Ege Postası
Geri

Esnaf Kefalet'te eş rızası kalktı, faizler düştü

Mudanya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Emir Ali Usta, ticari kredi kullanımlarında eş rızası nedeniyle işine yatırım yapamayan ve büyüme gösteremeyen işletme sahiplerinin, artık eş rızasına gerek kalmadan gerekli...
Esnaf Kefalet'te eş rızası kalktı, faizler düştü
Haberler / Genel
18 Nisan 2013 Perşembe 13:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mudanya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Emir Ali Usta, ticari kredi kullanımlarında eş rızası nedeniyle işine yatırım yapamayan ve büyüme gösteremeyen işletme sahiplerinin, artık eş rızasına gerek kalmadan gerekli müracaatları yapabileceğini söyledi.

Mudanya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Emir Ali Usta, yazılı basın açıklaması yaparak, esnaf ve sanatkarı sevindiren gelişmeler hakkında bilgi verdi. Usta, "Yeni yapılan düzenlemede, ticaretle uğraşan esnaf arkadaşlarımız eş rızası nedeni ile ticari kredi kullanmıyor ya da gerekli miktardan daha az kullanıyor. Bu durum hem kooperatifte hem de bankalarda tıkanmalara yol açtığından Nisan 2013 itibariyle eşlerin imzasına gerek kalmadan kefillik yetecektir. Sadece ipotek yoluyla alınacak kredilerde eş imzası istenecektir.” dedi.

YILLIK FAİZLER YÜZDE 6’YA DÜŞTÜ

Öte yandan, kredi kullanımlarında uygulanan faizler konusunda da açıklama yapan Başkan Usta, yıllık kredilerde uygulanan puan hesaplamalarının yeniden düzenlendiğini ifade ederek, 25 bin TL’nin üzerinde kredi alan esnafa uygulanan yüzde 7,8’lik faiz oranının, tüm limitlerde yıllık yüzde 6’ya düşürüldüğünü kaydetti.

Bundan böyle kullanılacak kredilere yansıyan yeni faiz oranının nefes aldıracağını belirten Usta, “Kredilerin geri ödenmesi konusunda esnafa yapılacak en iyi yardımın faiz oranlarının düşürülmesi olduğunun bilincindeydik. Bizlere bu konuda yardımcı olan Merkez Birliği Başkanı Kadir Akgül ile Marmara Bölge Birliği Başkanı Bahri Şarlı'ya teşekkür ediyoruz." diye ifade etti.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası