönetim kurulunda görev alan Özdemir açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"7 yıl boyunca, 3 il başkanıyla il yöneticisi olarak partim için elimden geldiğince çalıştım. Bunu şunun için söylüyorum; 7 yıl il başkan yardımcılığı yapmış biri olmama rağmen mevcut il yönetimi bir SMS'i dahi biz "ESKİ"lere çok gördü. Görevden haksızca alınmış ve seçime giderken partimizi tartıştırmamak için sessiz kalmak zorunda kalan yönetimin bir üyesi olarak açık ve net ifade etmeliyim ki;

*İzmir'de ayak basmadık mahalle, köy bırakmadık. 

*Eş zamalı olarak Ankara'dan gönderilen 30 Milletvekilimizi İzmir'in tam 196 köyüne 2 günde götürdük ki bu bir rekordur. 

*Bize eşlik etmesi için Milletvekillerimizin Ankara'dan dönmesini beklemedik. Yönetim olarak tam kadro ilçe çıkarmaları yaptık. 

*Görevde olan tüm Milletvekillerimiz, İlçe Başkanlarımız, Belediye Başkanlarımız, Belediye Meclis Üyelerimiz için ayrı ayrı kamp programları düzenledik. 

*Onlarca krizin üstesinden soğukkanlılıkla geldik. 

*En büyük organizasyonların altından, yönetimimizin disiplini, çalışkanlığı ve dayanışmasıyla, kalktık. 

*Sayısız eylem, etkinlik yaptık... 

Mevcutlara kadirşinas, mazidekillere bed-ahd olmak doğru değil.

TÜZÜK ÖNERİSİNDE BULUNDU

Alın size bir tüzük önerisi; danışma kurulu üyeleri ve konuşmacılar yeniden belirlensin. Görevi olmayan üyelerimize de söz hakkı verilsin.

BLOK LİSTE GÖNDERMESİ

Bunu da; tüzükte "blok liste seçimi tüzükten çıkarılsın" önerisine imza atıp, ertesi gün il kongresinde blok listeye sırıtarak el kaldırıp, il kongresini blok listeye götürdüğünüz gibi, yapmayın..."

BİNALİ GÜL DE TEPKİ GÖSTERDİ: KAN KUSUP KIZILCIK ŞERBETİ İÇTİK!

Eski il başkan yardımcısı Binali Gül de İl Danışma Kurulu'nun ardından tepki gösterdi.

Gül açıklamasında şunları söyledi;

"2018'de başlayan il yöneticiliğim 2023 Ocak ayında gerekçesiz bir şekilde görevden alınmmamızla kerhen sona erdirildi. 

Sessiz kalmak zorundaydık, zira partimizin önünde hayat memat seçimi vardı. Kan kusup kızılcık şerbeti içmenin zamanıydı. Yaptık...

2023 seçimlerine giderken yerimize atanan arkadaşlar sağolsun 1 kere bile arayıp çalışmalara davet etmediler. Tıpkı 3 gün önce yapılan il danışma kuruluna çağırmadıkları gibi...

Halbuki partimizin İzmir’deki karargahı olan, siyaset yaptıkları binanın alınmasından düzenlenmesine kendilerinden önceki yönetimin büyük emeği, alınteri vardır. 

Atandığı zaman kendisinden öncekileri itibarsızlaştıran zat'ın, şu an itibarının nerede olduğu değişim sürecinde gösterdiği tavırla doğru orantılı olarak parti büyüklerimizce tariflenmiştir. 

Bir dönem bizim itibarımızın üstünde tepinenler, şu sözü kulağına küpe etsin... 

Men dakka dukka..."

Eski il başkan yardımcısı Akdemir, Aslanoğlu'nu hedef aldı: Tüzüğü öğretirken keşke kendisi de açıp tüzüğe baksaydı
 

 

CHP İzmir'de danışma kurulu zirvesi: Neler konuşuldu?
 

 

CHP İzmir dertleşti: Tugay'dan Aslanoğlu'na minnet, Kılıçdaroğlu'na teşekkür
 

 

Danışma Kurulu'na Polat damga vurdu: Mahir'i anladım da Yüksel'den ne istediniz?

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası